Życie podziemne mężczyzny

- Gdański Dom Wydawniczy
- 2003-01-01
- 2003-01-01
Powieść przedstawia prawdziwy, zdaniem autora i niektórych czytelników, obraz współczesnego mężczyzny jego relacji z kobietą czy kobietami i stosunku do samego siebie. Jednym słowem portret mężczyzny sporządzony przez mężczyznę.
Najczęściej jedyne, co można usłyszeć w dyskusjach kobiet na temat mężczyzn to: "Oni już tacy są", albo po prostu: "świnie". Co smutniejsze,...
Rozwiń dodaj nowy cytat
autor na swoim przykładzie chciał mnie przekonać, że wszyscy mężczyźni są tacy jak on i jego koledzy. opisał swoje "podziemne życie", swoje świństewka i swoje zdrady ale nie przekonał mnie, że jego przykład jest uniwersalny. znam przynajmniej kilku dżentelmenów, którzy nawet jeśli cały czas myślą o seksie (nie siedzę w ich głowach to nie wiem) to nie molestują kobiet w supermarketach, nie uprawiają seksu na zjazdach szkolnych i nie zdradzają żon, nie posługują się też określeniami, którymi operuje autor: "suka", "dymanie" itp. jeżeli chcecie przeczytać jak pan Wojciechowicz zdradza na prawo i lewo swoją żonę, którą zresztą dzieli się też z kolegami to to jest własnie taka książka.
więcej Pokaż mimo to6/52
Wyrazy współczucia panowie, wydaje mi się, że na dłuższą metę to męczące. I przeczy waszej potrzebie posiadania spokoju.
Książka po 1/3 zaczęła być męcząca...
6/52
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli to wszystko co autor napisał to 100% prawda dotycząca wszystkich mężczyzn w pełni sił witalnych to cieszę się, że jestem kobietą :).
Książka po 1/3 zaczęła być męcząca...
Uważam,że na temat tej książki nie da się powiedzieć nic więcej poza tym,iż nic nowego się po niej nie dowiemy.Bez tzw.fajerwerków(aczkolwiek tytuł obiecujący;-)Powiedziałabym ,że nic odkrywczego...a nawet ,że wyjątkowo przewidywalna;-) W dodatku sam autor słusznie zauważył, iż:
"...nie ma uczciwych facetów-są tylko tacy którzy potrafią doskonale kłamać.Kłamać tak, by spowodować jak najmniej zniszczeń...";-)
więcej Pokaż mimo to"...nie ma uczciwych facetów-są tylko tacy którzy potrafią doskonale kłamać.Kłamać tak, by...
Dosadne opisy życia seksualnego i męskich fantazji. Bohater pisze szczerego bloga o naturze mężczyzn, o tkwiącym w nich genie niewierności, o potrzebie oszukiwania partnerek by móc prowadzić tytułowe "życie podziemne". Autor jak wczesna Gretkowska lubuje się w szokowaniu odbiorcy, tylko po co? Chyba 90% skojarzeń narratora kręci się wokół seksu i tańca godowego. Wymęczyłam się tą lekturą
więcej Pokaż mimo toPrzerazajace. Przygnebiajace.
Przerazajace. Przygnebiajace.
Pokaż mimo toprzerażająca, ale zarazem fantastyczna książka :) ale nie polecam jej dziewczynom w związkach..
Pokaż mimo toTypowy narcystyczny obraz beznadziejnego pustego faceta, niby-macho. Żałosne
Typowy narcystyczny obraz beznadziejnego pustego faceta, niby-macho. Żałosne
Pokaż mimo toSzokująca, intrygująca, ciekawa, wciągająca. Opowiada o podwójnym życiu mężczyzny który jest uzależniony od seksu, sądzi że jest mu z tym dobrze i krzywdzi wszystkich wokół.
Pokaż mimo toMoim zdaniem książkę pisze koleś który ma jakiś niespełnione marzenia erotyczne
Moim zdaniem książkę pisze koleś który ma jakiś niespełnione marzenia erotyczne
Pokaż mimo toBE-ZNA-DZIE-JA. Dobrze, że była to książka pożyczona, bo 1) szkoda pieniędzy i 2) zniszczyłabym ją w drobny mak, bo nie warta jest nawet splunięcia...