Batman Arkham: Ra's Al Ghul
DC collects the greatest tales of Ra’s al Ghul, the Demon’s Head, leader of the League of Assassins and the only person in the world capable of going toe-to-toe with Batman. Collects Batman #232, 243 and 244, DC Special Series #15, The Brave AND the Bold #159, Detective Comics #750, Batman Annual #26, Nightwing #152, Batman and Robin #23.3 and more.
RA’S AL GHUL – GREATEST HITS
Seria Batman Arkham to bardzo ciekawa propozycja dla miłośników potyczek Gacka z największymi łotrami jego uniwersum. Każdy tom to bowiem nic innego, jak bogaty wybór najlepszych komiksów poświęconych poszczególnym z nich. Wszystkie ułożone zostały chronologicznie i dobrano je tak, aby można je było czytać bez znajomości szerszego kontekstu. Tom poświęcony Ra’sowi al Ghulowi, nie ma co tego ukrywać, posiada swoje minusy, tym bardziej, że brakuje tu trzech istotnych opowieści zebranych w albumie Narodziny demona, ale jeśli posiadacie go w swej kolekcji, Batman Arkham: Ra’s al Ghul to pozycja, która doskonale go uzupełni i da Wam solidną dawkę dobrej rozrywki. Ale wszystko po kolei.
Ra’s al Ghul. Głowa Demona. Ekoterrorysta. Jeden z największych wrogów Batmana, ojciec jego ukochanej i dziadek ich dziecka. Żyje tak długo, że wydaje się nieśmiertelny, posiada organizację zdolną zmienić losy świata. Co jeszcze skrywa? I jak przebiegały jego spotkania z Mrocznym Rycerzem i jego pomocnikami?
Całość mojej recenzji na portalu GWD: http://www.gothamwdeszczu.com.pl/blog/batman-arkham-ras-al-ghul/
RA’S AL GHUL – GREATEST HITS
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeria Batman Arkham to bardzo ciekawa propozycja dla miłośników potyczek Gacka z największymi łotrami jego uniwersum. Każdy tom to bowiem nic innego, jak bogaty wybór najlepszych komiksów poświęconych poszczególnym z nich. Wszystkie ułożone zostały chronologicznie i dobrano je tak, aby można je było czytać bez znajomości szerszego kontekstu....