Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 10
- komiksy
- Garfield. Tłusty koci trójpak (tom 10)
- Garfield. Fat Cat 3-Pack. Vol. 10
- Egmont Polska
- 2021-07-14
- 2021-07-14
- Piotr W. Cholewa
Władca Lazanii panuje nad światem!
Życie Garfielda pełne jest akcji. Tyle tylko, że obraca się wokół lodówki. Czy więc studiuje listę rzeczy, których dzisiaj nie ma zamiaru robić, czy testuje pierwsze prawo fizyki – „Ciała w spoczynku mają tendencję pozostawania w spoczynku”, czy wyzywa Odiego na konkurs nicnierobienia, możecie być pewni, że kiedy nadejdzie pora posiłku, Garfieldowi nie zabraknie energii.
Garfieldowy cykl TŁUSTYCH KOCICH TRÓJPAKÓW stanowi kolekcję komiksowych pasków zebranych w nowym, kolorowym wydaniu w tłumaczeniu Piotra W. Cholewy. Garfield zmieniał się trochę na przestrzeni lat, ale jedno pozostało niezmienne: jego gigantyczny apetyt na jedzenie i poczucie humoru. Czeka was dużo szaleńczej radości z nienasyconym kotem, bo nigdy dosyć zabawy.
W uniwersum Garfielda bez zmian - jego życie kręci się wokół jedzenia, spania, dokuczania Jonowi, właścicielowi oraz wykazywaniu intelektualnej supremacji nad psem Odiem. Są też rytualne konfrontacje z ptakami i dla kontrastu - dobre relacje z myszami, które panoszą się w mieszkaniu; nie zabrakło występów na żywo przed niewdzięczną publicznością, wymiany nieuprzejmości z Nermalem oraz wagą czy kilku spotkań z sympatią Arlene. Jim Davis nie musi się specjalnie wysilać, żeby trzymać poziom, bo stare sprawdzone formuły działają jak zwykle bez zarzutów a czytelnik, niemal jak nienasycony Garfield, połknąwszy kolejny "koci trójpak", szybko zapomina o przyjemności, której właśnie doświadczył i prosi bezwstydnie o więcej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚMIESZY I WYTYKA
Z wielu wznowień komiksów przez Egmont cieszę się, często jak dziecko. Ale „Garfield” to zdecydowanie jedna z tych serii, z których cieszę się najbardziej. Uwielbiałem go jako dziecko, uwielbiałem jako nastolatek, gdy kupowałem tanie, całkiem grube, czarnobiałe tomiki z jego przygodami…. I jeszcze bardziej uwielbiam teraz, gdy dostrzegam pełnie jego satyry, wielkość i niesamowite poczucie humoru, które w komiksach nawet tych prasowych niemal nie ma sobie równych.
Ten kot jest leniwy. Ten kot jest głodomorem. Ten kot nie cierpi listonoszy (chyba, że drapać ich po łydkach) i rodzynek. Zabija pająki, z myszami żyje w zgodzie, bo inaczej musiałby się męczyć, ale chętnie podejmie nieco wysiłku by kopnąć psa Oddiego. Wpada w depresję, nałogowo pije kawę, męczy z dietami i swoim wiecznie szukającym kobiety człowiekiem, Jonem… I stara się jakoś żyć!
ŚMIESZY I WYTYKA
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ wielu wznowień komiksów przez Egmont cieszę się, często jak dziecko. Ale „Garfield” to zdecydowanie jedna z tych serii, z których cieszę się najbardziej. Uwielbiałem go jako dziecko, uwielbiałem jako nastolatek, gdy kupowałem tanie, całkiem grube, czarnobiałe tomiki z jego przygodami…. I jeszcze bardziej uwielbiam teraz, gdy dostrzegam pełnie jego...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna książka
Cudowna książka