Żywienie Człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Okładka książki Żywienie Człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 Jan Gawęcki
Okładka książki Żywienie Człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
Jan Gawęcki Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN zdrowie, medycyna
448 str. 7 godz. 28 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania:
2010-09-10
Data 1. wyd. pol.:
2010-09-10
Liczba stron:
448
Czas czytania
7 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788301163204
Średnia ocen

7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
Ocena 6,8
Żywienie człow... Jan Gawęcki, Wojcie...
Okładka książki Warzywa i owoce. Przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka Janusz Czapski, Jan Gawęcki
Ocena 0,0
Warzywa i owoc... Janusz Czapski, Jan...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
12 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
384
28

Na półkach:

Dużo przydatnej wiedzy, sporo przeterminowanej

Dużo przydatnej wiedzy, sporo przeterminowanej

Pokaż mimo to

avatar
172
70

Na półkach: ,

Generalnie książka to kompendium wiedzy dot. dietetyki. Jest trudna, pisana językiem naukowym, średnioprzystępnym. Nie jest to książka typu fantasy czy romans, tutaj trzeba się skupić i zrozumieć co się czyta. Jest jednak bardzo czytelna i osoby, które sięgają po ta pozycję - na pewno znajdą w niej obszerne informacje nt. aspektów związanych z żywieniem człowieka. To taka podstawa dla dietetyków czy pasjonatów żywienia człowieka.

Generalnie książka to kompendium wiedzy dot. dietetyki. Jest trudna, pisana językiem naukowym, średnioprzystępnym. Nie jest to książka typu fantasy czy romans, tutaj trzeba się skupić i zrozumieć co się czyta. Jest jednak bardzo czytelna i osoby, które sięgają po ta pozycję - na pewno znajdą w niej obszerne informacje nt. aspektów związanych z żywieniem człowieka. To taka...

więcej Pokaż mimo to

avatar
33
5

Na półkach:

Dietetyczna biblia. Idealny wstęp do dalszej nauki.

Dietetyczna biblia. Idealny wstęp do dalszej nauki.

Pokaż mimo to

avatar
51
22

Na półkach:

Tak, jak mówi sam tytuł: podstawy. Na początek, jak najbardziej.

Tak, jak mówi sam tytuł: podstawy. Na początek, jak najbardziej.

Pokaż mimo to

avatar
880
734

Na półkach: ,

Przeczytałem tą książkę w całości. Żywienie człowieka jest dynamicznie rozwijającą się dziedziną wiedzy, więc niestety niektóre informacje zawarte tutaj mogą być już przestarzałe (np. piramida żywienia w książce jako podstawę stawia pieczywo, kaszę , płatki zbożowe, makarony itp. a zgodnie z najnowszymi wytycznymi Instytuty Żywienia i Żywności jako podstawę przyjmuje się warzywa i owoce). Niepodważalnym faktem jest jednak to, iż książka zawiera bardzo szeroką bazę danych o żywieniu człowieka. Każde zagadnienie opisane jest w tej książce obszernie i wyczerpująco . Po każdym rozdziale jest podana literatura uzupełniająca , która jest podstawą do rozszerzenia wiedzy.
Książka jest niestety napisana językiem trudnym do zrozumienia dla laika, więc nie polecam jej komuś kto nie zaznał się z rozszerzoną chemią.
Plusem tej książki jest przedstawienie przez autorów historii rozwoju nauk o żywieniu w sposób ciekawy.
Dla kogoś kto chce poszerzyć wiedzę dla siebie i jest sportowcem polecam książkę Anity Bean "Żywienie w sporcie. Kompletny przewodnik" która jest napisana przystępnym dla laika językiem. Dla kogoś kto jest studentem np. dietetyki albo chce nim być polecam przeczytanie tej książki. Tematów poruszonych głównie z tej książki, student uczy się pierwsze dwa semestry :)

Przeczytałem tą książkę w całości. Żywienie człowieka jest dynamicznie rozwijającą się dziedziną wiedzy, więc niestety niektóre informacje zawarte tutaj mogą być już przestarzałe (np. piramida żywienia w książce jako podstawę stawia pieczywo, kaszę , płatki zbożowe, makarony itp. a zgodnie z najnowszymi wytycznymi Instytuty Żywienia i Żywności jako podstawę przyjmuje się...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    166
  • Przeczytane
    65
  • Posiadam
    15
  • Teraz czytam
    9
  • Dietetyka
    7
  • Chcę w prezencie
    3
  • Studia
    3
  • Zdrowie
    3
  • Dietetyka, żywienie
    2
  • 52 książki (2016)
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Żywienie Człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1


Podobne książki

Przeczytaj także