Odnaleziony

- W labiryncie kłamstw
- Mickey Boltaire tajemnica śmierć ojca
Księga III trylogii z Mickeyem Bolitarem
Bratankiem Myrona Bolitara
Są rzeczy, o których lepiej nie wiedzieć
MORDERSTWO
TAJEMNICA
INTRYGI
Minęło osiem miesięcy od tragicznej śmierci ojca Mickeya.
Osiem miesięcy kłamstw, przemilczeń i pytań bez odpowiedzi.
Chłopak wciąż wierzy, że wypadek samochodowy, w którym ojciec podobno zginął, był jedną wielką mistyfikacją. Ekshumacja zwłok tylko utwierdza go w tym przekonaniu.
Mickey próbuje dociec prawdy o ojcu, ale prowadzi jeszcze dwa niezależne śledztwa. Jedno dotyczy afery dopingowej w szkolnej drużynie koszykówki. Drugie – zaginięcia chłopaka jego przyjaciółki Emy. Chłopaka, który być może w ogóle nie istnieje.
źródło opisu: http://www.wydawnictwoalbatros.com/ksiazka,1574,3962,odnaleziony.html
źródło okładki: http://www.wydawnictwoalbatros.com/ksiazka,1574,3962,odnaleziony.html
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
- 3 318
- 1 483
Nauczyłem się w bolesny sposób, że nasz świat nie rozpada się powoli. Nie sypie się stopniowo ani nie kruszy na malutkie kawałki. Może zosta...
RozwińJesteśmy sumą naszych uczynków, anie pojedynczymi pomyłkami.
To, że czynisz dobro, nie znaczy, że zło cię nie odnajdzie.
Opinie [238]
Uwielbiam Cobena. Na początku tej części myślałam,że książka będzie słaba bo jakoś te rozdziały czytałam a nic sie ciekawego nie działo,ale potem się rozkręciło. A końcówka najlepsza. Nie spodziewana. Co prawda książki z Mickeyem nie pobiją książek z Myronem., ale warto przeczytać. Ja czytałam jednym tchem.
Pokaż mimo toAmerykańskie zakończenie, nie-realistyczna fabuła. Spoko rozrywka, ale 0 wartości.
Pokaż mimo toRewelacja 😍🤩
Pokaż mimo toKiedy skończyłam czytać ostatnią książkę z serii o Mickey'u Bolitarze byłam trochę skonsternowana. Jak to? To już koniec? A gdzie wyjaśnienia? Niestety wiele wątków, które żywo mnie interesowały zostały potraktowane po macoszemu i nie wiadomo co było dalej :( Ponadto bardzo, ale to bardzo irytuje mnie postać matki naszego bohatera. Dziwię się młodemu Bolitarowi, że był dla...
więcejWłaśnie takie powinny być zakończenia! Zaskakujące i przewrotne. Książka jako trzecia część sagi zaczęła się tak jak poprzednie, nie byłam przekonana o tym że się rozkręci, a jednak. Każda z części napisana jest w taki sposób aby czytelnik czytający niezależną część wiedział jakie były przygody bohaterów. Cieszę się, że to koniec przygód Mickyiego, w końcu przestał użalać...
więcejTytul podpowiada zakończenie. Psuje to cała zabawę. Nawet nie wiem co napisać. Trochę wciągająca. Trochę ogłupiająca. Druga część lepsza. Po przeczutaniu tej książki mądrzejsza nie będę. Ale przynajmniej miałam rozrywkę wątpliwej jakości na jeden wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacja! Świetnie skończona seria. Bardzo żałuję, że nie mogę sięgnąć po kolejną część... to chyba największy minus trylogii.
Pokaż mimo toŚwietne zakończenie serii! I choć , niestety zaspoilerowalam sobie zakończenie książki, bo otworzyłam sobie ostatnią stronę i przeczytałam ostatnie zdanie , które po prostu wszystko mówiło , to z ogromną przyjemnością przeczytałam całą książkę niecierpliwie czekając w jaki sposób , główny bohater dojdzie do finału! Świetna książka , cudownie się czyta , pochłonęłam w...
więcejOd razu powiem , że gdyby pan Cobem nie wspomniał o "polskich obozach koncentracyjnych" dostałby cztery gwiazdki . "Odnaleziony" jest zdecydowanie najsłabszą książką z trylogii o Mickey'u Bolitarze i przerażająco daleki od serii z Myron'em . To dolne strefy stanów średnich . Książka nie wciąga , nie powoduje , że czytelnik z żalem odkłada ją przed snem , bo jest po prosu...
więcejOstatnia część przygód Mickey Bolitara. Fajna książka, zaskakujące zakończenie. Szybko się ją czyta i chce się więcej