Winny

Okładka książki Winny Joanna Opiat-Bojarska Patronat Logo
Patronat Logo
Okładka książki Winny
Joanna Opiat-Bojarska Wydawnictwo: Burda Media Polska Sp. z o.o. kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Wydawnictwo:
Burda Media Polska Sp. z o.o.
2021-04-14
2021-04-14

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Opowiem Ci o zbrodni. Historie prawdziwe 4 Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Katarzyna Grochola, Michał Kuźmiński, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska, Jacek Piekiełko
Opowiem Ci o z... Igor Brejdygant, Wo...
Okładka książki Opowiem ci o zbrodni t.3 Katarzyna Bonda, Igor Brejdygant, Wojciech Chmielarz, Max Czornyj, Małgorzata Fugiel-Kuźmińska, Michał Kuźmiński, Bogdan Lach, Robert Małecki, Joanna Opiat-Bojarska
Opowiem ci o z... Katarzyna Bonda, Ig...

Wyróżniona opinia i

Winny

przeczytanych książek 697 napisanych opinii 630

8⭐

To była mega wciągająca historia. Znów autorka częstuje nas bohaterem z problemami co dodaje wyjątkowego smaczku całej książce.
Bardzo podoba mi się pomysł na poruszenie morderstwa sprzed lat i tajemnice, które piętrzą się wokół bohaterów. Każdy ma coś za uszami i jak nie skrywa mrocznej tajemnicy to nie mówi całej prawdy. W ten sposób podejrzenia przenoszą się z osoby na osobę zamiast od razu wytypować winnego.

Ja domyśliłam się kto za tym stoi praktycznie od samego początku, ale nie miałam pojęcia jak tę postać autorka aplecie w fabułę. Zrobiła to niesamowicie dobrze.

8⭐

więcej Pokaż mimo to

Wielkie rozczarowanie a zapowiadało się tak dobrze.
Ciężko przebrnąć przez tę książkę.
Jeśli musisz- czytaj.
Jeśli masz inną- wiesz co robić ;)

Wielkie rozczarowanie a zapowiadało się tak dobrze.
Ciężko przebrnąć przez tę książkę.
Jeśli musisz- czytaj.
Jeśli masz inną- wiesz co robić ;)

Kolejna, bardzo udana pozycja autorki. Podoba mi się jej styl i brak nadmiernej brutalności, która ostatnio zdaje się królować w polskich kryminałach.

Autorkę doceniam również za budowanie napięcia oraz odkrywanie strategicznych kart w odpowiednich momentach.

Sama akcja nie gna na łeb na szyję, ale dzięki temu można spokojnie sięgnąć po audiobooka i cieszyć się lekturą bez strachu, że umknie nam jakieś jedno kluczowe zdanie, które stanowi sedno całej zagadki. Polecam!

więcej Pokaż mimo to

Drugie spotkanie i na pewno nie ostatnie z autorką. Bardzo ciekawa wciągająca powieść

Przygody niejakiego Marka w Inowrocławiu, szuka on swojego kumpla Słoniny, wreszcie go znajduje i wpada w kłopoty; bardzo to nudne i ciągnie się jak flaki z olejem, może w dalszej części książki coś się dzieje, ale przerwałem słuchanie audiobooka na 18%, nie mam czasu na nudne książki.

Historia tej książki ciekawa ale zabrakło czegoś w tej książce.
Napięcia, co wydarzy się. Historia przewidująca. Momentami nudna. Dla mnie taka sobie.

Historia tej książki ciekawa ale zabrakło czegoś w tej książce.

Zaczęło się obiecująco, ale im dalej w las, tym niedorzeczniej :( Bardzo lubię inne książki autorki, ta była dla mnie męcząca i nielogiczna. Do tego ten nieszczęsny „dwutysięczny drugi” :(

Nie przeczytalam do konca bo mnie zanudzilo..

Nie przeczytalam do konca bo mnie zanudzilo..

Bardzo dobry kryminał.
Warto przeczytać.
Polecam.

Bardzo dobry kryminał.
Warto przeczytać.
Polecam.

Recenzji jako takiej nie będzie, bo na 370 stron przeczytałam 200 i więcej nie dam rady 😬 Dawno nie trafiłam na tak kiepską książkę. W sumie nawet nie wiem o czym to właściwie było. Jest sobie jakiś Marcin, z jakiegoś powodu przeprowadził się z Poznania do Inowrocławia i szuka... kogoś, czegoś... A jak nie szuka, to się kąpie. I tak ciągle 😳 Cudaczne to było, naprawdę. Oderwane od rzeczywistości. Bzdurne. Odmóżdżające. Więcej nie napiszę, bo nie o to chodzi żeby komuś pocisnąć. Nie podobało mi się i koniec, kropka.
A opis od wydawcy taki 👇👇👇
Mrocznie, duszno i nieprzewidywalnie – Joanna Opiat-Bojarska opracowała wzór na thriller, od którego przechodzą dreszcze. Doskonale skonstruowana, pochłaniająca intryga to gra z czytelnikiem na najwyższym poziomie. A zakończenie zaskoczy nawet najbardziej wytrawnych miłośników gatunku.
Szum wody. Ciepło otaczające zanurzone w wannie ciało. Blask migoczącego płomienia.
To jest właśnie reset. Tylko tak Marcin może się uspokoić. Wyciszyć nadwrażliwy na bodźce umysł. Utrzymać w ryzach tę część siebie, która nie mieści się w ogólnie przyjętych normach.
Kiedyś popełnił błąd. Myślał, że tak będzie lepiej. Dla wszystkich.
Ale bardzo się pomylił, życie to nie jest bajka z morałem. Nie wystarczy odpokutować. Choć spłacił swoje długi, piętno winy zostanie z nim na zawsze.
Zwłaszcza że jest ktoś, komu zależy na tym, by prawda nigdy nie wyszła na jaw. Nawet za cenę życia.
Jak to było "mrocznie, duszno i nieprzywidywalnie" albo "doskonale skonstruowana intryga" to ja jestem królowa angielska i Napoleon Bonaparte w jednym🫣
Ocena: 1/10

• Przeczytane