Spider-Woman: Mroczne Przeznaczenie / Agentka SWORD

- komiksy
- Superbohaterowie Marvela (tom 47)
- Superbohaterowie Marvela
- Hachette Polska
- 2018-10-15
- 2018-10-15
- 9788328209879
- Mateusz Jankowski, Sebastian Smolarek
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Za samą oprawę graficzną rysunki, kolory, kreskę należy się 10/10. Maleev to niesamowity artysta. Historia w tym tomie to nic innego jak ukazanie dalszych losów bohaterki po Tajnej Inwazji, w której była porwana przez zmiennokształtną rasę Skruli i więziona na ich planecie podczas gdy jej imposterka dokonywała spustoszenia w szeregach Avengers podszywając się pod nią niszcząc tym samym jej życie i świat. Szkoda, że zostało wydanych tylko 7 zeszytów tej mini seri Bandis to gwarancja akcji i takowa tu jest. Maleev dopełnia to wszystko niesamowitym klimatem i rysunkami. Dawno nie byłem tak zachwycony oprawą graficzną w Marvelu.
więcej Pokaż mimo toRóżne oblicza Spider-Woman
Ponieważ dwa dobre komiksy o Spider-Woman ukazały się na naszym rynku w niewielkim od siebie odstępie czasu, chyba nie ma sensu recenzować ich oddzielnie. Tym bardziej, że – pomimo faktu, że bardzo się od siebie różnią – trzymają bardzo zbliżony poziom. Dlatego zapraszam Was na zbiorczą recenzję albumów Spider-Woman: Agentka SWORD i Spider-Woman: Zmiana tempa, wydanych w ramach kolekcji Superbohaterowie Marvela oraz Wielka Kolekcja Komiksów Marvela. Gotowi? Zatem po kolei.
Pierwszy z komiksów jest zbiorem wszystkich siedmiu zeszytów czwartego woluminu przygód bohaterki. Historia ta, pierwotnie stworzona jako komiks animowany, opowiada o losach Jessici Drew po Tajnej Inwazji, kiedy to okazało się, że podszywała się pod nią królowa Skrulli. Teraz Spider-Woman stara się naprostować swoje życie, a jednocześnie dostaje propozycję dołączenia do SWORD – specjalnej organizacji walczącej z kosmitami.
Całość mojej recenzji na portalu Planeta Marvel: https://planetamarvel.net/wkkm-sbm-spider-woman-recenzja/?fbclid=IwAR1bxRQZrM38Zonnb2UcD1W0q5no-davl5dAH7E2bVeycGbJI55AE8Rq4QQ
Różne oblicza Spider-Woman
więcej Pokaż mimo toPonieważ dwa dobre komiksy o Spider-Woman ukazały się na naszym rynku w niewielkim od siebie odstępie czasu, chyba nie ma sensu recenzować ich oddzielnie. Tym bardziej, że – pomimo faktu, że bardzo się od siebie różnią – trzymają bardzo zbliżony poziom. Dlatego zapraszam Was na zbiorczą recenzję albumów Spider-Woman: Agentka SWORD i Spider-Woman:...
Wreszcie coś dobrego w tej serii!! Ciekawe rysunki, wciągająca historia, superbohaterka którą da się lubić... Polecam!!