Róża wiatrów

- Filia
- lato literatura polska odmiana losu optymizm Pomorze przyjaźń relacje damsko-męskie spotkanie uczucie wakacje
- Przylądek wichrów (tom 2)
- literatura obyczajowa, romans
- 2019-09-04
W życiu nie zawsze układa się tak, jak sobie wyśniliśmy w marzeniach. Matylda Radwan wraca nad morze pełna nadziei na nowy związek. Pomiędzy nią a archeologiem Łukaszem Rokickim coś się jednak psuje. Kobieta gubi się w domysłach, co może być tego powodem. Nie ma pojęcia, że ukochany ukrywa przed nią pewien sekret… Także we dworze w Drozdowie wszystko się nagle komplikuje. Pojawia się zagadkowy człowiek, którego zamiary nie są do końca jasne dla właścicielki, Anity Orontowicz. Trudno rozstrzygnąć, czy przybysz chce jej pomóc, czy wręcz przeciwnie – bardzo zaszkodzić. Spokoju nie może znaleźć też Ola, wciąż czekająca na matkę. Czy jej nadzieje nie zostaną zawiedzione?
„Róża wiatrów”, to pełna emocji opowieść o pragnieniu miłości i zrozumienia, oraz o próbie dotarcia do samego siebie. Często błąkamy się po bezdrożach naszych uczuć, szukając kompasu. Serce jest jednak najlepszym doradcą i ono z pewnością wskaże właściwy kierunek. Warto zasłuchać się w szum morza, poczuć świeżość bryzy i dać się ponieść opowieści o ludziach, którzy starają się zrozumieć, co jest dla nich najważniejsze, i o co warto walczyć.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Nie zmienię przeszłości, ale mogę żyć inaczej w przyszłości.
Niebezpieczna jest rezygnacja z dążenia do spełnienia marzeń. Nie przegrywasz, myląc się i odnosząc porażki, bo z każdej z nich możesz ostat...
Rozwiń
Opinie [42]
więcejPełna morałów i mądrości życiowych za 3 grosze, że aż mdli od tego... wszystko tak realistyczne jak latający jednorożec. Masakra. W dodatku straszne nudy.
Pokaż mimo toPierwszą część przeczytałam dużo wcześniej ale mam wrażenie, że druga część jest ciekawsza, szybsze tempo, więcej się dzieje. Może trochę infantylne zakończenie ale ogólnie mile spędzony czas.
Książka bardzo dobra, ale nie wybitna.
Pokaż mimo toDawno nie umęczyłam się tak przy książce. Czytając, czułam się jakby miała przed sobą scenariusz serialu typu 'Klan'. Nudni bohaterowie, niepotrzebne opisy nudnych czynności, niewiarygodne zbiegi okoliczności, wydarzenia nierealne niczym ze 'Zbuntowanego Anioła'. Długa brazylijska telenowela bez żadnego zwrotu akcji.
Pokaż mimo toKlimat morski.
więcejHistorie wraków statków spoczywających na dnie Morza Bałtyckiego.
Tajemnicze historie rodzinne.
Miłość.
Przyjaźń.
Lekka. Przyjemna. Książka idealna na jesiennie wieczory. Zagłębiając się w jej treść miałam ochotę wsiąść do pociągu i jechać nad morzem. Autorka idealnie przedstawiła klimat nadmorski, jego faunę i florę. Historie z wrakami statków zdecydowanie...
Po przeczytaniu pierwszej części sięgnęłam z ciekawości po drugą część. I tak naprawdę wystarczy przeczytać tylko drugą, bo jest w niej dużo wspomnień i wyjaśnień sytuacji poruszonych w pierwszej części. Artystka Matylda nadal ma problemy uczuciowe związane ze skrytym Łukaszem w którego życie wkracza była partnerka. Poznajemy też dalsze perypetie przyjaciół artystki, którzy...
więcejZ opisu oczekiwałam czegoś podobnego do historii pisanych przez Nicholasa Sparksa. Wakacyjny klimat, ciekawa fabuła i wątek romantyczny w tle. Zapowiadało się wspaniale, w końcu takie właśnie historie lubię czytać.
więcejWidzę, że pani Agnieszka włożyła w tę książkę wiele pracy. Doceniam wykonany przez nią research, jednak boli nieumiejętność wykorzystania zdobytej wiedzy. Miło,...
Książka fajna, ale autorka powiela wątki z pierwszej części :(
Pokaż mimo tołatwo i szybko się czyta, czytadło na wakacje, podróż, poczekalnię..