Wiosna pełna tajemnic

- 2017-03-21
- 2006-07-25
- Agnieszka Myśliwy
- Agnieszka Myśliwy
Po trzech sezonach nieudanych poszukiwań męża ojciec oświadcza Daisy Bowman, że jej czas dobiega końca. Daisy musi bezzwłocznie znaleźć odpowiedniego kandydata, w przeciwnym razie bowiem zostanie oddana mężczyźnie wybranemu przez rodziciela – bezwzględnemu i powściągliwemu Matthew Swiftowi.
Daisy jest przerażona. Nie zamierza jednak przyznać się do porażki i postanawia wyjść za kogokolwiek… byle tylko nie Matthew. Na przeszkodzie staje jej nieoczekiwany urok Matthew… i zmysłowy ogień, który wybucha pomiędzy nimi bez ostrzeżenia. Wkrótce Daisy odkrywa, że człowiek, którego zawsze nienawidziła, może okazać się mężczyzną z jej snów.
Niestety, gdy ulega uczuciom, na jaw wychodzi skandaliczna tajemnica… które może zniszczyć zarówno Matthew, jak i miłość bardziej namiętną i nieodpartą niż w najśmielszych fantazjach Daisy.
Przeczytałem wszystkie książki z tego cyklu. Powiem szczerze ,że nie zawiodłem się. Każda książka z tej serii była dla mnie bardzo przyjemna, którą przeczytałem z wielką radością.
Pokaż mimo toBardzo lubię styl pisania Lisy Kleypas. Książka pogodna, wciągająca, barwne i z dużym poczuciem humoru dialogi. Klimat XIX wieku ciekawie opisany, chociaż po przeczytaniu książki ogarnęła mnie duża ulga, że nie urodziłam się w tych czasach w rodzinie robotniczej czy rolniczej.
Pokaż mimo toStrasznie przyjemna i ciekawa lektura do przeczytania w jedną noc!!!
Strasznie przyjemna i ciekawa lektura do przeczytania w jedną noc!!!
Pokaż mimo toNajmniej ciekawa część cyklu, nudziłam się. Ilość "przypadkowych" spotkań głównych bohaterów przerosła moją tolerancję..
Pokaż mimo toW pierwszej części cyklu Daisy jest przedstawiona jako żądna przygód młoda dama w ostatniej poświęconej właśnie jej osobie jako mol książkowy. Natomiast Matthew z pozoru zimny i sztywny biznesmen okazał się najprzyjemniejszym z czterech Panów przyjaciółek. Chociaz nie jest tak intrygujący i silny jak Simon Hunt, ani wpływowy i opanowany jak Marcus Westcliff, nie jest tez tak zabójczo przystojny i barwny jak Sebastian St Vincent to jest w nim coś co nie sposób nie pokochać.
W pierwszej części cyklu Daisy jest przedstawiona jako żądna przygód młoda dama w ostatniej poświęconej właśnie jej osobie jako mol książkowy. Natomiast Matthew z pozoru zimny i sztywny biznesmen okazał się najprzyjemniejszym z czterech Panów przyjaciółek. Chociaz nie jest tak intrygujący i silny jak Simon Hunt, ani wpływowy i opanowany jak Marcus Westcliff, nie jest tez...
więcej Pokaż mimo toŚwietna, jak każda książka z serii Paprotek :) polecam
Świetna, jak każda książka z serii Paprotek :) polecam
Pokaż mimo toPowielony schemat z poprzednich części. Intryga przewidywalna, brak świeżości. Książkę dobrze się czyta, romans i dynamiczna akcja.
Pokaż mimo toCześć o Daisy była najbardziej uroczą ze wszystkich. Bardzo przyjemnie się czytało :)
Pokaż mimo toPodobnie jak poprzednie części, ta również jest fenomenalna, i znowu pochłonęła mnie bez reszty...mimo gorączki, kataru i takich tam, dzielnie dzierżyłam książkę (i nic, ani nikt) nie zmusiłby mnie do jej odłożenia... Jedyny problem jaki miałam z tą książką to taki że w pewnym momencie musiałam bardzo się skupiać żeby nie pomylić chusteczek (no wiecie... jedna do nosa, druga - do ocierania łez) ;p
Wiem że nie wszystkie opinie o tej książce są takie entuzjastyczne, jak moje...że przewidywalna..że coś tam... ale co tam! Ja bawiłam się świetnie!
Podobnie jak poprzednie części, ta również jest fenomenalna, i znowu pochłonęła mnie bez reszty...mimo gorączki, kataru i takich tam, dzielnie dzierżyłam książkę (i nic, ani nikt) nie zmusiłby mnie do jej odłożenia... Jedyny problem jaki miałam z tą książką to taki że w pewnym momencie musiałam bardzo się skupiać żeby nie pomylić chusteczek (no wiecie... jedna do nosa,...
więcej Pokaż mimo toNiestety, pomimo moich wcześniejszych zachwytów twórczością Lisy Kleypas, nie mogę powiedzieć, że ta książka była równie wyśmienita... Czegoś mi w niej brakowało... Była nieco zbyt przewidywalna... Niezbyt wiele się działo. Od początku było wiadomo, jak to się skończy...
Pokaż mimo toMimo wszystko, książkę pochłonęłam błyskawicznie, ale fakt faktem liczyłam na coś więcej...