Rozmówki małżeńskie

262 str.
- Czerwone i Czarne
- zwiążki małżeństwo lew starowicz
- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- zwiążki małżeństwo lew starowicz
Tak jak uczymy się angielskiego czy hiszpańskiego, tak koniecznie powinniśmy się wreszcie nauczyć języka damsko-męskiego. Bo różnice są naprawdę spore, a z nieznajomości tego języka bierze się większość nieporozumień w związkach. Zbigniew Lew-Starowicz po serii bestsellerowych "O kobiecie" i "O mężczyźnie" tym razem w roli nauczyciela najważniejszego języka!
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Jeżeli bez miłości związek raczej nie powstanie, to bez przyjaźni nie przetrwa. Namiętność, zakochanie to stany umysłu, które nas uskrzydlaj...
Rozwiń
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [18]
Bardzo stereotypowe płciowo spojrzenie, trochę taki Profesor Dziadek doradzający jak żyć na podstawie tego, jak za jego czasów było. Można skorzystać, jeśli chcemy zrozumieć starsze małżeństwa, ale z czasów po emancypacji kobiet to już niewiele, oprócz kilkukrotnego wspomnienia, że młodsze osoby mogą mieć inaczej.
Pokaż mimo toWiecie, ze jak facet po pracy nie ma siły na obowiązki domowe i po prostu po pracy siedzi na kanapie to mądra kobieta to zrozumie?
Pokaż mimo toWiecie, ze jak facet chce z wami mieć trójkę dzieci to po to żeby miał pewność ze go nie zdradzicie? serio, tylko po to!
Ta książka jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Potraktuje ją jako rozpałka do kominka
Starowicz przytacza najczęściej używane zwroty, padające podczas kłótni partnerskich,wychodząc z założenia, że podczas dyskusji kobieta i mężczyzna się nie rozumieją. Wytłumaczenie tych komunikatów obu stronom konfliktu, a także rozpoznanie sygnałów mowy ciała, stanowią trzon książki.
więcejJakby nie było rozczarowanie. Dużo uogólnień i oczywistości. Oczekiwałam głębszych...
Dawno nie czytałam czegoś co bardziej podkreśla i potwierdza stereotypy. Rozwiązań ta książka nie podaje żadnych. To jedynie zbiór najbardziej utartych ' powiedzonek'.
Pokaż mimo toKsiążka składa się z trzech części. Pierwsza najbardziej treściwa zawiera zbiór najczęstszych, tekstów, komunikatów słyszalnych w związkach, czy tam małżeństwie. Ważna jest sekcja: co myśli ona i co myśli ona, która w zasadzie tłumaczy dany komunikat, jego powody i co osoba chce nim przekazać. Druga to krótki obrazkowy poradnik mowy ciała, a ostatnia część to rady dla związków.
Pokaż mimo toMoże być. Inne pozycje Profesora, moim zdaniem, lepsze.
Pokaż mimo toProfesor Zbigniew Lew Starowicz to uznany seksuolog, psycholog, biegły sądowy i terapeuta. Świetnie się go słucha i czyta jego książki, bo mówi i pisze życiowo, nie rzuca skomplikowanymi terminami klinicznymi. Czytając niniejsza książkę niemal widziałam w wyobraźni jego postać i słyszałam głos kiedy stara się wytłumaczyć to co opisuje w danym rozdziale. Autor napisał sporo...
więcejDo tej pory nie przeczytałam zbyt wielu książek na temat związków i w pewien sposób uświadomiłam sobie dlaczego. To są zwyczajnie pierdoły, sprawy oczywiste, które można poczytać chyba tylko wtedy, kiedy wielka literatura jest dla kogoś jednak zbyt wielka. W przeciwnym wypadku - szkoda tracić na to czas.
więcejW ogóle większość książek psychologicznych jest dla mnie totalnie...
Ciekawa lektura dla osób będących w związkach (zwłaszcza wieloletnich), która pomaga usprawnić komunikację między partnerami. Wszystko poparte doświadczeniem profesora Starowicza z własnej praktyki. Łatwo się czyta. Pewne przykłady dają do myślenia.
Pokaż mimo toOn i Ona. Czasem MY, czasem Ja i Ty.
więcejLew-Starowicz dla mnie jest marką sam w sobie. Przedstawiciel "starej szkoły", kierującej sie zdroworozsądkową zasada złotego środka. No i ma rację.
Pary do gabinetu terapeuty przychodzą nie wtedy, gdy wszystko rewelacyjnie się układa. Wizyty rozpoczynają się w momencie istnienia, a czasem wręcz eskalacji konfliktu. Źródłem konfliktów...