Yotsuba! #15

- Kotori
- 2021-07-02
- 2021-07-02
- Anna Piechowiak
- manga komedia okruchy życia shounen
Cześć! To znowu ja, Yotsuba! Piliście kiedyś koktajl bananowy? Jest superpyszny! Robi się go w takim dużym słoiku, który strasznie hałasuje. Yanda mówi, że to najpyszniejszy koktajl na świecie. Może ma rację – choć ja mu nie ufam – ale i tak następnym razem dodam czekoladę. A teraz jadę z tatusiem zbierać kamienie. Pa, paaa!
Niezwykle urocza, bardzo zabawna (wielokrotnie smialam sie w glos) manga o malej dziewczynce i jej tacie. Bardzo rzadko tak dobrze bawie sie przy lekturze o dzieciach.
Serdecznie polecam.
Pokaż mimo toManga dla kazdego, ta historia musi sie podbac i kazdy, nawet ten co nie lubi dzieci, bedzie sie bawic rewelacyjnie.
Serdecznie polecam.
Zdecydowanie jedna z najzabawniejszych serii dostępna na rynku, gdzie zbieranie kamieni to fura radości. Nasza pięcioletnia, tytułowa Yotsuba, to dziecko urodzone pod szczęśliwą gwiazdą. Z super tatusiem, który nie odmówi jej zakupu farbek olejnych czy plecaka, który będzie potrzebny, gdyż niebawem ruszy kampania ,,czas do szkoły, maluchu''. Każda z postaci to miły rachunek dla naszej uciechy. To bohaterowie oryginalni, z sercem na właściwym miejscu. A Yotsuba to prawdziwy diament - diablo inteligentne dziecko, co potrafi wpaść na mordercze pomysły, być wsparciem dla ojca, co kocha podróże i nowości. Szczere oddanie dla naszej natury wędrowniczka. Poznawanie świata od najmniejszych kruszców rozrzuconych gdzieś nad plażą. Ilość świeżych dowcipów może spokojnie obdarzyć pogodą ducha i udanym dniem. Świetna seria, która słusznie cieszy się popularnością, bo nic tak nie poprawia humoru, jak mądrze napisana komedia, która jednocześnie bawi i opisuje nasze codzienne troski, jak dorastające dzieci czy umiejętność znalezienia szczęścia w znajdywaniu kamieni nad morzem.
więcej Pokaż mimo toTym tomem takze sie nie zawiodlam, ale jak moglo byc inaczej jak cala seria jest bardzo fajna i trzyma poziom humoru i wzruszenia, a zarazem sa to bardzo zyciowe sytuacje ;) Pamietne akcje z tego tomiku to zdecydowanie:
-rozstawianie kotatsu
-robienie bananowego koktajlu,
-pierwszy egzamin Yotsuby i origami
-zbieranie oryginalnych kamieni na plazy,
-tworzenie ksiazki napisanej przez Yotsube,
-malowanie farbami,
-salon fryzjerski Yotsuby,
-kupno plecaka Yotsubie czym tatus bardzo sie wzruszyl ;3
Oczywiscie nie obylo sie bez standardowych wyglupow Fuuki z reszta dziewczyn i odwiedzin Yandy z Jumbo co tez oczywiscie napedzalo wiecej szalonych akcji i robilo odpowiedni klimacik ;D Naprawde swietna i niepowtarzalna jest ta manga, chcialoby sie takich wiecej!
więcej Pokaż mimo to-rozstawianie kotatsu
-robienie bananowego koktajlu,
-pierwszy egzamin Yotsuby i origami
-zbieranie oryginalnych kamieni na plazy,
-tworzenie ksiazki...
Przeczytałem ostatnio na Reddicie teorię, że Yotsuba tak naprawdę jest kosmitką, a jej ojciec to taki wojskowo-naukowy "obserwator", który ma za zadanie kontrolować, jak rozwija się ta pozaziemska forma życia. Nagle cała manga zyskuje jakby więcej sensu, co? Anyway - tom 15 to, jak zwykle, kawał bardzo przyjemnej lektury. Ubawiłem się, wzruszyłem, na półeczkę odłożyłem. Będę wracać.
więcej Pokaż mimo toYOTSUBOWY KOKTAJL
Yotsuba znów szaleje i znów odkrywa kolejne niezwykłości dnia codziennego! W jej towarzystwie nawet tak prozaiczne przedmioty, jak skarpetki, farby, książka albo plecak nabierają nowego znaczenia i stają się czymś niezwykłym! Ale zdarzają się też i bardziej niezwykłe rzeczy, jak okazja do spróbowania koktajlu bananowego albo nauka do egzaminów. Ale kto się uczy i co z tego wyniknie? A na deser znów pojawia się Yanda!
YOTSUBOWY KOKTAJL
więcej Pokaż mimo toJest na rynku kilka serii komiksowych, nad którymi dosłownie się rozpływam. „Yotsuba” to bezwzględnie jedna z nich, a przy okazji jedna z dwóch komediowych mang, które tak mnie zachwycają. I każdy kolejny tom tylko potwierdza wielkość tej serii i pozostawia po sobie uczucie niedosytu i konieczność czekania na kolejne odsłony serii.
Yotsuba znów szaleje...