500 roślin ogrodowych

- nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
- Wademekum
- Wydawnictwo SBM
- 2014-01-01
- 2014-01-01
- rośliny ogród Gawłowska
Książka prezentuje 500 roślin, które doskonale spisują się w uprawie w ogrodzie. Uszeregowane alfabetycznie opisy prezentują cechy charakterystyczne roślin, ich wymagania oraz fachowe porady, które sprawią, że uprawa roślin będzie przynosiła zadowalające efekty.
Wydanie obfituje aż w 500 roślin w porządku alfabetycznym, jednak są tylko pojedyncze zdjęcia każdej rośliny jak i krótki mało wnoszący do wiedzy opis. Każdemu zalecam zapoznać się z innymi książkami w szczególności początkującym.
Pokaż mimo toWszystko pięknie, ładnie, tylko błędów rzeczowych sporo. Spodziewałam się, że drugie wydanie będzie poprawione. Niestety tak się nie stało.
Obserwuję działalność tego wydawnictwa od początku i myślę, że rozwija się w dobrym kierunku, tylko trochę zbyt wolno.
Pokaż mimo toOgólnie - ładny, kolorowy przegląd roślin, ale zdjęcia niestety zbyt często nie odpowiadają opisowi.
Eleganckie wydanie upominkowe. Duże wyraźne fotografie. Trochę dziwny, bo alfabetyczny podział roślin.