Układanka

- Pieces of Her
- Dorota Stadnik
- HarperCollins Polska
- choroba nowotworowa literatura amerykańska niebezpieczeństwo poszukiwanie prawdy relacje rodzinne samotność tajemnica thriller zabójstwo
- Pieces of Her
- Dorota Stadnik
Autorka bestsellerów z numerem 1 powraca z nową powieścią w stylu bestsellerów z New York Timesa "Pretty Girls and The Good Daughter" - historii jeszcze bardziej elektryzującej, prowokującej i trzymającej w napięciu niż wszystko, co napisała wcześniej.
A co, jeśli osoba, którą twoim zdaniem najlepiej znałeś, okazuje się kimś, kogo nigdy nie znałeś? Andrea wie wszystko o swojej matce, Laurie. Wie, że spędziła całe życie w małym miasteczku na plaży w Belle Isle; wie, że nigdy nie pragnęła niczego więcej, niż spokojnego życia jako filaru społeczności; ona wie, że nigdy nie zachowała tajemnicy w swoim życiu. Ponieważ wszyscy znamy nasze matki, prawda? Ale wszystko to zmienia się, gdy wycieczka do centrum handlowego wybucha przemocą, a Andrea nagle widzi zupełnie inną stronę niż Laura. Ponieważ okazuje się, że zanim Laura była Laurą, była kimś zupełnie innym. Przez prawie trzydzieści lat ukrywała się przed swoją poprzednią tożsamością, leżąc nisko w nadziei, że nikt jej nie znajdzie. Ale teraz została ujawniona i nic już nigdy nie będzie takie samo. Policja chce odpowiedzi, a niewinność Laury jest na linii, ale nie będzie rozmawiać z nikim, nawet z własną córką. Andrea jest w desperackiej podróży podążając śladami przeszłości matki. A jeśli nie będzie w stanie odkryć ukrytych sekretów, dla każdego z nich może nie być żadnej przyszłości.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Żyjemy dostatecznie długo, by wiedzieć, że prawda jest podatna na interpretację.
czas wszystko zmienia, człowiek nabiera dystansu.
Opinie [61]
Jedno zdarzenie sprawia, że Andy musi dowiedzieć się kim naprawdę jest jej matka, bo napewno nie kobietą którą znała przez trzydzieści lat. Fajnie napisana, wciągająca i wszystkimi szczegółami dopięta na ostatni guzik. Bardzo mi się podobała jedynie zakończenie pozostawiło pewien niedosyt.
Pokaż mimo toUkładanka to książka dobra, nie wybitna, pewnie nie najlepsza w dorobku pisarskim Karin, ale naprawdę dobra. Autorka pomału odsłania nam części układanki z życia bohaterów. Matka i córka, Laura i Andrea, wiodą spokojne życie do momentu tragicznych wydarzeń w centrum handlowym. Świat Andrei i jej wiedza o matce legną w gruzach. Kim jest Laura? Dlaczego tak łatwo przyszło jej...
więcejMam problem z oceną tej książki. Nie pochłonęłam jej w jeden wieczór, za to męczyłam chyba ze dwa tygodnie. Fabuła ciekawa, postacie ciekawe, ale chyba brakowało mi tego "czegoś". Główna bohaterka jeszcze dodatkowo totalnie mnie zaskoczyła w epilogu swoim zachowaniem ...
Pokaż mimo toCóż, powieść dobra choć nieco zaskakująca. Fabuła ciekawa i wciągająca a spora jej cześć jest w formie retrospekcji.
więcejNiby wiesz o swojej matce wszystko a tu nagle się okazuje iż nie wiesz wszystkiego i tego czego nie wiesz jest zdecydowanie więcej niż tego co wiesz. A stopniowe odkrywanie elementów układanki dotyczącej jej przeszłości powoduje iż twój świat zaczyna się ...
Bardzo polecam tą autorkę, jej książki trzymają w napięciu. Z całej książki podobał mi się najbardziej epilog. Chodź rozczarowało mnie to, że musiała pomóc uniemożliwić warunkowe zwolnienie, aby do niego nie wrócić ( mi to przypomina syndrom sztokholmski).
Pokaż mimo toDobra, dobra książka. Fajna fabuła i postacie, tło, akcja. Ogólnie wszystko na plus. Niby wiesz o swojej matce wszystko, a tu ZONK :) jak w teleturnieju "idź na całość" haha. Odkrywasz kolenie elementy układanki i próbujesz je poskładać w całość. Ale czy efekt końcowy cię zadowoli. Warto przeczytać. Polecam. Bez zbytniego rozpisywania. Książka naprawdę dobra.
Pokaż mimo toTa książka jest niczym sushi pośród słabej jakości burgerów. Świetnie zarysowana fabuła z wieloma niespodziewanymi zwrotami akcji. Fakt, wszystko rozwija się nieco powoli, ale dzięki temu uzyskujemy napięcie i buduje się w nas pewien niepokój.
więcejJestem na tak!
Jedyne co mi przeszkadzało to odczucie iż główna bohaterka Andy ma około 16 lat, gdyż w rzeczywistości ma 32. Jej...
Andrea ma świetne relacje ze swoją matką, Laurą. Jej plany co do przyszłości okazują się nierealne. Wraca więc do rodzinnego miasteczka Belle Isle i wprowadza się do matki. W jej domu przy plaży czuje się naprawdę bezpiecznie.
więcejWkrótce jednak okazuje się, że Andrea zna tylko część życia Laury. Wszystko za sprawą zdarzenia w galerii handlowej, gdzie Laura zabija napastnika i...
Świetna. Tempo, akcja, zaskoczenie.
Pokaż mimo tomożna przeczytać mogłaby być krótsza