Bogaty budda. Bierz z życia to, co najlepsze

- poradniki
- Onepress, Sensus
- 2019-06-11
- 2019-06-11
- 9788328352094
- bogaty budda świadomość potęga umysłu
Być może także Twoje życie przypomina groteskową ucztę. Siedzisz za obficie zastawionym stołem, widzisz piętrzące się pyszności i czujesz ich zapach. Odczuwasz też spory apetyt. Na tym stole znalazło się wszystko, czego chcesz skosztować, i dużo więcej. Dostrzegasz znajomych i przyjaciół, którzy się bawią i cieszą każdym kęsem. Zapraszają Cię do swojego grona. Ale Ty... nie dołączasz do radosnej biesiady. Wycofujesz się. Poprzestajesz na kawałku pieczywa i odrobinie masła. Wmawiasz sobie, że jest dobrze, masz sporo szczęścia, bo przecież inni mają gorzej. Wpatrujesz się w ubogiego buddę. Ubóstwo go uszlachetniło i udoskonaliło. Ciężka praca i wyrzeczenia na pewno przyniosą nagrodę. Kiedyś, za wiele lat.
Niestety, to nieprawda. O wiele lepszym pomysłem na życie jest ścieżka bogatego buddy.
Bogaty budda płynie, żyjąc lekko i obficie. Świadomie zaprasza do swojego życia wszystko to, czego pragnie doświadczać w największym stopniu. Nie boi się przy tym nieprzyjemnych doznań, gdyż ich wykluczenie sprawia, że życie staje się niepełne. Bogaty Budda konsekwentnie praktykuje postawę otwartości na wszystko, co się w nim i wokół niego dzieje. Pozostaje równocześnie w stanie wewnętrznego spokoju i zachwyca się różnorodnością życia. Dzięki temu realizuje swoje pragnienia i coraz częściej postrzega każdy dzień jako źródło ekscytującej radości, prawdziwą ucztę obfitości. I właśnie o tym jest ta książka. Dzięki niej dowiesz się, jak podążać ścieżką bogatego buddy. Znajdziesz tu inspiracje, historie i wskazówki przydatne na tej drodze. Czy na nią wkroczysz - zależy tylko od Ciebie.
Dzięki tej książce:
dowiesz się, czym są trzy przestrzenie świadomości: człowieka, umysłu i boga
przekonasz się, jak szkodliwy jest mit ubogiego buddy
nauczysz się korzystać z potęgi materializacji myśli i z wolnej woli na arenie świadomości
dowiesz się, jak pokonywać opór i lęk przed otwarciem się na obfitość
poznasz sposoby, jak korygować swój potencjał, by zmniejszyć ryzyko porażki
zaczniesz żyć życiem bogatego buddy: zwyczajnie niezwyczajnym i... spełnionym
Obudź się. Poznaj siłę swojej autentyczności. Doświadcz obfitości i bogactwa życia!
Ma kobieta talent do wodolejstwa, na kilku zdaniach zbudować książkę! Jak ona pierniczy! No to jest zwyczajnie robienie z czytelnika idioty. Kto chociaż liznął tematyki samorozwoju będzie sromotnie rozczarowany i zawiedziony, są to podstawy podstaw rozwleczone niemiłosiernie i przefilozofowane. Czyta się ciężko i bez zaciekawienia, ciągłe zwroty "oni", brakuje tutaj więzi z czytelnikiem, to jest bardzo złe, nie polecam.
więcej Pokaż mimo toInteresuje się rozwojem duchowym i tym jak w naszym życiu przepływa energia. Dołączyłam również do kursu autorki.
Książkę przeczytałam w całości, mam jednak wrażenie, że ilość metafor przysłoniła mi esencję tego, co było do przekazania. Z drugiej strony myślę sobie, że może to nie styl pisania autorki, ale mój wewnętrzny opór przed dalszym poznawaniem tych treści i podążania tą drogą zasłania mi zrozumienie tego.
Jak dla mnie to jest to książka do ponownego przeczytania, bo jej treści dotarły do mnie dość opornie.
więcej Pokaż mimo toKsiążkę przeczytałam w całości, mam jednak wrażenie, że ilość metafor przysłoniła mi esencję tego, co było do przekazania. Z drugiej strony myślę sobie, że może to nie styl pisania autorki, ale mój wewnętrzny opór przed dalszym poznawaniem tych treści i...
Na ten poradnik natrafiłam przypadkowo, a może tak miało być. Czyli tak zwana siła przyciągania sprawiła, że wpadł w moje ręce. Jest to kolejna, ciekawa pozycja warta przeczytania z tematyki rozwojowej. Każdy znajdzie w niej dla siebie coś co poprawi jakość myślenia i jakość życia. Polecam.
Pokaż mimo toRewelacyjna pozycja o tym w jaki sposób możemy nauczyć się żyć życiem obfitym, pełnym, spełnionym na różnych płaszczyznach. Przyznam, że nie będzie to pozycja dla każdego, raczej dla osób, które są otwarte na duchowe ujęcie tematu obfitości. Przed zakupem warto posłuchać nagrań autorki (w temacie obfitości) na YouTube, by zobaczyć, czy to coś dla nas 😊.
Pokaż mimo toW książce jest mnóstwo wskazówek, jak polepszyć swoje życie, ale jak dla mnie za dużo powtórzeń. Sama książka jest ciekawa, ale brakowało mi w niej głębi, jakiegoś smaczku. Za dużo kręcenia się w kółko, bo to samo można przekazać o wiele krócej. Ale dla kogoś, kto potrzebuje powtarzania, żeby ruszyć z miejsca może to będzie użyteczna lektura.
Pokaż mimo toŚwietna książka dla osób twardo stąpających po ziemi i nie mających zbyt wiele wspólnego z tak zwaną duchowością i światem ezoterycznym. Autorka, jak sama pisze, osoba wywodząca się ze świata twardych kompetencji i dowodów naukowych pokazuje jak krok po kroku zastosowała moc Prawa Przyciągania w swoim życiu, a także jak jej Klientki z pomocą tego odwiecznego prawa Natury i Wszechświata manifestują w swoim życiu różne cudowne scenariusze.
Niezależnie od tego, czy miałaś kiedyś styczność z Prawem Przyciągania, czy też temat jest dla Ciebie totalnie nowy warto sięgnąć po tą mądrą i praktyczną książkę. W której doświadczanie duchowo-zmysłowe przeplatane jest konkretnymi faktami i wynikami badań naukowych.
Bardzo ucieszył mnie fakt, że autorką tak dojrzałej, przemyślanej i dobrej książki na temat Prawa Przyciągania jest Polka. Fantastycznie jest móc przeczytać o tym niesamowitym narzędziu do zmiany własnego życia, dostępnym dla każdego i w każdej chwili, z perspektywy osoby doskonale znające polską mentalność i jej ograniczenia.
Wielkie brava, wyrazy uznania i podziękowania dla Pani Sylwii.
Świetna książka dla osób twardo stąpających po ziemi i nie mających zbyt wiele wspólnego z tak zwaną duchowością i światem ezoterycznym. Autorka, jak sama pisze, osoba wywodząca się ze świata twardych kompetencji i dowodów naukowych pokazuje jak krok po kroku zastosowała moc Prawa Przyciągania w swoim życiu, a także jak jej Klientki z pomocą tego odwiecznego prawa Natury i...
więcej Pokaż mimo toAudiobook - coś poszło nie tak. Możliwe, że chodzi o źle postawiony akcent w zdaniach, głos autorki, grafomański porównania. Lubię inspirujące do zmian książki/audiobooki, ale tego zabrakło w przekazie.
Pokaż mimo toKsiąża odsłuchana przeze mnie, a nie przeczytana więc pewnie ma to jakiś wpływ na moją ocenę. Audiobook nagrany przez autorkę, której barwa głosu i intonacja przeszkadzała mi w odbiorze. Ledwo dobrnąłem do końca. Sama treść to zlepek drogi duchowej, samodoskonalenia, czy tak modnego rozwoju osobistego i takie tam pomiędzy bla bla bla. Dla mnie słabe i nie polecam
Pokaż mimo toJuż sam tytuł książki przyciąga uwagę. Treść całkiem w porządku,. Jest to poradnik jak wieść szczęśliwe i spełnione życie, są ćwiczenia do samodzielnej pracy nad sobą,. Autorka podpiera swoje teorie przykładami z codziennego życia. Czyta się przyjemnie. Momentami trochę brakuje akcji ale ogólnie warto siegnąć po tę pozycje.
Pokaż mimo toPrzeczytałam Bogatego Budde i polecam wszystkim osobą, które chcą poszerzyć swoją świadomość.
Książka daje cenne wskazówki i ukierunkowuje na co zwrócić uwagę aby stać się Bogatym Buddą.
Na pewno wrócę do tej książki jeszcze nie raz!! Polecam!!
Pokaż mimo toTą książkę należy przeczytać w spokoju i skupieniu, aby wyciągnąć jak najwięcej dla siebie.
Na pewno wrócę do tej książki jeszcze nie raz!! Polecam!!