Żywność a zdrowie i prawo
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- PZWL Wydawnictwo Lekarskie
- Data wydania:
- 2004-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2004-01-01
- Liczba stron:
- 340
- Czas czytania
- 5 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 8320030439
Autorzy przedstawiają w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka. Dużo miejsca poświęcają wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym, m.in. warunkom, jakie muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór sprawowany przez określone inspekcje sanitarne i weterynaryjne oraz inne służby związane z kontrolą jakości żywienia.Odbiorcy: studenci akademii medycznych i rolniczych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu),a także ekonomicznych Rok wydania: 2005;
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 5
- 2
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE