Grób mojej siostry

- Tracy Crosswhite (tom 1)
- My Sister's Grave
- Albatros
- 2017-03-08
- 2017-03-08
- 2014-11-01
- Lech Żołędziowski
- literatura amerykańska poszukiwanie śledztwo thriller zabójstwo zagadka kryminalna zaginięcie
TRZYMAJĄCY W NAPIĘCIU THRILLER PEŁEN PUŁAPEK I NAGŁYCH ZWROTÓW AKCJI.
Tracy Crosswhite przez lata kwestionowała fakty dotyczące zniknięcia jej siostry. Nie wierzy, że Edmund House, przestępca seksualny oskarżony i skazany za zamordowanie Sary, jest faktycznym sprawcą tej zbrodni. Licząc, że uda jej się odnaleźć prawdziwego mordercę i wymierzyć sprawiedliwość, Tracy wstępuje do policji i zostaje detektywem w wydziale zabójstw w Seattle, poświęcając się bez reszty tropieniu przestępców.
Gdy ciało Sary zostaje odnalezione w pobliżu ich rodzinnego miasta na północy Gór Kaskadowych w stanie Waszyngton, Tracy ze zdwojoną energią rzuca się w wir pracy, by odnaleźć odpowiedzi na pytania, które dręczą ją od lat. Szukając prawdziwego zabójcy siostry, odkryje tajemnice, które podważą jej wspomnienia z przeszłości, i otworzy drzwi śmiertelnemu niebezpieczeństwu.
„To jedna z najlepszych książek, jakie przeczytałam w tym roku”
Lisa Gardner
Solidny kryminał.
Solidny kryminał.
Pokaż mimo toAutorka nie epatuje przemocą, ale sama historia bardzo mroczna. Solidny, amerykański kryminał.
5/2023
5/2023
Pokaż mimo toMałe miasteczko w USA i zbrodnia sprzed lat. Tracy, której tragedia dosięgła osobiście ( została zamordowana jej siostra) wątpi w winę skazanego Edmunda.
Rozpoczyna prywatne śledztwo, które szokuje wszystkich.
Książka dobra, lecz momentami strasznie nudna, raczej nie sięgnę po kolejne tomy.
Pokaż mimo toRozpoczyna prywatne śledztwo, które szokuje wszystkich.
Na książkę trafiłem przypadkowo, ale nie zawiodłem się. Książka wciąga i trzyma w napięciu. Super!
Pokaż mimo toKlasyczne kryminały bez opisów brutalnej przemocy, wulgaryzmów (a to bardzo cenne w dzisiejszej "literaturze").
Pokaż mimo toCałkiem solidny kryminał oparty na znanych motywach: małe miasteczko w USA, zbrodnia sprzed lat wiążąca się z teraźniejszością, nieustępliwa śledcza itp.
Dobrze się czytało.
Pokaż mimo toLubię takie książki, które nie wymyślają koła na nowo, ale solidnie ogrywają klasykę gatunku. Dodatkowe punkty dla autora za jeden plot twist, a nie, jak to teraz w modzie, osiem.
Dobrze się czytało.
Taki sobie kryminał dochodzeniowo-sądowy, z dużą warstwa retrospekcji. Są dalsze tomy, ale raczej po nie nie sięgnę.
Pokaż mimo toBardzo dobra książka. Nie wyobrażam sobie bólu i cierpienia rodziny po zaginięciu bliskiej osoby. Dwadzieścia lat niepewności, to długo... Podziwiam główną bohaterkę -Tracy, że nie poddała się i do końca walczyła o wyjaśnienie sprawy. Polecam! Nie rozstaje się z autorem, wręcz przeciwnie... następne książki już w drodze.
Pokaż mimo toBardzo dobry kryminał. Obecnie dużo książek z tego gatunku przesyconych jest tysiącami szalonych plot twistów, które nie koniecznie zawsze mają sens. Tutaj dostajemy dobrą historię z dobrym i logicznym zakończeniem.
Pokaż mimo toZnakomity thriller pełen zwrotów akcji, zagadek. Detektyw Tracy przez 20 lat szuka swojej zaginionej siostry, a w zasadzie to już jej martwego ciała. Kiedy wreszcie udaje się odnaleźć szczątki, Tracy za wszelką cenę chce odkryć prawdę. A ta okazuje się bardzo zaskakująca.... Polecam!