Szept syberyjskiego wiatru

- Znak Literanova
- 2019-04-03
- 2019-04-03
- literatura polska
Opowieść o uczuciu silniejszym niż syberyjski wiatr.
Kalina musi zostawić wszystko, co kocha. Oszukana przez wspólniczkę, wraca do Polski po wielu latach nieobecności i zaczyna pracę w fabryce porcelany należącej do jej bogatej babki. W nowych obowiązkach ma jej pomóc Sergiusz, prawa ręka starszej pani. Mężczyzna jest od początku zaskakująco wrogo nastawiony do Kaliny. Jednak za każdym razem, kiedy dziewczyna patrzy w jego oczy – głębokie niczym jezioro Bajkał – czuje, że skrywa on jakąś tajemnicę. Pewnego dnia babka prosi Kalinę, by odebrała z Petersburga dziwną przesyłkę. W podróży towarzyszyć ma dziewczynie Sergiusz. Dwie tajemnice – babki i Sergiusza – splecione ze sobą, zawiodą Kalinę aż na Syberię. To tam za przewodnika dziewczyna będzie musiała obrać własne serce.
Tylko czy odważy się go posłuchać? I co się stanie, gdy do jej serca wtargnie uczucie silniejsze niż sam buran, porywisty syberyjski wiatr?
“Szept syberyjskiego wiatru” jest idealną lekturą, gdy zapragniecie przeczytać historię lekką i przyjemną w odbiorze. I chociaż w życiu bohaterów odkryjecie nie jedną tajemnicę i kilka dramatycznych chwil, to będziecie świadkami miłości, która nie jedno ma imię. I nie jeden raz będzie przyczyną łez. A moment gdy miłość pokona strach przed odrzuceniem wzruszy wrażliwsze serce czytelnicze.
więcej Pokaż mimo to“Szept syberyjskiego wiatru” jest idealną lekturą, gdy zapragniecie przeczytać historię lekką i przyjemną w odbiorze. I chociaż w życiu bohaterów odkryjecie nie jedną tajemnicę i kilka dramatycznych chwil, to będziecie świadkami miłości, która nie jedno ma imię. I nie jeden raz...
Książka naprawdę bardzo dobra. Emocjonująca i wciągająca. Dodatkowym plusem jest ukryta historia, która powoli wychodzi na światło dzienne. Polecam!!!
Pokaż mimo toKsiążka momentami nudzi, aczkolwiek zachęca do dalszego czytania z ciekawości co będzie dalej! Końcówka najciekawsza i odpowiada na wszystkie pytania zadane w trakcie czytania.
Pokaż mimo toKalina od dzieciństwa wiedzie życie na walizkach. Urodzona w Polsce, przeprowadza się do ciotki do Szwecji po śmierci rodziców. Nagle los daje jej szanse na powrót do Polski i poznanie swojej babki. Co w tym wszystkim robi Syberia, Bajkał pomoże odpowiedzieć Sergiusz prezes firmy z porcelaną.
lubię czytać książki Doroty Gąsiorowskiej.
Pokaż mimo tolubię czytać książki Doroty Gąsiorowskiej.
Książka polecana przez koleżankę mnie niestety zawiodła. Przydługie opisy i ciągnąca się fabuła sprawiły, że przeczytałam powieść do końca ale bez przyjemności.
Pokaż mimo toCzyta się bardzo przyjemnie. Momentami książka przewidywalna ale i tak nie straciła swojego uroku. Ciekawa historia i przesłanie by słuchać serca...
Pokaż mimo toNa podstawie tej książki śmiało mógłby powstać scenariusz dla ,,Ukrytej prawdy" bądź ,,Trudnych spraw". Historia nieporadnej kobiety i kolesia z zaburzeniami osobowości. Tak, wszystko kończy się happy endem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie no jak dla mnie męczarnia. Książka się dłuży w nieskończoność... i nic się w niej nie dzieje .. Dosłownie nic !!!!
Pokaż mimo toMiło spędzony czas. Akcja dzieje się w Tropiu i na Syberii. Kalina i Sergiusz
Miło spędzony czas. Akcja dzieje się w Tropiu i na Syberii. Kalina i Sergiusz