Pragnienie

- Wydawnictwo Dolnośląskie
- 2017-03-29
- 2017-03-19
- Iwona Zimnicka
- kobieta kryminał literatura norweska mężczyzna norweski kryminał przestępstwo samotność uczucie zabójstwo zemsta
- Inne
Kobieta, która umówiła się na randkę przez internet, zostaje znaleziona martwa. Ślady pozostawione na jej ciele wskazują, że morderca jest wyjątkowo bezwzględny. Presja mediów i społeczeństwa, by znaleźć mordercę, jest na tyle duża, że policja zwraca się do Harry'ego Hole. Niepokorny detektyw podejmuje śledztwo dopiero, gdy zaczyna podejrzewać, że morderstwo ma związek z jego nierozwiązaną sprawą z przeszłości.
- 7 383
- 3 538
- 1 479
Godny kryminał trzymajacy w napięciu.
Godny kryminał trzymajacy w napięciu.
Pokaż mimo toJednak rozczarowanie. Harry po dwoch poprzednich swietnych odslonach zmierza w stronę autoparodii, momentami jest po prostu cringeowo.
Pokaż mimo toLubię zagłębiać się w książki Jo Nesbo a szczególnie polubiłam, mimo jego wielu wad, Harrego Hole. I trochę dziwnie mi z tym, że Harry nie jest już komisarzem policji. Teraz jest pracownikiem cywilnym, który w szczególnej sytuacji pomaga jako konsultant. Super było gdy nie pił i strasznie ciężko gdy w trudnej osobistej sytuacji nie dał rady. Nawet po alkoholu jego umysł analizuje zdarzenia, zaistniałe fakty, ślady czy poszlaki szybciej niż inni. I gdy wszyscy odtrąbiają i świętują sukces on nadal drąży, drąży, drąży. Co takiego czuje i widzi Harry Hole czego nie widzą inni to przeczytajcie sami. Wartka akcja, eskalacja napięcia i burze emocji doprowadza czytelnika do wrzenia.
Lubię zagłębiać się w książki Jo Nesbo a szczególnie polubiłam, mimo jego wielu wad, Harrego Hole. I trochę dziwnie mi z tym, że Harry nie jest już komisarzem policji. Teraz jest pracownikiem cywilnym, który w szczególnej sytuacji pomaga jako konsultant. Super było gdy nie pił i strasznie ciężko gdy w trudnej osobistej sytuacji nie dał rady. Nawet po alkoholu jego umysł...
więcej Pokaż mimo toCóż mogę napisać na temat pozycji.. Jeżeli miałbym ją polecić to z pewnością bym jej nie odradził,. Historia jest całkiem ciekawa, jednak to z kim Harry walczy już nie jest tak fascynujący, powtarza się właściwie trochę schemat z poprzednich tomów, gdzie mam wrażenie Jo Nesbø zbyt wiele miejsca poświęca Trulsowi, a z Harrego mam wrażenie ze zrobił bohatera jałowego. Co prawda momentami można wyczuć starego Hole, jednak tych momentów jest za mało w moim odczuciu. Niemniej jednak, mam nadzieje że w kolejnych odsłonach autor odejdzie od spirali generyczności swoich dzieł
Cóż mogę napisać na temat pozycji.. Jeżeli miałbym ją polecić to z pewnością bym jej nie odradził,. Historia jest całkiem ciekawa, jednak to z kim Harry walczy już nie jest tak fascynujący, powtarza się właściwie trochę schemat z poprzednich tomów, gdzie mam wrażenie Jo Nesbø zbyt wiele miejsca poświęca Trulsowi, a z Harrego mam wrażenie ze zrobił bohatera jałowego. Co...
więcej Pokaż mimo toDobre opisy zbrodni, za dużo przeskakiwania z jednej sytuacji do innej przez co ciężko się czytało.
Pokaż mimo toDobry kryminał, choć nie spodziewałam się wątku zahaczającego o wampiryzm. Do rozwiązania zagadki dziwnego zabójstwa kobiety przez pogryzienie włączony zostaje Harry. Pogoń za seryjnym zabójcą staje się coraz bardziej osobista, a Rakel już wie, że stara kochanka Harrego, którą jest niewątpliwie polowanie na morderców, wygra z przytulnym gniazdkiem rodzinnym. "Pragnienie" to kolejna świetna książka z cyklu o Harrym Hole. Autor stosuje zwody i uniki, podsuwa tropy i trzyma w napięciu do samego końca.
Dobry kryminał, choć nie spodziewałam się wątku zahaczającego o wampiryzm. Do rozwiązania zagadki dziwnego zabójstwa kobiety przez pogryzienie włączony zostaje Harry. Pogoń za seryjnym zabójcą staje się coraz bardziej osobista, a Rakel już wie, że stara kochanka Harrego, którą jest niewątpliwie polowanie na morderców, wygra z przytulnym gniazdkiem rodzinnym. ...
więcej Pokaż mimo toUwielbiam to jak Jo potrafi manipulowac, wodzić za nos. Koniec ksiazki, podaje podejrzanego jak na tacy, ale to jednak nie on. Jest mistrzem w tym. Ksiazke oceniam na 8/10.
Pokaż mimo toOstatecznie moim zdaniem fabuła trochę przekombinowana, niepotrzebnie przedłużona, trochę nużąca. Jedna z gorszych książek Jo Nesbo.
Pokaż mimo toŚwietna fabuła i rozrywka. Harry jest nieśmiertelny ! Kto jeszcze z Was to odkrył?
Pokaż mimo toNiezajmująca, zanudzajaca, kobylasta opowieść o ściganiu wampirysty, który za wiele cech przypisywanych wampiryzmowi nie posiada. Dominują przydługie rozmyślania na różne tematy, razi okrucieństwo.
Tłumaczenie dobre (stąd jakiekolwiek gwiazdki),ale książka niewarta uwagi.
Pokaż mimo toTłumaczenie dobre (stąd jakiekolwiek gwiazdki),ale książka niewarta uwagi.