rozwińzwiń

Smak dzikich roślin

Okładka książki Smak dzikich roślin Patrycja Machałek
Okładka książki Smak dzikich roślin
Patrycja Machałek Wydawnictwo: Znak Koncept kulinaria, przepisy kulinarne
272 str. 4 godz. 32 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak Koncept
Data wydania:
2021-09-01
Data 1. wyd. pol.:
2021-09-01
Liczba stron:
272
Czas czytania
4 godz. 32 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324073733
Tagi:
kuchnia kulinaria przepisy zioła dzikie zioła rośliny łąka polskie zioła natura ekologia zrób to sam
Średnia ocen

8,2 8,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,2 / 10
10 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
214
42

Na półkach:

Muszę przyznać, że nie jest to najlepsza książka jaką przeczytałam o kulinarnym wykorzystaniu dzikich roślin, ale też i nie najgorsza.
Bardzo spodobał mi się podział treści książki związany z porami roku. Inne bowiem rośliny możemy wykorzystać kulinarnie wiosną, inne latem, jesienią, czy zimą. Dzięki temu podziałowi nie musimy wertować całej książki w poszukiwaniu przepisów na dzikie jadło możliwe do przygotowania w konkretnej porze roku.
Zafascynowała mnie także "prezentacja" każdego gatunku z osobna. Autorka najpierw "przedstawia" nam dany gatunek, pisze gdzie możemy go spotkać, które części rośliny są jadalne, jakie zawierają składniki oraz w przypadku jakich schorzeń warto po nie sięgnąć. Po tej prezentacji daje przykłady kulinarnego wykorzystania tychże gatunków.
Zawiodła mnie chyba jedynie ilość właśnie tych przykładów. Do każdej rośliny autorka podaje od jednego do trzech przepisów. Chciałoby się więcej pomysłów.

Muszę przyznać, że nie jest to najlepsza książka jaką przeczytałam o kulinarnym wykorzystaniu dzikich roślin, ale też i nie najgorsza.
Bardzo spodobał mi się podział treści książki związany z porami roku. Inne bowiem rośliny możemy wykorzystać kulinarnie wiosną, inne latem, jesienią, czy zimą. Dzięki temu podziałowi nie musimy wertować całej książki w poszukiwaniu...

więcej Pokaż mimo to

avatar
108
72

Na półkach:

Unikalne przepisy ze składnikami, które znajdują się w pięknych naturalnych miejscach. Przez nas omijane, z nazwy zapomniane. Książkę podarowałam swojej mamie, abyśmy razem mogły tworzyć smaczne, zdrowe i wyjątkowe dania. Dodatkowo całość jest pięknie wykonana.

Unikalne przepisy ze składnikami, które znajdują się w pięknych naturalnych miejscach. Przez nas omijane, z nazwy zapomniane. Książkę podarowałam swojej mamie, abyśmy razem mogły tworzyć smaczne, zdrowe i wyjątkowe dania. Dodatkowo całość jest pięknie wykonana.

Pokaż mimo to

avatar
254
6

Na półkach:

Książka zawiera przepisy na wykorzystanie wydałoby się często chwastów na różna sposoby. Chociaż syrop z mniszka lekarskiego, chrzan czy czosnek niedźwiedzi nie jest mi obcy to np. risotto z kończyną czy marmolada z forsycji brzmi abstrakcyjnie... Nie omieszkam spróbować :)

Książka zawiera przepisy na wykorzystanie wydałoby się często chwastów na różna sposoby. Chociaż syrop z mniszka lekarskiego, chrzan czy czosnek niedźwiedzi nie jest mi obcy to np. risotto z kończyną czy marmolada z forsycji brzmi abstrakcyjnie... Nie omieszkam spróbować :)

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    53
  • Przeczytane
    11
  • Posiadam
    7
  • Kucharskie
    2
  • Literatura kulinarna
    1
  • Szukać dalej
    1
  • 2. Posiadam - książka
    1
  • Do kupienia
    1
  • Literatura polska
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Smak dzikich roślin


Podobne książki

Przeczytaj także