Skoczkini. Zapiski z międzygwiezdnego lotu

- fantasy, science fiction
- Biblioteka Fenixa (tom 2)
- Gniazdo Światów
- 2019-12-01
- 2019-12-01
- space opera kosmos podróże międzygwiezdne sztuczna inteligencja obce rasy
W dziwnej przyszłości pewien wyjątkowy statek zwiadowczy wyrusza w całkiem zwyczajną misję. Załoga składająca się z ludzi, nieludzi i innych dziwaków, ma jedno proste zadanie - dotrzeć do nadawców pewnej wiadomości. Niestety, w kosmosie jest zupełnie inaczej, niż myślisz… Sięgnij po zbiór reportaży, nagrań i zapisków z pokładu “Skoczkini”, by przekonać się, że podróże międzygwiezdne to nie są rurki z kremem.
Wersja ebook zawiera dodatkowy rozdział.
Skoczkini, okręt mający na celu zbadanie źródła tajemniczej transmisji. Poznajemy wszystko poprzez archiwum. Wiecie przez swoją niewielką objętość brak tutaj kilku elementów jak opisy czy rozbudowane dialogi. Jednakże nie brakuje mi tego. Niestety brakuje mi trochę rozbudowania postaci czy zwiększenie tła fabularnego. Nie będzie wielkim zaskoczeniem jeśli napiszę iż nie wszystko w pierwotnym planie zakończyło się powodzeniem. Powieść, a raczej opowiadanie, ponieważ bezpieczniej będzie tak je traktować jest ciekawe i z przyjemnością pełnowymiarową książkę w tym uniwersum.
Jeśli chodzi o styl w jakim pisane jest opowiadanie to jest ono ciekawe jednakże lepiej zostało to stworzone w książce Śpiący Giganci.
Zapraszam również na mego bloga:
więcej Pokaż mimo toPełna akcji misja nietypowego statku o nietypowej nazwie.
Z wad, to mam w zasadzie uwagę: na przyszłość niech Biblioteka Fenixa lepiej wyłapuje literówki.
Pełna akcji misja nietypowego statku o nietypowej nazwie.
Pokaż mimo toPrzyjemna fabuła, pisana na zasadzie reportarzu i całkiem niezły humor. Wszystko to kieruje nas ku niespodziewanemu finałowi.