Dziesiąta planeta

- Amber
- 2018-04-12
- 2018-04-12
- Ryszard Turczyn
- historia ludzkości układ słoneczny
Zniszczona przed tysiącami lat planeta Układu Słonecznego kolebką ludzkości!
Teksty wyryte na glinianych tabliczkach Sumerów mówią, że historia ludzkości ma swój początek na innej planecie, którą dawno temu zamieszkiwała kwitnąca cywilizacja. To stamtąd przybyli na Ziemię „bogowie”, którzy stworzyli człowieka i przynieśli ludziom swoją wiedzę i rozwiniętą technikę.
• Czy grecki mit o Faetonie, synu boga Słońca, odzwierciedla rzeczywiste wydarzenia – katastrofę kosmiczną, która unicestwiła wielką planetę?
• Skąd Sumerowie czerpali swoją tak precyzyjną wiedzę o Układzie Słonecznym?
• Czy najstarsze przekazy Sumerów, Hindusów, Chińczyków i Egipcjan mówią o lotach kosmicznych przed epoką kamienną?
• Czy prehistoryczne miasto Mohendżo Daro zostało zniszczone eksplozją nuklearną?
• Co kryła naprawdę biblijna Arka Przymierza?
• Czy piramidy Egiptu i Meksyku są świadectwem starożytnej wiedzy o zaginionej planecie „bogów”?
Johannes von Buttlar stawia intrygujące pytania, na które oficjalna archeologia nie daje jednoznacznej odpowiedzi. Analizuje starożytne mity i wyniki współczesnych badań, i dowodzi, że nasza prehistoria jest zupełnie inna, niż twierdzi oficjalna nauka. Ziemska cywilizacja pochodzi z kosmosu, a napotykane na wszystkich kontynentach świadectwa zaawansowanej nauki i techniki sprzed tysięcy lat to ślady odwiedzin mieszkańców Faetona – dziesiątej planety Układu Słonecznego krążącej niegdyś między Marsem a Jowiszem i unicestwionej atomową wojną.
Temat zniszczonej planety Featona, po którym teraz pozostał zaledwie pas asteroidów, zawsze mnie fascynował. Książka zaspokoiła moją potrzebę poszerzenia swojej wiedzy w tym zakresie, oczywiście wszystko to jest wiedzą "popularnonaukową", czyli nie do końca pewną, ale ja akurat lubię takie "domniemywanie przeszłości". Im dalej tym trochę bardziej autor odchodzi od tematu, bo zaczyna się temat już współczesnych obiektów UFO oraz istnienia wielu wszechświatów, ale wciąż było ciekawie.
więcej Pokaż mimo to