Upadek smoków

- Mag
- smok rycerz nekromanta
- The Fall of Dragons
- Syn zdrajcy (tom 5)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 9788366712041
- Maria Gębicka-Frąc
- smok rycerz nekromanta
Drapieżny, krwawy epicki cykl Syn zdrajcy osiąga dramatyczne apogeum w tym piątym i ostatnim tomie.
W punkcie kulminacyjnym cyklu sprzymierzone armie Dziczy i królestw ludzi muszą zmierzyć się z Popiołem, walcząc o kontrolę nad bramami prowadzącymi do hermetycznego wszechświata – i o zachowanie kontroli nad własnym przeznaczeniem.
W Albie królowa Dezyderata usiłuje odbudować królestwo zniszczone przez rok wojny domowej, podczas gdy na zachodzie trwają jesienne bitwy. W Terra Antica Czerwony Rycerz próbuje zmusić swoich niechętnych sprzymierzeńców do rozprawienia się z Nekromantą i zaprzestania bratobójczych walk.
Ale gdy zbliża się ostatnia bitwa, Czerwony Rycerz dokonuje przerażającego odkrycia... być może ta bitwa już się kiedyś odbyła.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Opinie [2]
Opinia na podstawie lektury oryginału.
więcejZdecydowanie najlepszy tom w całym cyklu. Książka rozpoczyna się od niedokończonej bitwy armii dowodzonej przez Gavina, jednego z trzech braci Muriens (w przybliżeniu głównych bohaterów), z siłami zgromadzonymi przez Popioła, ascendenta w smoczej postaci i główny czarny charakter całego cyklu. Akcja prologu ma miejsce równolegle do...
Przeczytałem na nowo po polsku i kopiuję opinię z czasów lektury oryginału z drobnymi zmianami kosmetycznymi.
więcejNajlepszy tom w całym cyklu. Książka rozpoczyna się od niedokończonej bitwy armii dowodzonej przez Gavina, jednego z trzech braci Muriens (w przybliżeniu głównych bohaterów), z siłami zgromadzonymi przez Popioła, ascendenta w smoczej postaci i główny czarny...