Opal

- Filia
- 2019-04-17
- 2015-02-18
- 2012-01-01
Po wszystkim co się stało, nie jestem już tą samą Katy. I nie jestem pewna, jak to się skończy. Gdy jesteśmy coraz bliżej odkrycia prawdy o tajemniczej organizacji odpowiedzialnej za torturowanie i testowanie hybryd, wiem, że dobre zakończenie dla nas nie istnieje. Śmierć kogoś bliskiego jest nadal świeża, pomoc przybywa z najmniej spodziewanego źródła, przyjaciele stają się dla nas śmiertelnym zagrożeniem, ale my nie możemy zawrócić. Nawet jeśli wynik tego starcia zniszczy nasze światy na zawsze.
Razem jesteśmy silniejsi… problem w tym, że oni to wiedzą.
- 5 298
- 1 996
Seria nie traci mojego zainteresowania. Zakończenie aż się prosi o to, żeby złapać za kolejna część 😊
Pokaż mimo toZmierzch o kosmitach zamiast wampirów.
Zmierzch o kosmitach zamiast wampirów.
Pokaż mimo tolecimy dalej - tom 3 utrzymuje poziom zainteresowania wydarzeniami , bohaterowie nie nudzą . Autorka trzyma poziom.
Pokaż mimo toTa część jest tak samo cudowna jak dwa poprzednie tomy serii. Kolejne duże zaskoczenie
Pokaż mimo toOstatnio mam mało czasu i chęci na czytanie. Ale muszę przyznać, że sięgnęłam po idealną pozycję na zastój czytelniczy. Tak coś czułam, że kolejna odsłona przygód kosmitów będzie strzałem w dziesiątkę ❤️.
Po wydarzeniach z poprzedniej części wiadomo jedno - Katy nie jest już tą samą dziewczyną. Będąc coraz bliżej odkrycia kim jest i czym dokładnie zajmuje się tajemnicza organizacja Katy zdaje sobie sprawę, że szczęśliwe zakończenie praktycznie nie istnieje. Śmierć kogoś bliskiego jest nadal świeża, a pomoc nadchodzi z najmniej oczekiwanego źródła. Czy warto temu zaufać? Jest już za późno na odwrót. I choć razem są silniejsi to oni już to wiedzą.
Czytając trzecią część serii zauważyłam jedno - akcja w tym tomie nieco zwolniła i spokojnie mogłaby by być ciut krótsza. Nie działo się aż tyle co w poprzednich częściach, jednakże cały czas była trzymająca w napięciu i czytałam ją z zapartym tchem. A końcówka? Matko! Jak zwykle zaczęłam się stresować tym, co właśnie się działo, a samo zakończenie zachęca, by sięgnąć od razu po następny tom. Autorka jak zwykle nie zawiodła i sprawiła, że wiele emocji przetoczyło się przeze mnie w ciągu całej lektury.
Jeśli jeszcze nie zaznajomiliście się z serią Lux to jest to świetny moment! Obiecuję, że się nie zawiedziecie!
więcej Pokaż mimo toPo wydarzeniach z poprzedniej części wiadomo jedno - Katy nie jest już tą samą dziewczyną. Będąc coraz bliżej odkrycia kim jest i czym dokładnie zajmuje się tajemnicza...
Pokaż mimo toW tej części dużo się nie dzieje. Jak dla mnie akcja trochę zwalnia a sam tom jest troszkę za długi.
Pokaż mimo too rany ile tu się dzieje!!!! Kolejny świetny tom. Akcja prawie wcale nie zwalnia. Bohaterowie są dalej świetni. Jednych kocham a innych nienawidzę, także jest dobrze. Jeden zwrot akcji... miałam stresa. Zakończenie zmusza do czytania kolejnego tomu od razu.
Pokaż mimo toWciągnęła mnie na początku tej serii chemia bohaterów - wciąż się kłócą, godzą, i przekomarzają. Widać też, że ich związek dojrzewa, uczą się sztuki kompromisów i więcej rozmawiają. W końcu też idą razem do łóżka.
Trzeba czytać dalej 😉
Po więcej recenzji książek zapraszam na mojego bloga: napolcerenaty.pl
więcej Pokaż mimo toPoczątek wydaje się być trochę nudnawy, mnie w każdym bądź razie nie ciągnęło do czytania. Potem się rozkręca, aż do finału tomu z cliff hangerem.
Trzeba...
Jak 2 części były spoko to ta mnie rozczarowała i to całokształtem. W sumie nie ma tu fabuły skoncentrowali się na jednym wydarzeniu i tłukli je 500 stron... Więc nudna, bez polotu w sumie książka o niczym nie wiem czy sięgnę po kolejną bo nie widzę już w tym sensu