We mgle

- 2018-10-17
- 2018-10-17
- Edyta Dorocka
- zagadki emocje miłość
Kiedyś Joego Quinna, doskonałego agenta FBI, i Eve Duncan, zrozpaczoną matkę zaginionego dziecka, połączyło niezwykle silne uczucie. Para poznała się w dramatycznych okolicznościach pościgu za porywaczem małej Bonnie. Po latach okazuje się, że być może schwytano wtedy nie tego człowieka… Teraz tropem nowego podejrzanego rusza także przyjaciółka bohaterów, Catherine Ling. Na jaw wychodzą jednak tajemnice z przeszłości, które sprawiają, że nic nie jest takie, jak się na pierwszy rzut oka wydaje. Czy Bonnie pomoże swoim rodzicom doprowadzić tę historię do końca?
Barwne postaci, zaskakujące zwroty akcji, zagadki, emocje i wielka miłość – We mgle to idealna lektura na długie jesienne wieczory.
Kiedyś Joego Quinna doskonałego,świetnego agenta FBI i Evie Duncan zrozpaczoną,załamaną matkę zaginionego dziecka połączyło tych dwoje niezwykłe,silne i głębokie uczucie.
Po paru latach schwytano nie tego podejrzanego co mieli dorwać.
Tym tropem nowym podąża za przyjaciółką bohaterki Catherine Ling.
Historia przyjmująca urzeka głęboko za serce,mnie urzekła od początku od pierwszej strony.
Barwne postacie,zaskakujące zwroty akcji,akcja nabiera tempa,trzymała mnie w mocnym napięciu.
Zagadki,tajemnice,wciągnęła mnie książka od początku do samego końca.
Intryguje bardzo,wzruszyła mnie.
Zagwarantowana mi lektura ładunek emocji,sporo wzruszeń,domyśliłam się kto jest mordercą Bonnie,przewidywalne zakończenie.
Thriller miał w sobie dreszczyk emocji,grozy,gęsią skórkę miałam czytając ten genialny,świetny i bardzo dobry thriller.
Wieczór spędziłam i to bardzo miło,pierwszy tom z cyklu Cathrine Ling to wspaniały był.
więcej Pokaż mimo toPara poznała się w dramatycznych okolicznościach pościgu za porywaczem ich córki Bonnie.
Po paru latach schwytano nie tego podejrzanego co mieli dorwać.
Tym tropem nowym podąża za przyjaciółką bohaterki...
Intrygujący jest już początek książki pod tytułem "We mgle" Iris Johansen.
Sprawa zaginięcia i zabójstwa Bonnie – córki Eve Duncan (adopcyjna matka Jane MacGuire) ciągle jest otwarta. Do skutku, bo kobieta nie spocznie dopóki nie znajdzie mordercy. Catherine Ling – agentka CIA - ma wobec Eve dług wdzięczności więc postanawia jej pomóc. Wskazuje dwóch potencjalnych sprawców porwania i zabójstwa.
Jane przylatuje do Atlanty, bo Joe jest w szpitalu.
Co się wydarzyło?
Autorka przenosi czytelnika w przeszłość, do czasu bieżącego dla śledztwa. Agent Joe Quinn z FBI dostał przydział do jego poprowadzenia. W tym celu udał się do z bazy w Quantico do Atlanty. Tam poznaje Eve, samotną matkę. Bardzo chce jej pomóc. Liczy na współpracę. Tymczasem ona chce mieć nad wszystkim kontrolę, robi różne rzeczy niekoniecznie dobre dla niej samej, jest w tym bardzo konsekwentna. A on chciałby dla niej jak najlepiej, bo ...
Poszukiwanie trwają. Odnajdywane są zwłoki innych dzieci, w różnych miejscach (przy autostradzie, w jaskini ...). Rodzice zaginionych otrzymują dziwne telefony. Swoimi wypowiedziami Eve prowokuje mordercę do działania. Zeus zostaje zdemaskowany, zatrzymany i stracony. Eve nadal nie wie gdzie jest ciało Bonnie.
Wracamy do teraźniejszości. Joe wraca do zdrowia w szpitalu. Catherine rozpoczyna "polowanie" na Johna Gallo. Czy uda jej się złapać byłego męża Eve? Czego się od niego dowie?
Czy Bonnie pozwoli im poznać prawdę?
Czytało się super. Akcja nabierała tempa z każdą stroną. Zaskakujące zwroty akcji, niespodziewane wydarzenia, charakterystyczni bohaterowie i ... wszędobylska mgła w finałowych scenach.
Jest jednak pewne ale ...
Po skończeniu sprawdziłam czy przypadkiem mój egzemplarz nie był wybrakowany, czy nie brakuje w nim stron? Nie brakowało, niestety ...
Wiem, że to pierwszy tom cyklu, ale mimo wszystko ... Tak się nie robi.
Ostrzegam więc potencjalnych czytelników przed ewentualnym zdenerwowaniem (mnie to spotkało).
Intrygujący jest już początek książki pod tytułem "We mgle" Iris Johansen.
więcej Pokaż mimo toSprawa zaginięcia i zabójstwa Bonnie – córki Eve Duncan (adopcyjna matka Jane MacGuire) ciągle jest otwarta. Do skutku, bo kobieta nie spocznie dopóki nie znajdzie mordercy. Catherine Ling – agentka CIA - ma wobec Eve dług wdzięczności więc postanawia jej pomóc. Wskazuje dwóch potencjalnych sprawców...