Oswoić Hiszpanię Tom II
- Oswoić Hiszpanię (tom 2)
- literatura podróżnicza
- 2021-04-05
- 9788382192698
- Hiszpania Podróże
Są takie podróże, podczas których to przypadek jest najlepszym przewodnikiem.
Joanna Lessnau po raz kolejny wraca do magicznej Hiszpanii. Tym razem wędruje po Bilbao i innych rejonach Kraju Basków. Poznaje ukryte zakątki Galicji oraz dzikie, nieznane nikomu plaże. Zabiera czytelnika do Kastylii i León, gdzie odwiedza złote miasto – Salamankę, tajemniczą Avillę, by wreszcie zatrzymać się w uwielbianym przez turystów Madrycie.
Z każdym kolejnym miejscem autorka odkrywa nowe, nieznane jej dotąd oblicze Hiszpanii, podziwia niesamowitą architekturę najsłynniejszych hiszpańskich budowli oraz delektuje się smakołykami regionalnej kuchni. Zafascynowana pięknem tego niezwykłego regionu stara się poznać bliżej hiszpańską mentalność i zrozumieć fenomen korridy, która także wśród samych Hiszpanów budzi wiele kontrowersji.
Zainspiruj się i daj się przekonać, jak wiele pozytywnych emocji i satysfakcji może przynieść podróżowanie w stylu slow!
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Opinie [1]
To już rok! A właściwie trochę ponad rok. Tyle czasu minęło od mojej pierwszej podróży przez Hiszpanię z Joanną Lessau. Przez ten czas wiele się zmieniło. Granicie wielu państw zostały całkowicie albo częściowo zamknięte, turystyka utknęła w martwym punkcie i nie wiadomo, kiedy ten stan rzeczy się zmieni i świat wróci do normalności. Ludziom tęskno za ruchem, jaki dawało...