Dziewczyna, którą znałaś
- W.A.B.
- 2020-02-26
- 2020-02-26
- Agnieszka Walulik
Należała do niego. Była idealna. Aż nagle zniknęła.
Jako były członek parlamentu, a teraz prezenter telewizyjny, George Bell zawsze cieszył się opinią kobieciarza. Jego żona, Alice, nigdy nie mogła się uwolnić od cienia kobiet z przeszłości George'a. A kiedy zachodzi w ciążę, jej dyskomfort przemienia się w obsesję... Spokoju nie daje jej zwłaszcza jedna z dawnych partnerek męża: piękna dziewczyna o imieniu Ruth, z którą George spotykał się na pierwszym roku studiów i która zaginęła, zanim skończyli uniwersytet. Kiedy więc Alice widzi kobietę, która do złudzenia przypomina Ruth, nie może się otrząsnąć z wrażenia, że za jej zniknięciem stoi coś więcej, niż mówił George. Ale czy na pewno chce wiedzieć, co mąż robił za jej plecami przez te wszystkie lata?
- 1 217
Ciężko się ja czytało przez te krótkie rozdziały i skoki między wieloma postaciami i wątkami. Bardziej do czytania w domowym zaciszu niż w komunikacji miejskiej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Dziewczyna, którą znałaś" Nicola Rayner.
"Dziewczyna, którą znałaś" Nicoli Rayner, to historia zniknięcia Ruth, pięknej rudowłosej kobiety, która pod koniec studiów zniknęła bez śladu. Miała wielu przyjaciół, zostawiła siostrę, zakochanego w niej chłopaka. Policja podejrzewała jej utonięcie, jednak jej ciała nie odnaleziono. Co jakiś czas komuś wydaje się jednak, że ją niedawno widział. W książce historię Ruth opowiadają najbliższe jej osoby oraz jej znajomi. Dość dobrze słuchało się audiobooka.
"Dziewczyna, którą znałaś" Nicola Rayner.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Dziewczyna, którą znałaś" Nicoli Rayner, to historia zniknięcia Ruth, pięknej rudowłosej kobiety, która pod koniec studiów zniknęła bez śladu. Miała wielu przyjaciół, zostawiła siostrę, zakochanego w niej chłopaka. Policja podejrzewała jej utonięcie, jednak jej ciała nie odnaleziono. Co jakiś czas komuś wydaje się jednak, że ją...
"Dziewczyna, którą znałaś" to ciekawa książka.
Fabuła długa ale czytało się dobrze.
Końcówka trochę mnie rozczarowała.
Polecam.
"Dziewczyna, którą znałaś" to ciekawa książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła długa ale czytało się dobrze.
Końcówka trochę mnie rozczarowała.
Polecam.
Fabuła nie jest zbyt odkrywcza, ponieważ to nie jest pierwsza książka o tajemniczym zniknięciu. Bohaterowie w sumie ciężko się z nimi zżyć, dopingować ich czy jakoś się z nimi utożsamić. Pewne wątki zbyt rozwleczone, inne zaś za bardzo skrócone, a mogłyby lepiej wybrzmieć. Sama zaginiona nie wydaje się być dobrym charakterem, więc obojętne czy żyje czy nie, a momentami to bohaterom jest na rękę, że jej nie ma. Mam mieszane uczucia co do tej książki, która chciała być kryminałem, a jest dramatem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzuje się rozczarowana ta książka, spodziewałam się lepszego kryminału, akcja tak naprawdę to może ostatnie 20% książki i też nie porywa… Dość przewidywalna, a niektóre wątki {MOIM ZDANIEM} niepotrzebnie rozbudowane aż w takim stopniu. Cieszę się, że to pozycja z odsłuchu, bo inaczej bym powiedziała, że zmarnowałam czas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo totakie to było jakieś nijakie...
takie to było jakieś nijakie...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocno średnia, w sumie to nudna
Mocno średnia, w sumie to nudna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRozczarowanie. Więcej tu pytań niż odpowiedzi. Zakończenie też nie robi wrażenia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przeciętna. Trochę chaotycznie napisana, można się pogubić. Czasami miałam wrażenie , jakbym czytała książkę dla nastolatków. Pomysł na fabułę fajny, i ciekawe zakończenie. Na 2 zimowe wieczory w sam raz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzuje niedosyt
Czuje niedosyt