Ameryka i my
- reportaż
- wydano nakładem autora
- 2020-09-16
- 2020-09-16
- ameryka stany zjednoczone dziennikarstwo
Lidia Krawczuk i Paweł Żuchowski – para polskich dziennikarzy radiowych, zabierają Czytelników w podróż do Stanów Zjednoczonych, w których mieszkają od ponad dziesięciu lat. Wraz z nimi, dzięki ich dziennikarskim zmysłom (i akredytacjom otwierającym wiele drzwi) możemy być w samym środku najciekawszych wydarzeń w USA, a to, co dotychczas znaliśmy jedynie za pośrednictwem mediów, poznajemy z bardzo, bardzo bliska.
„Ameryka i my” to nie tylko obraz współczesnej Ameryki pokazanej przez pryzmat interesujących miejsc, zdarzeń i ludzi. Dziennikarze, z humorem, odsłaniają kulisy swojego prywatnego i zawodowego życia.
Kilka barwnych, kolorowych relacji, układających się, jak szkiełka w kalejdoskopie, w urzekający obrazek.
To książka zarówno dla fanów Ameryki, jak i jej przeciwników, dla tych, co planują wizytę w USA, tych, co już tam byli i tych, którzy nie wybierają się za ocean.
W książce można przeczytać między innymi o tym :
Co kryje się za drzwiami Białego Domu, Gabinetu Owalnego i innych pokoi przy Pennsylvania Avenue 1600 w Waszyngtonie?
Jakie to uczucie: znaleźć się w samym sercu huraganu?
Dlaczego do Nowego Jorku można jeździć na okrągło i nigdy się nie nudzi?
Jak wygląda z bliska Fabryka Snów, kogo można spotkać w Hollywood i co się dzieje na czerwonym dywanie?
Jakie emocje towarzyszyły startom wahadłowców z przylądka Canaveral?
Co czujesz, widząc na własne oczy szaleńca chodzącego po linie rozpiętej między budynkami, na wysokości prawie dwustu metrów?
Jak się porywa tłumy w USA, czyli o amerykańskich kampaniach wyborczych i … oficjalnych pochówkach.
Ta książka to epickie uzupełnienie podcastu •Ameryka i ja.
Znakomita lektura pełna przygód i ciekawostek o funkcjonowaniu w USA.
Ta książka to epickie uzupełnienie podcastu •Ameryka i ja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnakomita lektura pełna przygód i ciekawostek o funkcjonowaniu w USA.
Interesuje mnie życie Polaków w innych krajach, a to jest taka pozycja, która trochę odkrywa codzienność rodaków za granicą. Ciekawa książka, wzruszyłam się kilka razy. Jak zna się Lidię Krawczuk i Pawła Żuchowskiego z instagrama to czytając tę książkę, ma się wrażenie, że słyszy się ich głosy. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChciałbym przeczytać ale nie mogę pobrać E booka za który zapłaciłem. Link jest ważny tylko dwa tygodnie i później nie da się tego zrobić. Obsługa w sklepie do dno i kilometr mułu.
Wstyd.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWstyd.
Panią Lidię oraz Pana Pawła uwielbiam za to, że pokazują świat takim jakim jest, bez zbędnego upiększania. I taka też jest ich książka. Znajdziecie w niej sporą dowkę informacji o Stanach, opisy ciekawych miejsc, wyjątkowych sytuacji oraz kulisy pracy dziennikarskiej. Czyta się ją bardzo dobrze, nie ma tu miejsca na nudę. Dodatkiem jest wkładka z pięknymi zdjęciami. Co dla mnie najważniejsze - Autorzy pokazują, że warto mieć marzenia, bo one się spełniają. Zdecydowanie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli moja ulubiona podcasterka pisze książkę o jednej z moich ulubionych destynacji podróżniczych i po prostu niezwykle ciekawym kraju, to nie mogłam jej nie przeczytać. I już czekam na kolejną :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPanią Lidię i Pana Pawła "znam" z ich działalności zawodowej w radiu, a także z Instagrama, gdzie można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Stanach oraz zapoznać się z najciekawszymi i profesjonalnie przekazanymi wiadomościami ze świata. Bardzo lubię tego typu książki, bowiem idealnie czyta się krótkie historie. Autorzy ciekawie opisują swoje przygody w USA, są to historie inspirujące, zaskakujące, ciekawe i napisane ładnym językiem. Plusem są także fotografie. Czuć, że autorzy przelali na papier swoje autentyczne przeżycia. Polecam!
Panią Lidię i Pana Pawła "znam" z ich działalności zawodowej w radiu, a także z Instagrama, gdzie można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Stanach oraz zapoznać się z najciekawszymi i profesjonalnie przekazanymi wiadomościami ze świata. Bardzo lubię tego typu książki, bowiem idealnie czyta się krótkie historie. Autorzy ciekawie opisują swoje przygody w USA, są to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka opowiada o ważniejszych wydarzeniach w USA. Można przyjrzeć się im z bliska dzięki relacji dwóch polskich dziennikarzy. Świetne są również zdjęcia umieszczone w treści.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoza książką polecam bardzo podcasty oraz konta na Instagramie pani Lidii oraz pana Pawła. Można dowiedzieć się z nich interesujących rzeczy o Stanach.
Bardzo fajna książka. Polecam każdemu kto się interesuje Stanami Zjednoczonymi.
Bardzo fajna książka. Polecam każdemu kto się interesuje Stanami Zjednoczonymi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka bardzo dobra wciąga podobała mi się
Książka bardzo dobra wciąga podobała mi się
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę wysłuchałam jako audiobooka czytanego przez autorów.
Książkę wysłuchałam jako audiobooka czytanego przez autorów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAnielskie głosy, ciekawe historie. Trochę śmiechu, mnóstwo wiedzy i sporo wzruszeń. Jestem wielką fanką!