- Karolina Morawiecka (wdowa po aptekarzu) (tom 3)
- Lira
- 2019-09-18
- 2019-09-18
- cosy crime
Na weselu dochodzi do morderstwa. Kto spośród zaproszonych gości miał motyw? Dlaczego nikt nie przyznaje się do znajomości ze zmarłym? Czy dojdzie do skandalu?
Do akcji wkracza znana z dwóch poprzednich części cyklu wdowa po aptekarzu ze Skały, Karolina Morawiecka. To miejscowa panna Marple, której pomagają zakonnica, pies oraz znajomość literatury i sztuki kulinarnej.
Czy wdowie po aptekarzu uda się rozwikłać kolejną kryminalną zagadkę? Pytania się mnożą, weselna muzyka gra, a bohaterka rozpoczyna walkę z czasem. I z mordercą.
Karolina Morawiecka (autorka) zaprasza na kolejną czytelniczą ucztę z Karoliną Morawiecką (bohaterką)!
Mogą Ciebie zainteresować
Dodaj cytat z książki Zabójstwo na cztery ręce czyli klasyczna powieść kryminalna o wdowie, zakonnicy i psie (z kulinarnym podtekstem)
Dodaj cytat
Książka, przy której można się zrealizować. Napisana pięknym językiem. Polecam
Książka, przy której można się zrealizować. Napisana pięknym językiem. Polecam
Pokaż mimo toBardzo się cieszę, że autorka napisała kolejną książkę.
Polecam z całego serca, książka z poczuciem humoru,
szybko się ja czyta i nie da sie oderwać od niej.
Bardzo się cieszę, że autorka napisała kolejną książkę.
Pokaż mimo toPolecam z całego serca, książka z poczuciem humoru,
szybko się ja czyta i nie da sie oderwać od niej.
Kolejne spotkanie z Panią Karoliną i siostrą Tomaszą i oczywiście udane. Rzecz się dzieje na weselu, więc szykujcie się na mnóstwo opisów potraw, ślinka cieknie, ale czyta się błyskawicznie.
Pokaż mimo toWyspiański znalazł groźną konkurentkę!
Wyspiański znalazł groźną konkurentkę!
Pokaż mimo toKoncept, opisy sytuacji i postaci, detale, aluzje - to wszystko jest tak dobre, że aż nieprawdopodobne. Przyznam, że część książki przeczytałam na głos domownikom, dusząc się ze śmiechu.
Kryminał komedia. Kryminał idealny!
Najlepsza z części.
Karolina Morawiecka tropi mordercę na wiejskim weselu (w za ciasnej) sukience między zakąską do wódeczki (i serniczkiem) a oczepinami (i odtańczeniem kaczuszek).
Akcja toczy się dynamicznie, śledztwo musi zostać skumulowane do 10 godzin, a lawirowanie między kelnerami a pijanym wójkiem Mieciem tego nie ułatwia! Specyfika wesela ujęta jest tak wiernie (i ironicznie),że bez wątpienia można wywnioskować duże doświadczenie autorki w tej kwestii 😂. Książka jak zawsze zabawna, ale tym razem to już rozrywka na światowym poziomie. Czytajcie!
Kryminał komedia. Kryminał idealny!
więcej Pokaż mimo toNajlepsza z części.
Chyba najmniej porywająca z całego cyklu o wdowie po aptekarzu.
Chyba najmniej porywająca z całego cyklu o wdowie po aptekarzu.
Pokaż mimo toJak i poprzednie części lekka i sympatyczna rozrywka. Tym razem tłem jest wesele na podkrakowskiej wsi - skojarzenia literackie aż same się proszą, a dygresje kulinarne wplatają się naturalnie.
Nuuuda.
Pokaż mimo toMocno słaba w porównaniu z dwiema poprzednimi.
Mocno słaba w porównaniu z dwiema poprzednimi.