Przyjdzie pogoda na szczęście

Okładka książki Przyjdzie pogoda na szczęście Wioletta Piasecka Patronat LC
Okładka książki Przyjdzie pogoda na szczęście
Wioletta Piasecka Wydawnictwo:Szara Godzina Cykl: Przyjdzie pogoda na miłość (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Przyjdzie pogoda na miłość (tom 2)
Wydawnictwo:

Mogą Ciebie zainteresować

Wyróżniona opinia i

Przyjdzie pogoda na szczęście

przeczytanych książek 1923 napisanych opinii 1614

Kontynuacja losów trzech przyjaciółek poznanych wcześniej w powieści "Pogoda na miłość". Lekka, przyjemna lektura, w której jednak przedstawiła autorka wiele problemów, z którymi zmagają się bohaterki. Na celebrytkę Zuzę wylewa się hejt, który utrudnia jej życie. Do tego rodzice, zamiast ją wpierać, czychają tylko na jej pieniądze. Madzia jest po operacji usunięcia piersi, czuje się mniej wartościowa. Jakby tego było mało, jej rodzina ma ogromne problemy finansowe. Joasia została odrzuona przez rodziców, opuszczona przez matkę, wyrzucona z domu przez ojca. Wszystkie trzy te młode kobiety łączą nieudane w przeszłości związki z mężczyznami. Okazuje się, że wszystkie przeciwnosci losu można pokonać. Wszystkie wreszcie trafają na wartościowych partnerów. Fabuła trochę przesłodzona i miejscami mało realna. Madzia bez problemu dostaje kredyt, Asia odzyskuje rodziców, a Zuza swoją godność. Wszystkie trzy trafiają też na mężczyzn, którym nie przeszkadza ich przeszłość, zdrada, dziecko, brak piersi itp. W realnym życiu nie jest tak łatwo.

więcej Pokaż mimo to

Ciąg dalszy wzruszeń ❤️ Piękna powieść, piękna przyjaźń.

Ciąg dalszy wzruszeń ❤️ Piękna powieść, piękna przyjaźń.

Lekka miła książka. Bardzo przewidywalna jak dla mnie przesłodzona.

Lekka miła książka. Bardzo przewidywalna jak dla mnie przesłodzona.

Sympatyczna bajka dla dorosłych, ciekawa fabuła i dobra lektura na wakacje z małym ale -polecam jeśli komuś nie przeszkadza, że przypomina z lekka brazylijską telenowelę, a bohaterowie mówią do siebie używając sformułowań z poradników o tym jak żyć, by osiągnąć szczęście ;) nie znam ludzi, którzy w ten sposób że sobą na co dzień rozmawiają i mi to jednak trochę przeszkadzało-odbierało realizm ....

więcej Pokaż mimo to

„Przyjdzie pogoda na szczęście” – to dalsze losy przyjaciółek z pierwszej części. Już na wstępie czytelnik dostaje krótkie wyjaśnienia, jak i dlaczego znalazły się w tym momencie ich życia, co bardzo ułatwia zorientowanie się w sytuacji. Tym razem to historia Zuzanny wciągnęła mnie bez reszty (oczywiście losy pozostałych przyjaciółek też były bardzo ciekawe i pełne wzruszeń). Autorka serwuje czytelnikowi całą paletę emocji. Całość wciąga i powoduje, że trudno się oderwać. Czekam na tom trzeci.

więcej Pokaż mimo to

Piękna książka jak zwykle pełna emocji i prawdziwego życia, skłania do myślenia także i o tym czy ta wielka i żarliwa miłość to skarb czy tylko tombak?Czy warto porzucać siebie aby kochać? Czy jeśli miłość jest prawdziwa raczej weźmie nas całych? Ogólnie książkę bardzo polecam i liczę na kolejną cześć choć wątki zostały zakończone jednak lobię bohaterów i styl pisania autora, . przywiązałam się do Zuzanny Joasi Madzi a także innych bohaterów, polecam i czekam na dalszą twórczość.

więcej Pokaż mimo to

Książka tak pełna wydarzeń, że aż trudno uwierzyć, że tyle się dzieje na niespełna czterystu stronach. I to mi odpowiada. Poza tym styl, język, i pozytywny wydźwięk powieści, kupiły mnie.

Przyjdzie pogoda na szczęscie jest kontynuacja powieści Przyjdzie pogoda na miłość. Przyznam szczerze, że druga część o wiele bardziej mi się spodobała. Choć pierwsza ujęła mnie sercem, druga zawładnęła duszą i umysłąem. Mam nadzieje, że powstanie trzecia część i przejmie moje ciało.
Polubiłam te dziewczyny. Maja w sobie wiele dobrego i pozytywnej energii mimo jak ich los potraktował. Najważniejsze mają siebie. Będąc na dnie, ta przyjaźń dodaje skrzydeł i sprawia, że wzbijają się w niebo nad ziemie. Takiej przyjaźni życzę każdemu. Nawet wrogowi, bo i mu się coś dobrego należy.

Joasia stara się ułożyć życie z Krzysiem, który ją pokochał od momentu, jak przypadkiem stanęła w jego drzwiach pokoju. Razem polecieli poznać mamę dziewczyny, która mieszka w Ameryce. To ona porzuciła wiele lat temu małą dziewczynkę. Jak się okazało, nie było tam łatwo.
Magda po pokonaniu choroby nowotworowej mierzy się z kolejnym niemałym wyzwaniem. Mianowiecie z wielkim długiem, który może sprawić, iż cała rodzina nie będzie miała dachu nad głową. DO pomocy wkracza prowadzący ją lekarz, który ma większe zamiary, niż może się spodziewać dziewczyna. W każdym razie ma wielką moc, by  walczyć do końca. Nie ma zamiaru zrezygnować tylko dlatego, że każdy boi się o większe bagno, w jakim mogą się znaleźć. Siłę daje jej mała córeczka. No i czeka ją jeszcze przeprawa z mężem, który widniał tylko na papierku.
No i Zuzka zaszyła się w małym mieszkaniu przed paparazzi po wielkim hejcie, który Spadł na nią po skandalu z politykami. Do tego rodzina się jej wyrzekła. Nie chcieli mieć z nią do czynienia, mimo że ona wciąż przelewała pieniążki im na życie. Zuza nie żyła życiem, ona egzystowała. Dopiero po odkryciu  kradzieży, której dopuścił się jej menager, postanowiła wyjść z ukrycia. Dzięki pomocy adwokata nie tylko odzyskała pieniądze, ale i dobre imię, a może i coś jeszcze...

Uważam, że jedne za wszystkich i wszyscy za jednego idealnie pasuje do losów dziewczyn. Nie ważne, z jakimi ciężkimi losami będą się zmagać, zawsze będą razem.  Wiele bólu, łez, niepowodzeń, strach jest tylko przejściowym momentem, po którym przychodzi pogoda na Wielkie Szczęście. Po burzy zawsze wychodzi słońce. Niech każdy ma tyle sił i nadziei, co te dziewczyny mają.

więcej Pokaż mimo to

"Przyjdzie pogoda na szczęście" Wioletty Piaseckiej przeczytałam dzięki BT, który zorganizowała Ewelina Górecka z bloga Ewelkowe czytanie.
To piekna, cudowna książka, pełna wiary i nadziei na lepsze jutro.
To książka o trzech przyjaciólkach - Asi, Zuzi i Madzi.
Dziewczyny łączy prawdziwa przyjaźn, taka o której marzy każda z nas.
Zawsze mogą liczyć na siebie, w tych dobrych i złych momentach.
Zuzia - znana celebrytka, której zycie legło w gruzach przez pomówienia. Na jej głowę wylał się ogromny hejt i wiadro pomyj. Odwrócili się od niej ci, którzy powinni być jej opoką, murem.
Madzia - młoda mama, która musiała stoczyć najcięższą z walk. Walkę z chorobą, walkę o swoje życie i życie swojej nienarodzonej córeczki.
Asia - porzucona przez narzeczonego, odrzucona i porzucona przez rodziców.
Trzy młode kobiety, które strasznie w przeszłości ucierpiały, żle lokując swoje uczucia. Kochały nie tych mężczyzn. Zranione, skrzywdzone, upokorzone, ale w tych swoich dramatach miały siebie.
Ale nasze kochane dziewczyny , z każdą "stroną" stają się coraz silniejsze, zaczynają walkę o siebie, o swoje dobre imie, o szacunek.
Odradzają się jak feniks z popiołu.
Dla mnie najpiekniejszym momentem było, że dla każdej z nich przyszła pogoda na szczęście. Na to zasłużyły. Zasłuzyły by być szczęśliwe.
Książka bardzo dobra do przeczytania w ten trudny czas, który teraz nastał.
Oderwie nas od zmarwień, pozowli zatopić się w cudowny i magiczny świat naszych bohaterek.
Polecam, dla mnie rewelacja <3

To piekna, cudowna książka, pełna wiary i nadziei na lepsze jutro.
To książka o trzech przyjaciólkach - Asi, Zuzi i Madzi.
Dziewczyny łączy prawdziwa przyjaźn, taka o której marzy każda z nas.
Zawsze mogą liczyć na siebie, w tych...

więcej Pokaż mimo to

Świetnie napisana książka. Dzieje się od pierwszej do ostatniej strony. Czekam na część trzecią.