Jedyne wyjście
- Muza
- 2020-04-22
- 2015-06-10
- literatura polska
Jest rok 2012. W małym sennym miasteczku porwany zostaje 17-letni syn miejscowego biznesmena. Porywacze kontaktują się z rodziną, żądają okupu i zabraniają informować policję. Ale wieść o porwaniu szybko się roznosi. Ojciec chce za wszelką cenę odzyskać syna, więc postanawia dogadać się z porywaczami, ale na swoich własnych warunkach. Dzięki dawnym kontaktom w świecie nie do końca legalnych interesów, próbuje sam znaleźć bandytów. Policja też wpada na ich trop. Wszystko dzięki młodej i ambitnej policjantce z wiejskiego posterunku. Zapalona motocyklistka Aneta Nowak, której specjalnością było dotąd parzenie kawy i przynoszenie drożdżówek straszymy kolegom, przypadkowo natrafia na pewien ślad i za wszelka cenę stara się to wykorzystać.
W tym samym czasie i w tym samym miasteczku znika młoda dziewczyna, matka rocznego dziecka. Ludzie zastanawiają się, czy przypadkiem nie uciekła z domu, choć trudno uwierzyć, że matka porzuciła swoje małe dziecko.
Czy te dwie sprawy łączą się ze sobą? Musi to wyjaśnić Aneta Nowak, której będą pomagać policjanci Alfred Marcinkowski i Mariusz Blaszkowski, znani doskonale z PRL-owskich powieści Ryszarda Ćwirleja. Jak zawsze mogą obaj liczyć na swoich dawnych kolegów – byłego cinkciarza, a teraz właściciela banku, Ryszarda Grubińskiego vel Grubego Rycha i szefa jego ochrony, byłego milicjanta Mirka Brodziaka.
- 1 133
Anetka jest zajebista. Milicjanci to dramat, ale Anetka wymiata.
Anetka jest zajebista. Milicjanci to dramat, ale Anetka wymiata.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDalszy ciąg cyklu "Milicjanci z Poznania". Dla mnie rewelacja!!! Szczególnie polecam mieszkańcom Poznania lub okolic a zwłaszcza tym którzy pamiętają Poznań lat 80-tych ub. wieku 😄
POLECAM!!! POLECAM!!! POLECAM!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPOLECAM!!! POLECAM!!! POLECAM!!!
Mroczne ale świetne. Ryszard Ćwirlej jak zawsze w formie. Nie zawiodłam się.
Mroczne ale świetne. Ryszard Ćwirlej jak zawsze w formie. Nie zawiodłam się.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toto moje pierwsze spotkanie z autorem, jak dla mnie za dużo bohaterów. w pewnym momencie sie zgubiłam kto jest kim
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek był nawet znośny, ale czym dalej, tym większą wiało nudą. Szkoda czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo totą jak i inne książki autora świetnie się czyta, daje potrzebne rozluźnienie po cięższych pozycjach oraz plus za lokalną gwarę mimo że cennych cytatów się z niej nie wynosi
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutora poznałam sięgając po serię Milicjanci z Poznania, bardzo podobały mi się tamte książki, dlatego sięgnęłam po kolejną serię i się nie zawiodłam. Akcja wciąga i na pewno z chęcią sięgnę po kolejny tom serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ciekawa, ale miejscami bardzo rozbudowane opisy. Zobaczymy jak druga część 😄
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to7,3 przeciętna, ale na tyle dobra że sięgam po kolejny tom
7,3 przeciętna, ale na tyle dobra że sięgam po kolejny tom
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNowi bohaterowie bardzo mi podpasowali. Czuję ich energię i zapał.
Nowi bohaterowie bardzo mi podpasowali. Czuję ich energię i zapał.