rozwińzwiń

W słoiku. Przetwory przez cały rok

Okładka książki W słoiku. Przetwory przez cały rok Kasia Marciniewicz
Okładka książki W słoiku. Przetwory przez cały rok
Kasia Marciniewicz Wydawnictwo: Publicat kulinaria, przepisy kulinarne
240 str. 4 godz. 0 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Publicat
Data wydania:
2017-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2017-01-01
Liczba stron:
240
Czas czytania
4 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324521982
Tagi:
przetwory dżemy powidła
Średnia ocen

9,0 9,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,0 / 10
15 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
6
5

Na półkach:

Witam. Książka wydana pięknie, ale ja odłożę ją na półkę lub dam jako prezent. Przepisy na pewno fajne, ale szukałem czegoś innego- jest bardzo mało prostych przepisów np. kiszona marchewka , cukinia, patison, a jak miałbym drylować mirabelki to chyba bym się załamał. nie ma aronii ??
Ocena 7 ze względu na piękne wydanie.

Witam. Książka wydana pięknie, ale ja odłożę ją na półkę lub dam jako prezent. Przepisy na pewno fajne, ale szukałem czegoś innego- jest bardzo mało prostych przepisów np. kiszona marchewka , cukinia, patison, a jak miałbym drylować mirabelki to chyba bym się załamał. nie ma aronii ??
Ocena 7 ze względu na piękne wydanie.

Pokaż mimo to

avatar
210
41

Na półkach:

Świetna książka, pięknie wydana. Można w niej znaleźć naprawdę bardzo ciekawe przepisy. Aż się marzy, żeby mieć te wszystkie przetwory w swojej spiżarni.:)

Świetna książka, pięknie wydana. Można w niej znaleźć naprawdę bardzo ciekawe przepisy. Aż się marzy, żeby mieć te wszystkie przetwory w swojej spiżarni.:)

Pokaż mimo to

avatar
638
438

Na półkach: , , ,

Bardzo dobra pozycja jeżeli chodzi o przetwory.Ciekawe przepisy, różne od bardzo łatwych do trochę trudniejszych. Robiłam marmoladę z cebuli, teraz robię ajvar. Ciągle wertuję, przeglądam i coś próbuję. Więc uważam, że książka przydatna, warta posiadania.

Bardzo dobra pozycja jeżeli chodzi o przetwory.Ciekawe przepisy, różne od bardzo łatwych do trochę trudniejszych. Robiłam marmoladę z cebuli, teraz robię ajvar. Ciągle wertuję, przeglądam i coś próbuję. Więc uważam, że książka przydatna, warta posiadania.

Pokaż mimo to

avatar
104
102

Na półkach: ,

Kasia Marcinkiewicz wspólnie z wydawnictwem PUBLICAT stowrzyła prawdziwy kulinarny przewodnik bestseller ,czyli elegancko i kolorowo, nietuzinkwe wydanie oryginalnych przepisow i konserwowania produktow zywnosciowych przez cały rok .A do ksiazki dołączone gratis plakietki na słoiki!
Nic ,tylko robić smakowitości autorstwa Pani Kasi z owoców,warzyw, podstawy robienia kiszonek ,które sa bardzo zdrowe ,dowiemy sie tez co suszy c i mrozic w oraz jest o przyprawach ,tudziez ulubionych dressingach do potraw.
Prostota wykonania plus ilustracje inspiruja do wykonania potraw, ksiazka naprawde warta aby miec ja na półce!

Kasia Marcinkiewicz wspólnie z wydawnictwem PUBLICAT stowrzyła prawdziwy kulinarny przewodnik bestseller ,czyli elegancko i kolorowo, nietuzinkwe wydanie oryginalnych przepisow i konserwowania produktow zywnosciowych przez cały rok .A do ksiazki dołączone gratis plakietki na słoiki!
Nic ,tylko robić smakowitości autorstwa Pani Kasi z owoców,warzyw, podstawy robienia...

więcej Pokaż mimo to

avatar
79
1

Na półkach: ,

Pewnego wieczoru mój tata stwierdził fakt,że w naszym domu nie robi się przetworów, uznałam to za wyzwanie i następnego dnia zawitałam do empiku po książkę z przepisami. Wcześniej na internecie znalazłam odpowiednią pozycję i postanowiłam ją kupić , niestety nie mogłam jej znaleźć za to w ręce wpadła mi książka Pani Kasi. W drodze do kasy znalazłam pozycję po którą się wybrałam, postanowiłam więc wziąć obie. Książka "W słoiku.." niby wzięta przypadkowo od dwóch tygodni nie może wypaść mi z rąk. Chodzę z nią wszędzie, jest już tak poplamiona jakby miała 20lat a nie dwa tygodnie. Jak do tej pory skorzystałam z 5 różnych przepisów i wszystkie wyszły! Co uważam za niebywały sukces dla takiego świeżaka w przetworach jak ja. Super wskazówki, porady, przepisy i te fantastyczne rodzinne opowieści. We wstępie autorka pisze "skarby zaklęte w słoikach" a to w jej książce magia ulatnia się z każdej strony. Gorąco polecam wszystkim początkującym!

Pewnego wieczoru mój tata stwierdził fakt,że w naszym domu nie robi się przetworów, uznałam to za wyzwanie i następnego dnia zawitałam do empiku po książkę z przepisami. Wcześniej na internecie znalazłam odpowiednią pozycję i postanowiłam ją kupić , niestety nie mogłam jej znaleźć za to w ręce wpadła mi książka Pani Kasi. W drodze do kasy znalazłam pozycję po którą się...

więcej Pokaż mimo to

avatar
748
747

Na półkach: , , , ,

Książka pt. ''W słoiku przez cały rok'' autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego.

Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens.

W pierwszym z nich zamieściła przepisy na przepisy z przetworu z owoców i warzyw, które można zamknąć w słoikach i butelkach.

Warto spróbować ciekawych połączeń z dżemu z zielonych pomidorów z bazylią czy moreli z tymiankiem.

W drugim rozdziale ''Kredens'' można znaleźć przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sałatek itd.

Sięgając, po te przepisy można się przekonać, że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Książka pt. ''W słoiku przez cały rok'' jest adresowana dla wszystkich Czytelników chcących poznać przepisy na przetwory, które służą zdrowemu odżywianiu się przez cały rok.

Każdy przepis na domowe przetwory zamieszczony na łamach pięknie wydanej książki przez Wydawnictwo Publicat zawiera 240 stron, twardą oprawę, tabele, zdjęcia zaprezentowanych przetworów po ich przyrządzeniu.

Polecam zapoznanie się z tą książką autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz.

Książka pt. ''W słoiku przez cały rok'' autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego.

Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens.

W pierwszym z nich zamieściła przepisy...

więcej Pokaż mimo to

avatar
315
41

Na półkach: , , ,

Najlepsza pozycja dotycząca przetworów z owoców, warzyw(i nie tylko) jaka do tej pory wpadła mi w ręce! Autorka jasno przedstawia domowe sposoby konserwowania żywności i informuje jaki jest najlepszy do danego przetworu. Bogactwo przepisów od dżemów,konfitur, powideł,soków i musów poprzez kiszonki, marynaty, chutneye, aż po granole, buliony, suszone owoce, warzywa, grzyby, a nawet przetwory mięsne i jeszcze więcej.Przepisy proste, ale często bardzo ciekawe i pomysłowe, bez półproduktów, wszytko domowe, pyszne i zdrowe, z minimalną ilością cukru. Ilości przetworów też moim zdaniem bardzo przemyślne w zależności od produktu jak i pracy potrzebnej do wykonania danego przetworu - nie dla wojska, ani nie ilości na 1 słoik gdzie szkoda garnek brudzić. Na duży plus, że książka oparta jest głównie na rodzimych składnikach. Ponad do pozycja bardzo "ciepła" w odbiorze, rodzinna, pełna dobrych wspomnień z apetycznymi zdjęciami, taka od serca :)

Najlepsza pozycja dotycząca przetworów z owoców, warzyw(i nie tylko) jaka do tej pory wpadła mi w ręce! Autorka jasno przedstawia domowe sposoby konserwowania żywności i informuje jaki jest najlepszy do danego przetworu. Bogactwo przepisów od dżemów,konfitur, powideł,soków i musów poprzez kiszonki, marynaty, chutneye, aż po granole, buliony, suszone owoce, warzywa, grzyby,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    44
  • Przeczytane
    18
  • Posiadam
    11
  • Chcę w prezencie
    3
  • 2018
    2
  • Kulinaria
    2
  • Kuchnia
    2
  • 2017r.
    1
  • Chcę kupić
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki W słoiku. Przetwory przez cały rok


Podobne książki

Przeczytaj także