Młode

- Łuczniczka
- Bydgoszcz legendy miejskie wilkołaki porwanie porwanie dziecka urban legend
- Młode
- Bydgoszcz legendy miejskie wilkołaki porwanie porwanie dziecka urban legend
Powieść kryminalna osadzona w realiach współczesnej Bydgoszczy.
W jednej z willowych dzielnic w Bydgoszczy znika w biały dzień Weronka, trzyletnia córka pracownika Jana Wirskiego. Wirski, dziś właściciel restauracji, a niegdyś oficer służb specjalnych Peerelu (postać znana już z "Miłości", wcześniejszej powieści kryminalnej Tadeusza Oszubskiego), angażuje się w poszukiwania dziewczynki wraz ze swoją bratanicą Justyną. Kontakty Wirskiego z policją ujawniają, że Weronka to nie jedyne dziecko, jakie zaginęło w ostatnich miesiącach. W trakcie śledztwa zagadki się mnożą, dochodzi do dramatycznych zajść. Jakie siły stoją za zniknięciem Weronki? Co z tym ma wspólnego Dawid, niepełnosprawny nastolatek oraz rudowłosa Zuzanna o koneksjach wśród kryminalistów i w świecie polityki? Jaką rolę w tych zajściach odgrywa sfora zdziczałych psów oraz lokalna legenda o wilkołakach z Londynka? Bohaterowie fabuły rozgrywającej się w ciągu 44 godzin docierają do najmroczniejszych rejonów miasta, gdzie odkrywają tajemnice, jakich woleliby nie znać. Ścigają się z czasem, bo każda miniona godzina zmniejsza szanse na ocalenie dziecka.
Opinie [1]
napięcie utrzymane jak zwykle po mistrzowsku