Kubuś i Przyjaciele. Pobrykaj ze mną!

- opowieści dla młodszych dzieci
- Kubuś i Przyjaciele
- Opowieści o przyjaźni
- Bounce with Me
- Egmont Polska
- 2012-01-23
- 2012-01-23
- 32 min.
- Małgorzata Fabianowska
"Seria o przyjaźni" pokazuje dziecku, jak ważne w naszym życiu są przyjaźnie. Kubuś i inni mieszkańcy Stumilowego Lasu uczą się pomagać sobie wzajemnie, dzielić smutki i radości, pracować i bawić się razem. Uczą się tez akceptować i doceniać różnice charakterów wśród przyjaciół. Ich wspólnie przeżyte przygody pokazują, jak wiele radości, wsparcia i ciepła przyjaciele wnoszą w życie każdego z nas.
Czy znacie zabawę w bryki-strumyki? Na pewno nie, bo Tygrys dopiero przed chwilą ją wymyślił! I bardzo chce, aby przyjaciele ze Stuwiekowego Lasu pobawili się razem z nim. Brykanie przez strumyki nie jest jednak takie proste, o czym przekonują się przyjaciele Tygrysa jeden po drugim. Może jednak znajdzie się ktoś, kto pobawi się z nim w bryki-strumyki? Ta opowieść to lekcja akceptacji odmiennych upodobań.
"Zabawa przestaje być zabawna, kiedy nie ma się z kim bawić". I nie każdy musi lubić brykać, o czym dotkliwie przekonał się Tygrys. dobrze, że Maleństwo podziela zainteresowania pasiastego, by Stuwiekowy las dorobiłby się jeszcze jednego zwierzaka z depresją.