Ktokolwiek widział…

- W.A.B.
- 2017-07-05
- 2017-07-05
- Katarzyna Rosłan
- depresja literatura angielska obsesja poszukiwanie prawdy prywatne śledztwo strach thriller trauma wspomnienia
Nowa powieść autorki bestsellerowego thrillera Siostry! Są wspomnienia, które potrafią prześladować całymi latami.
Są sekrety, przed którymi nie sposób uciec. Są zagadki, które domagają się rozwiązania. Czasami jednak lepiej zostawić przeszłość tam, gdzie jej miejsce. Odkryta po latach prawda może okazać się zbyt przerażająca...
Frankie Howe po raz pierwszy od kilkunastu lat wraca do rodzinnego Oldcliffe. Stara się rozwikłać tajemnicę zaginięcia swojej szkolnej przyjaciółki, Sophie. Brat Sophie – Daniel – jest przekonany, że dziewczyna została zamordowana. Ich prywatne śledztwo w tym kierunku nie przynosi jednak żadnych rezultatów. W dodatku tragiczne wspomnienia i przygnębiająca atmosfera miasteczka fatalnie wpływają na psychikę Frankie...
Informacje o nagrodach:
Powieść Siostry (W.A.B. 2016) została wciągnięta na listę „Wschodzących Gwiazd Amazona 2015“
Ludzie są różni, więc siłą rzeczy każda przyjaźń też jest inna. Każdy przyjaciel wnosi coś innego i wydobywa inną stronę naszej osobowości.
Czuję przeciąg na karku. Czemu ciągle mam wrażenie, że ktoś mnie obserwuje? Nagły powiew wiatru szarpie okienną futryną i wyje w kominie, pr...
Rozwiń
Jak wiele innych książek - nic nowego, nic szczególnego. To wszystko już było. Nuda
Pokaż mimo toWciągająca, dobrze się czytało. Zakończenie zaskakujące, choć nie opuściło szczęki do podłogi. Fajna lektura na letnie dni.
Pokaż mimo toNie jest to rewelacja, ale z czystym sumieniem mogę napisać, że jest ok.
Nie jest to rewelacja, ale z czystym sumieniem mogę napisać, że jest ok.
Pokaż mimo toKsiążka mi się podobała ale nie zachwyciła . Ciekawe zakończenie . Warta przeczytania .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa historia, dobrze napisana, ale jednak czegoś mi zabrakło i chwilami jakoś niesamowicie mi się dłużyła. Dość szybko również przewidziałam kto za wszystkim stoi. Można przeczytać, ale liczyłam na więcej.
Pokaż mimo toDo końca trzyma w napięciu. Ale zakończenie po jej rozwiązaniu....przeciagniete
Do końca trzyma w napięciu. Ale zakończenie po jej rozwiązaniu....przeciagniete
Pokaż mimo toSzybko się czyta, dużo zwrotów akcji. Świetne zakończenie. Książka nie męczy i nie przytłacza niepotrzebnymi treściami.
Pokaż mimo toNie wciągnęła mnie za specjalnie choć zakonczenie na plus
Nie wciągnęła mnie za specjalnie choć zakonczenie na plus
Pokaż mimo toMam wrażenie, że ostatnie 40 stron książki napisała inna osoba, niż całą resztę. Zakończenie dziwne, napisane infantylnym językiem, w moim odczuciu dość przewidywalne. 5 gwiazdek, bo czytało się szybko, a większa część książki miała całkiem fajny klimat.
Pokaż mimo toCzytanie tej pozycjii było przyjemne, szybkie. Język bardzo prosty. Akcja wciągająca. Ciekawy zabieg wplecenia w narrację zapisków z pamiętnika. Całość jednak dla mnie jakaś taka zbyt prosta. Zakończenie dosyć zaskakujące, ale dobrze wprowadzone, tak że czuć przyczynowo-skutkowość toczącej się akcji. Wyjaśnienie na koniec jednak trochę naciągane.