Baśń o Wilczej Dolinie - wydanie II

- Brak tłumacza
- wydano nakładem autora
- wilkarzy wilkołaki Wilcza Dolina
- Baśń o Wilczej Dolinie
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 2020-01-20
- Brak tłumacza
- wilkarzy wilkołaki Wilcza Dolina
Rzeka pod zdobywanym zamkiem wysycha na skutek prac oblężniczych. W odsłoniętym korycie rycerze palatyna Pomira znajdują zwłoki w starożytnych pancerzach. Zbroje mają herby dawnych rodów, o których krążą jedynie legendy - mało kto pamięta je dokładnie, czy ludzie ci potrafili zamieniać się w wilki, czy może w wilkołaki? Tymczasem w obozie Pomira zjawia się księżniczka Wolin, jedna z ostatnich przedstawicieli posądzonego o wilkołactwo rodu. Twierdzi nie tylko, że zna stare legendy o dawnych wilkarskich rodach i wszelakich bestiach, ale również - że zgodnie z tymi podaniami ONE wracają zza Sinych Wód, bo dziwne morze właśnie zamarza.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [1]
Gwara znowu bloguje:
więcejhttps://szelmowyjar.blogspot.com/2021/03/basn-o-wilczej-dolinie-o-poznawaniu.html
I foci: https://www.instagram.com/p/CNBQuGZh0sZ/?utm_source=ig_web_copy_link
Mówią, że dawno temu, choć wcale nie tak dawno, gdzieś za górami i lasami, lecz nadal na terenie Polski, dwie siostry zaczęły snuć opowieść. Razem stworzyły krainę i rządzące nią prawa, a każda...