Martwe Jezioro

- Martwe Jezioro (tom 1)
- Prószyński i S-ka
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- powieść polska przyjaciółka beata kryminał
Beata - niezależna trzydziestoletnia singielka - zaczyna podejrzewać, że z rodziną, z którą od lat nie utrzymuje żadnego kontaktu, nie łączą jej nawet więzy krwi. Wynajmuje prywatnego detektywa, który pomimo odkrycia wielu zaskakujących tropów, nie potrafi jej pomóc. W poszukiwaniu prawdy o przeszłości wspiera Beatę przyjaciółka - roztrzepana Ula, która przy okazji chce wyswatać ją ze swoim bratem Jackiem. Lawinę zdarzeń wywołuje niespodziewane zaproszenie od rodziny na ślub znienawidzonej siostry...
- 2 454
Bardzo dobra książka , ciekawa fabuła .
Bardzo dobra książka , ciekawa fabuła .
Pokaż mimo toZdecydowanie wolę późniejsze książki autorki, ale czyta się lekko.
Zdecydowanie wolę późniejsze książki autorki, ale czyta się lekko.
Pokaż mimo toPrzed debiutem tej autorki przeczytałam parę lat temu późniejsze pozycje; ta jest zdecydowanie słabsza. Ok, ale bez szału.
Biorę się za drugą część.
Pokaż mimo toBiorę się za drugą część.
Jedna z 2 mało śmiesznych książek Olgi Rudnickiej. Wielkie rozczarowanie.
Jedna z 2 mało śmiesznych książek Olgi Rudnickiej. Wielkie rozczarowanie.
Pokaż mimo toKolejna książka autorki świetnie napisana! Gorąco polecam, czyta się bardzo przyjemnie, szybko, łatwo. Pełna humoru historia pewnej kobiety, pełna śmiesznych, a zarazem ciekawym perypetii :)
Pokaż mimo toPrzezabawna historia dobrze sie bawilam
Przezabawna historia dobrze sie bawilam
Pokaż mimo toBeata ma wrażenie, że rodzice źle ja traktują, może w związku z tym nie jest ich córka? Może ja adoptowali albo matka zaliczyła skok w bok...? Po dwóch latach milczenia siostra zaprasza ją na ślub. Postanawia się tam wybrać, żeby poznać prawdę. Towarzyszy jej Jacek, brat przyjaciółki, z która mieszka. Jaka prawda kryje się w "Martwym Jeziorze"...? Jest to Rudnicka w innym wydaniu, nieco cięższym stylu, bohaterowie nie są absurdalnie śmieszni, sytuacje nie są groteskowe. Taka Rudnicka też lubię :)
Beata ma wrażenie, że rodzice źle ja traktują, może w związku z tym nie jest ich córka? Może ja adoptowali albo matka zaliczyła skok w bok...? Po dwóch latach milczenia siostra zaprasza ją na ślub. Postanawia się tam wybrać, żeby poznać prawdę. Towarzyszy jej Jacek, brat przyjaciółki, z która mieszka. Jaka prawda kryje się w "Martwym Jeziorze"...? Jest to Rudnicka w innym...
więcej Pokaż mimo toMartwe jezioro.-Beata czuje się obco w swojej zamożnej rodzinie. Nie dostaje zadnego wsparcia. Po latach wynajęty detektyw odkrywa całą prawdę... a staw nazwany przez nią martwym jeziorem, co kryje w swych głębinach.Kim jest. Gdzie jest jej prawdziwa rodzina. .... Dość dobry kryminał
Pokaż mimo tosłabsza z dwóch części tej serii
słabsza z dwóch części tej serii
Pokaż mimo toKolejna dobra książka tej autorki. Dobrze się czyta. Dobra, wciągająca lektura.
Kolejna dobra książka tej autorki. Dobrze się czyta. Dobra, wciągająca lektura.