rozwińzwiń

Koszerne i trefne. Kuchnia izraelska

Okładka książki Koszerne i trefne. Kuchnia izraelska Irena Dobrowolska
Okładka książki Koszerne i trefne. Kuchnia izraelska
Irena Dobrowolska Wydawnictwo: Watra Seria: Kuchnie Różnych Narodów [Watra] kulinaria, przepisy kulinarne
335 str. 5 godz. 35 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Seria:
Kuchnie Różnych Narodów [Watra]
Wydawnictwo:
Watra
Data wydania:
1985-01-01
Data 1. wyd. pol.:
1985-01-01
Liczba stron:
335
Czas czytania
5 godz. 35 min.
Język:
polski
ISBN:
9788322503102
Tagi:
Izrael Żydzi kuchnia izraelska kuchnia żydowska kulinaria przepisy kulinarne
Średnia ocen

7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
2 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
374
374

Na półkach: , ,

Mimo sporej objętości książeczka nie porywa. Pierwsza (mniejsza część) opisuje najważniejsze miasta Izraela z naciskiem na opisy restauracji. Potem jest trochę o kulinarnych zwyczajach żydowskich a na końcu o pozostałych zwyczajach panujących w Izraelu (niekoniecznie związanych z kuchnią - np. o świętach lub zwyczajach pogrzebowych). Potem krótki słowniczek i następuje obszerna część kulinarna - czyli jak przygotować mniej lub bardziej popularne dania z tego regionu. Brak tu informacji dla ilu osób przygotowuje się potrawę, a część z przepisów jest dosyć "prostacka" - weź ogórka, pokrój na talarki, skrop oliwą i dodaj trochę czosnku - i łał!- już umiesz gotować jak Izraelita. Albo przepis - weź wszystkie wymienione składniki i wymieszaj - ale jak długo mam mieszać?
Mimo tych niedociągnięć książka może być przydatna dla kogoś interesującego się kulturą i kuchnią żydowską.

Mimo sporej objętości książeczka nie porywa. Pierwsza (mniejsza część) opisuje najważniejsze miasta Izraela z naciskiem na opisy restauracji. Potem jest trochę o kulinarnych zwyczajach żydowskich a na końcu o pozostałych zwyczajach panujących w Izraelu (niekoniecznie związanych z kuchnią - np. o świętach lub zwyczajach pogrzebowych). Potem krótki słowniczek i następuje...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    8
  • Przeczytane
    2
  • Posiadam
    1
  • Kulinarne
    1
  • Chcę mieć
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Koszerne i trefne. Kuchnia izraelska


Podobne książki

Przeczytaj także