Rumcajs

- Hanna Kostyrko
- Nasza Księgarnia
- zbójnik Rumcajs
- Rumcajs
- opowieści dla młodszych dzieci
- Hanna Kostyrko
- zbójnik Rumcajs
Niesamowite przygody rozbójnika o gołębim sercu, który toczy boje ze starostami, wójtami, księciem panem i jego małżonką, aby w końcu zostać austro-węgierskim cesarzem.
Książeczka składa się z 24 rozdziałów.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [4]
Myślę, że większość osób starszych doskonale pamięta słynną bajkę o Rumcajsie, który mieszkał w lesie.
więcejDo dziś pamiętam, jak zawsze starałem się na dobranockę zdążyć, aby obejrzeć perypetie Rumcajsa, jednak nie zawsze się udawało. Dzięki przepięknym wydaniu książki Rumcajs Vaclava Ctvrtek możemy jeszcze bardziej zrozumieć tę postać. W dodatku w książce znajduje się sporo...
Osobom w wieku 30+ postaci Rumcajsa chyba nie trzeba przedstawiać... Ten sympatyczny, brodaty rozbójnik i jego niesamowite przygody przez wiele lat towarzyszyły dzieciom każdego dnia w wieczornych "Dobranockach". Dzisiaj trochę zapomniane perypetie Rumcajsa możemy odkrywać na nowo, dzięki pięknie wydanej książce zawierającej 20 ciekawych i bardzo różnych historyjek....
więcejCzytałam już wiele przeróżnych "nowoczesnych" książek mojemu synkowi, ale okazuje się, że stare, znane z naszych młodych lat postacie stają się również częścią dzieciństwa kolejnego pokolenia. Patrząc na współczesne bajki emitowane w TV czy książki o wychodzących potworach z komputera cieszę się, że mam jeszcze trochę wpływu na treści, które chłonie mój 6-latek. Zachęcam do...
więcejczyt. Wiktor Zborowski