Inwazja

- literatura polska
- Znak emotikon
- literatura młodzieżowa
- literatura polska
Idalia, Alik, Kuki i inni muszą stawić czoła wielkim niebezpieczeństwom. Naprawdę wielkim!
Na Ziemię przybywają Ogromni.
Jak walczyć z olbrzymami? Jak ukryć przed ludźmi giganta większego niż dom? Co robić, by ogromne stworzenia zniknęły z ziemskiego świata?
Dodaj książkę do biblioteczki
Kup książkę
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [17]
Andrzej Maleszka to ulubiony pisarz mojej córy, która czyta już samodzielnie, ale w swoim życiu przeczytała dopiero kilkanaście książek, trochę mniejszych objętościowo i z większymi literami. Umówiłyśmy się, że książki pana Maleszki będziemy jeszcze jej czytać (ja lub Mąż). Podobno mam lepsze zdolności lektorskie i pada zazwyczaj na mnie i to jest taka nasza wspólna...
więcejKolejna książka z cyklu"Magiczne Drzewo". Opowiada o przygodzie Alika, Idalii oraz psa Budynia. Magiczny przedmiot uśpił wszystkich mieszkańców a na ziemię przybyli Ogromni.Ida i Alik muszą stoczyć walkę z Ogromnymi.Jako broń mają łuk i 3 magiczne strzały, z której każda ma inną moc, ale jakie to moce, przeczytajcie sami.
Adam Hajduga
Super książka! Autor wykorzystywał artykuły które można zakupić w mieście. To mnie powaliło!
Pokaż mimo toDzieci ścigane przez olbrzymów szukają jak najlepszych sposobów, aby ich uniknąć. Ekstra przygody, świetne wydarzenia i wspaniałe fakty (z książki).
Serdecznie uściskam wszystkich czytelników!
SZARLOTKA. :)
Łuk to ich jedyna nadzieja!
Pokaż mimo toPolecam:)
Książka super,ale muszę z przykrością stwierdzić ,że według mnie jest najsłabsza ze wszystkich tomów. Akcja toczy się z zawrotną prędkością. Kuki , Gabi i Blubek nie mogą już pomóc Alikowi i Idalii w pokonaniu olbrzymów, którzy teleportowali się na ziemię , aby uratować Giguna. Osobiście nie przepadam za wszelkimi wątkami olbrzymów stąd ta opinia, ale i tak polecam ;)
Pokaż mimo toWspaniała książka polecam
Pokaż mimo toKolejna część serii Magiczne drzewo. Tradycyjnie trzyma w napięciu, przygody dzieci są ciekawe, mimo iż magiczny przedmiot odgrywa kluczą rolę w pokonaniu zła, nie kręci się wokół niego cała historia. Opowieść kręci się wokół ogromnych, którzy pojawiają się na Ziemi.
Pokaż mimo toPrzykro mi. Pierwsze tomy przygód bohaterów Czerwonego Krzesła były ciekawe. Teraz zero wiarygodności, prawdopodobieństwa i logiki. Ja rozumiem, że dla dzieci, że trochę fantastyki, ale litości... Moja córka łapie się za głowę przy ilości nielogicznych zachowań bohaterów... Mam nadzieję, że przy następnym tomie autor potraktuje czytelników batdziej profesjonalnie i poświęci...
więcejMoim zdaniem o wiele lepsza (i grubsza) od ,,porwania"