Śladami Warrena Buffetta

- Self Publishing
- 2019-10-16
- 2019-10-16
- finanse giełda buffett
Poznaj historię najwybitniejszego inwestora na świecie, naucz się jego zasad zarządzania pieniędzmi i dobierania inwestycji. To nie jest ozdoba domowej biblioteczki, a praktyczna książka, która może zmienić Twoje podejście do inwestowania.
„Śladami Warrena Buffetta” to ponad 300 stron ciekawych historii z życia Buffetta, relacja z największego walnego zgromadzenia akcjonariuszy na świecie i rozbudowana analiza metod inwestycyjnych Warrena Buffetta i jego mentorów. Dowiesz się nie tylko jak inwestuje Buffett, ale też jak inwestowali: Ben Graham, Philip Fisher i Charlie Munger.
Bardzo fajna książka. Żadko zdarzmi mi się usiaść i praktycznie z miejscą przeczytac całą lekture a tutaj tak było. Co bardzo ważne napisana prostym i fajnym językiem. Zdecydowanie polecam!
Pokaż mimo toPrzystępny zbiór ciekawostek o Warrenie jak i samym Berkshire Hathaway.
Przystępny zbiór ciekawostek o Warrenie jak i samym Berkshire Hathaway.
Pokaż mimo toKsiążka idealna do zarażania ludzi ideą długoterminowego oszczędzania i budowania kapitału.
Szanuję że autorzy polecieli na spotkanie z Buffettem żeby napisać tę książkę. I może nie jest idealna, ale za to na pewno autentyczna i praktyczna. Nie ma drugiej takiej na rynku, a w Polsce w ogóle są jedyni. Dlatego ode mnie 9/10
Pokaż mimo toPierwszy rozdział od razu wciąga, czyta się łatwo i przyjemnie nawet takiemu laikowi ze świata finansów jak ja
Pokaż mimo toBardzo mi się podoba jak ta książka została napisana. Zaczyna się od biografii która przyjemnie się czyta jak historię człowieka sukcesu. Później jest opis podróży autorów do Omaha (zazdroszczę :) ),a dalej opis metod inwestycyjnych Warrena Buffetta.
Pokaż mimo toDla jednego to będzie super podręcznik do nauki inwestowania, a dla kogoś innego po prostu historia superciekawego człowieka.
Przeczytana z trudem, problem jest z prowadzeniem tej książki, tak do końca nie wiadomo czym ona ma być - poradnikiem, reportażem a może biografią? Miała zostać oceniona niżej ale koniec końców coś wyniosłem z niej.
Pokaż mimo toNie polecam. Ciągłe powtórzenia, nic tam nie ma wartościowego, dobrze, że poszła pod młotek.
Pokaż mimo toNie polecam. Książka kreowana jako must have dla inwestorów giełdowych, a jest streszczeniem wyjazdu na zlot Warrena Buffeta. Dodatkowo zdjęcia zajmują ogromną ilość kartek, a podczas czytania miałem wrażenie, że wciąż piszą o tym samym. Na sam koniec zachowanie autorów na krytykę jest poniżej dna, stąd taka, a nie inna ocena. Dobrze, że udało mi się ją sprzedać, ale żałuje, że w ogóle dałem zarobić autorom.
Nie polecam. Książka kreowana jako must have dla inwestorów giełdowych, a jest streszczeniem wyjazdu na zlot Warrena Buffeta. Dodatkowo zdjęcia zajmują ogromną ilość kartek, a podczas czytania miałem wrażenie, że wciąż piszą o tym samym. Na sam koniec zachowanie autorów na krytykę jest poniżej dna, stąd taka, a nie inna ocena. Dobrze, że udało mi się ją sprzedać, ale...
więcej Pokaż mimo toPiszę opinie tutaj, bo może chociaż tutaj nie zostanie ona usunięta, a ja nie zostanę zablokowany przez autorów. Książka bardzo słaba, polecana jest młodym inwestorom, tyle że niewiele ma wspólnego z nauką. Nie trzeba wydawać pieniędzy, żeby nauczyć się o wiele więcej, niż w tej książce. W Internecie znajdziemy sporo poradników, wyjaśnień i serii poświęconych początkującym inwestorom. Ta książka to strata czasu i pieniędzy.
Piszę opinie tutaj, bo może chociaż tutaj nie zostanie ona usunięta, a ja nie zostanę zablokowany przez autorów. Książka bardzo słaba, polecana jest młodym inwestorom, tyle że niewiele ma wspólnego z nauką. Nie trzeba wydawać pieniędzy, żeby nauczyć się o wiele więcej, niż w tej książce. W Internecie znajdziemy sporo poradników, wyjaśnień i serii poświęconych początkującym...
więcej Pokaż mimo toKsiążka była i jest mocno reklamowana na grupie facebookowej oraz na YouTube. Postanowiłem ją sprawdzic i bardzo się zawiodłem. Jedna z gorszych książek na półce, nie dowiedziałem się nic ciekawego , w kółko wałkowane te same rzeczy, które można usłyszeć np. na YouTube. Autorzy nie potrafią odpowiadać i reagować na krytykę dlatego usuwają z grup lub blokują komentarze na YouTube osób, które nie wypowiedziały się przychylnie o książce.
Książka była i jest mocno reklamowana na grupie facebookowej oraz na YouTube. Postanowiłem ją sprawdzic i bardzo się zawiodłem. Jedna z gorszych książek na półce, nie dowiedziałem się nic ciekawego , w kółko wałkowane te same rzeczy, które można usłyszeć np. na YouTube. Autorzy nie potrafią odpowiadać i reagować na krytykę dlatego usuwają z grup lub blokują komentarze na...