Czerwone złoto. Kryminał kulinarny

Tom Hillenbrand Wydawnictwo: Smak Słowa Cykl: Xavier Kieffer (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
348 str.
Tytuł oryginału:
Rotes Gold
Data wydania:
2016-10-15
Data 1. wyd. pol.:
2016-10-15
Liczba stron:
348
Język:
polski
ISBN:
9788364846731
Tłumacz:
Anna Krochmal, Robert Kędzierski
Wydawnictwo:
Smak Słowa
Tagi:
Literatura niemiecka Luksemburg kucharze restauratorzy kryminał Anna Krochmal Robert Kędzierski
Tytuł oryginału:
Rotes Gold
Cykl:
Xavier Kieffer (tom 2)
Kategoria:
kryminał, sensacja, thriller
Data wydania:
2016-10-15
Liczba stron:
348
Język:
polski
ISBN:
9788364846731
Tłumacz:
Anna Krochmal, Robert Kędzierski
Tagi:
Literatura niemiecka Luksemburg kucharze restauratorzy kryminał Anna Krochmal Robert Kędzierski
Średnia ocen
6,5 / 10
89 ocen 24 opinii

Oceń przeczytaną książkę
i
Dodaj książkę do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
6,5 / 10
89 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [24]

Sortuj:
9
8

Na półkach:

Czytałam tę książkę zaraz po "Diabelskim Owocu" wiec płynnie kontynuowałam ciąg przygód kucharza-detektywa. Książka jest dobra i wciągająca. Akcja jest spójna, toczy się dość wartko, no i oczywiście znowu - bardzo realne opisy tego jak robi się jedzenie dla dużych sklepów i cateringów. Kryminał tej książki polega na tym, że po jej przeczytaniu są produkty po które w sklepie...

więcej Pokaż mimo to

1734
392

Na półkach: , ,

Generalnie mi się podobała, jedynie czasem akcja spowalniała i gorzej się czytało. Mimo wszystko polecam!

Pokaż mimo to

28
3

Na półkach: ,

Bardzo lekkostrawny, przyjemny kryminał jak i cała seria przygód Xaviera. Jako kucharz z doświadczeniem w sushi tę część czytało mi się znacznie przyjemniej niż poprzednią. Polecam smakoszom dobrej kuchni jak i dobrej książki! :)

Pokaż mimo to

Reklama
11
3

Na półkach: ,

Książka podejmuje bardzo ciekawą tematykę wykorzystując zagadnienia z zakresu nie tylko kulinariów, ale i ekologii tworząc na tej podstawie bardzo ciekawy i udany kryminał. Przyznam szczerze, że po raz pierwszy miałam do czynienia z kryminałem kulinarnym, aczkolwiek historia czerwonego złota nieraz przyprawiła mnie o mocniejsze bicie serca. I choć przyznam szczerze że...

więcej Pokaż mimo to

622
184

Na półkach: ,

Dla mnie ten kryminał, nie jest kryminałem. Mnóstwo opisów dotyczących po prostu jedzenia, które zakłóca opowieść, która jest gdzieś z boku...Choć świat gastronomii zawodowo nie jest dla mnie tajemnicą, jednak w książce to bardziej konsumpcja niż gastronomia.

Pokaż mimo to

467
67

Na półkach:

W kryminalnej opowiastce Toma Hillenbranda pt."Czerwone złoto" poznajemy kolejne przygody kucharza Xaviera Kieffer'a. Tym razem tematem przewodnim jest jedna z popularniejszych ryb, czyli tuńczyk.

Wątek detektywistyczno-kryminalny wpleciony jest w problematykę kulinarnej "mody" i problemów z tym związanych. Książka skłania do stawiania pytań i szukania odpowiedzi, m.in....

więcej Pokaż mimo to

507
148

Na półkach: ,

To moje drugie spotkanie z panem Kiefferem , luksembusrkim kucharzem. I muszę stwierdzić, że bardziej smakowite.
Tym razem mamy sprawę kręcącą się wokół sushi, a tak naprawdę i w pierwszym i drugim tomie tematy są społeczno-polityczno-gospodarcze. Tutaj sprawa tuńczyka i naszej ludzkiej pazerności, kosztem wszystkich i wszystkiego - nawet środowiska.
Czytało się super -...

więcej Pokaż mimo to

4650
749

Na półkach:

Sięgnęłam po tę książkę z ciekawości. Kryminał kulinarny. Mam teraz większą wiedzę na temat tuńczyka. Akcja przyspiesza dopiero po połowie i wtedy staje się ciekawa.

Pokaż mimo to

238
34

Na półkach: ,

Może nie aż tak dobra, jak Diabelski Owoc, ale równie wciągająca. Pochłonąłem ją błyskawicznie. Tym razem dużo dowiadujemy się o hodowli i połowie tuńczyka. Trochę też o francuskiej i luksemburskiej kuchni. Bardzo ciekawe rzeczy, w dodatku z morderstwem w tle. Już czekam na kolejną książkę Hillebranda.

Pokaż mimo to

2844
933

Na półkach: , , ,

Kolejne spotkanie z autorem uważam za równie udane jak poprzednie, zabrakło mi tylko tego pierwiastka odkrywania, którego doświadczyłam przy pierwszej części.
Zabrakło mi w powieści mocnej kryminalnej akcji. Rozwinięcia, a nie podążania tym samym nurtem. To co było świeże w pierwszym tomie, w drugim już takie nie jest... Brak mi dramatyzmu. To taki kryminał w rytmie slow...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    110
  • Chcę przeczytać
    69
  • Posiadam
    31
  • 2017
    3
  • Kryminał
    3
  • Z biblioteki
    3
  • Ebooki
    2
  • 2019
    2
  • 2017
    2
  • Po polsku
    1
więcej mniej

Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 30 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Czerwone złoto. Kryminał kulinarny


Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd
zgłoś błąd