Mąka i woda.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Znak Koncept
- Data wydania:
- 2021-09-06
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-09-06
- Liczba stron:
- 272
- Czas czytania
- 4 godz. 32 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788324073825
- Tagi:
- przepisy chleb
Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?
Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki.
Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.
Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa.
Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów Głodnych Kawałków. Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu.
Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bez problemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane i surowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce.
Daj się poprowadzić – czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie.
Sabina Francuz
Dowiedz się, jak przygotować:
● superprosty chleb z ziemniakami
● żytni z dynią i kaszą owsianą
● bułeczki makowe
● bourekas
● placek śniadaniowy z czarnuszką
● wytrawną chałkę orkiszową z ziołami
● cebularze orkiszowe
● chaczapuri adżarskie
● brioszki
● precle jerozolimskie
● bajgle
● grecką pitę
● focaccię z solanką.
Chleb niejedno ma imię. Na całym świecie je się wypieki z lokalnych zbóż i choć w każdym rejonie wyglądają one nieco inaczej, łączą je niezwykły zapach i to, że stanowią podstawę wielu jadłospisów.
Ta książka udowadnia, że pyszny chleb może upiec każdy!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 34
- 10
- 7
- 3
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Książka idealna dla osób, które zaczynają swoją przygodę z glutenowymi wypiekami w kuchni, rzeczywiście przepisy są niesamowicie proste. Możemy poznać dużo rodzajów pieczywa i wypróbować podstawowy przepis na każde z nich.
Książka idealna dla osób, które zaczynają swoją przygodę z glutenowymi wypiekami w kuchni, rzeczywiście przepisy są niesamowicie proste. Możemy poznać dużo rodzajów pieczywa i wypróbować podstawowy przepis na każde z nich.
Pokaż mimo toKsiążka bardzo przydatna, podzielona na części oraz przydatne podpowiedzi dla osób które rozpoczynają przygodę z pieczeniem chleba czy innych wypieków piekarniczych w trzech różnych technikach : bez drożdży, z drożdżami i na zakwasie. Dla mnie super podzielona książka w której każdy znajdzie coś pysznego dla siebie :)
Książka bardzo przydatna, podzielona na części oraz przydatne podpowiedzi dla osób które rozpoczynają przygodę z pieczeniem chleba czy innych wypieków piekarniczych w trzech różnych technikach : bez drożdży, z drożdżami i na zakwasie. Dla mnie super podzielona książka w której każdy znajdzie coś pysznego dla siebie :)
Pokaż mimo toFantastyczne, przepiękne wydanie. Zdjęcia zachęcają do pieczenia. Aż ślinka cieknie!
Przepisy genialnie proste, chyba każdy da radę upiec pachnące smakołyki. Każdy przepis prowadzi za rękę, krok po kroku. Co najfajniejsze, wszystkie miary są przeliczone na gramy, więc nie ma problemu z odmierzaniem właściwej ilości składników. Wszystko w uproszczonej formie, tak żeby każdy dał radę przejść przez arkana krainy glutenu.
Nie umiecie piec chleba? Marzycie o pachnących wypiekach? No, właśnie. Ta książka jest idealna dla początkujących, choć i zaawansowani znajdą w niej ciekawe smaki.
Przepisy kuszą prostotą, ale również orientalnymi ciekawostkami. Są tu chaczapuri, broszki, precle jerozolimskie, grecka pita, chałki, przeróżne chlebki, foccaccia. Łącznie aż 80 przepisów, zarówno wytrawnych, jak i na słodko, więc naprawdę jest w czym wybierać :)
Fantastyczne, przepiękne wydanie. Zdjęcia zachęcają do pieczenia. Aż ślinka cieknie!
więcej Pokaż mimo toPrzepisy genialnie proste, chyba każdy da radę upiec pachnące smakołyki. Każdy przepis prowadzi za rękę, krok po kroku. Co najfajniejsze, wszystkie miary są przeliczone na gramy, więc nie ma problemu z odmierzaniem właściwej ilości składników. Wszystko w uproszczonej formie, tak żeby...