Hard Beat. Taniec nad otchłanią
- 2016-09-28
- 2016-09-28
- 2015-11-03
- Marcin Machnik
- Bromberg erotyk romans seks muzyka
W miłości i na wojnie wszystkie chwyty dozwolone!
Życie korespondenta wojennego Tannera Thomasa zmienia się bezpowrotnie, gdy podczas jednej z reporterskich wypraw ginie Stella — jego narzeczona, a jednocześnie fotografka, z którą współpracował przez ostatnie dziesięć lat. Targany bólem rzuca się w wir kolejnych niebezpieczeństw, by choć na chwilę zapomnieć o tej stracie. Pomaga mu w tym Beaux Croslyn, nowa partnerka zawodowa, dla której Tanner — z wzajemnością — traci głowę.
Beaux w niczym nie przypomina typowej kobiety. Nie chce rozmawiać o swoich sekretach i nie chce się angażować, ale próbuje przyciągnąć Tannera bliżej, żeby ukryć się we mgle wzajemnego pożądania. Niestety, jej przeszłość zaczyna zagrażać ich relacji, a nawet życiu. Wówczas reporter postanawia za wszelką cenę odkryć prawdę.
Pełna sekretów, namiętności i adrenaliny opowieść o miłości wbrew wszelkim regułom, postanowieniom i obietnicom. Czy Tanner i Beaux mogą liczyć na odrobinę szczęścia?
„Driven” jest debiutanckim cyklem powieści K. Bromberg. Książki te trudno zaliczyć do zwykłych romansów. Są czymś więcej: emocjonującą, niepokojąco wciągającą podróżą w świat pełen namiętności, pożądania i nieokiełznanej pasji. Sama K. Bromberg jest powściągliwą panią domu i doskonale zorganizowaną mamą. Kolejne książki z serii „Driven” są niezwykle ciepło oceniane m.in. przez „New York Timesa” i „USA Today”, a niezliczone rzesze Czytelniczek niecierpliwie wyczekują każdej nowej powieści.
Realna, skomplikowana, pełna ognistych namiętności — od pierwszej do ostatniej kartki!
Pierwsza pozycja tej autorki, ktora w polowie przerwalam. Przemyslenia Tannera wydluzane do niemozliwosci nadszarpnely moja czytelnicza cierpliwosc. Wnioskuje, ze wszystko skonczylo sie dobrze i zyli dlugo i zakochani 😉
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTanner Thomas jest reporterem wojennym, który pracuje na Bliskim Wschodzie. Podczas jednej z misji ginie jego przyjaciółka i partnerka Stella, z którą pracował przez ostatnie 10 lat. Mężczyzna nie potrafi otrząsnąć się z tragedii. Dochodzi do wniosku, że może go uzdrowić tylko powrót do pracy. Na miejscu okazuje się, że szefostwo przydzieliło mu nową partnerkę – Beaux. Od momentu pierwszego spotkania nie układa się między nimi – Tanner jest pewny siebie i zarozumiały, a BJ niepokorna i uparta. Co wyniknie z tej znajomości? Czy będą w stanie się dogadać?
Fabuła książki jest ciekawa. Pomysł na przeniesienie akcji na Bliski Wschód do świata terrorystów i żołnierzy uważam za bardzo udany. Natomiast emocjonalnie główni bohaterowie są irytujący i trochę męczący. Tanner to wkurzający facet z wielkim ego, który w samotności użala się nad sobą. Beaux raz jest uwodzicielska, raz odpychająca i też sama nie wie czego chce. Przeczuwamy jakie będzie zakończenie już po przeczytaniu pierwszych kilkunastu stron. Ale oczywiście nie brak dramatycznych wydarzeń, trudnych relacji, nieporozumień i tajemnic, które doprowadzą do zranionych uczuć, a potem godzenia się. Są straty, są zyski i bilans wychodzi na zero.
Całość napisana jest dobrym językiem. Na szczególną uwagę zasługuje opis aktów seksualnych. Autorka w sposób niemal idealny opisuje sceny łóżkowe, bez zbytniego patosu, bez górnolotnych epitetów, ale z doskonałym wyczuciem. To lekka powieść, której lektura z założenia ma dać chwile relaksu i odpoczynku od otaczającego nas świata. I to zadanie zostaje spełnione.
Tanner Thomas jest reporterem wojennym, który pracuje na Bliskim Wschodzie. Podczas jednej z misji ginie jego przyjaciółka i partnerka Stella, z którą pracował przez ostatnie 10 lat. Mężczyzna nie potrafi otrząsnąć się z tragedii. Dochodzi do wniosku, że może go uzdrowić tylko powrót do pracy. Na miejscu okazuje się, że szefostwo przydzieliło mu nową partnerkę – Beaux. Od...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna, na końcu była tak rozwinięta akcja, że czytałam jak z karabinu.
Świetna, na końcu była tak rozwinięta akcja, że czytałam jak z karabinu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to50/2020
50/2020
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria Tannera, brata Rylee i... Duzo tych imion miala 😉 Historia inna niz Rylee i Coltona ale tez ciekawa.
Kocham tą serię
Kocham tą serię
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoim zdaniem to najgorszy tom z całej serii, bo "wynurzenia" Coltona ciężko uznać za książkę. Bohaterowie plastikowi i nijacy. A "zmartwychwstanie" na końcu przelało czarę...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna część opowiadająca perypetie brata Rylee, Tannera, korespondenta wojennego, który stracił partnerkę zawodową, a zarazem byłą dziewczynę i przyjaciółkę podczas jednej z akcji na Bliskim Wschodzie. Poznaje nową fotografkę, Beaux, która jest dość tajemnicza, ale nie może jej się oprzeć...
Bardzo mi się podobał proces przebolenia straty w powieści, do tego sam fakt, że całość tej straty pokazana jest z perspektywy mężczyzny także jest wartością dodaną. Wątkiem pokierowano tak zręcznie, że zakończenie praktycznie do samego końca było niejednoznaczne i zaskakujące. Bardzo przyjemna lektura.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podobał proces przebolenia straty w powieści, do tego sam fakt, że...
Moja ulubiona część...BJ moim zdaniem powala wszystkie inne bohaterki serii. Płakałam, śmiałam się, rozpaczałam i obgryzałam paznokcie. Cudownie spędzony czas...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa opowieść jest o bracie Ry. Autorka opisuje jak on sobie radzi w życiu zawodowym i prywatnym. Historia ciekawa i wciągająca ale dla mnie trochę mało powiązana z bohaterami z poprzednich części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślałam, że to będzie kolejne love story. No i się zdziwiłam to było love story, ale opowiedziane od strony mężczyzny. Książka pokazuje, że mężczyźni także cierpią i to bardzo po stracie drugiej osoby. Bohater w bardzo krótkim czasie traci dwie bliskie mu osoby. Pokazane są wszystkie uczucia związane z miłością do ukochanej. Nawet żałoba po jej śmierci.
Tanner wraca do pracy po utracie swojej najbliższej przyjaciółki i partnera zawodowego. Wraca do miejsca, gdzie każdy dzień może być twoim ostatnim. I tam spotyka piękną fotograf, dla której traci głowę.
Książka pokazuje co czuje Tanner od chwili poznania swojej ukochanej. Jak rodzi się z nim uczucie, jak walczy ze swoimi wątpliwościami. Jak wszystko według niego zaczyna układać się bardzo dobrze zdarzają się w jego życiu straszne rzeczy.
Bardzo polecam tą książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTanner wraca do...