Lustra zbrodni
Sądzicie, że lustra to tylko powierzchnie odbijające wizerunek naszego świata? Sądzicie, że przeglądając się w nich każdego ranka jesteście zupełnie bezpieczni?
Po antologii "Szlakiem odmieńców", zapraszamy do przeczytania kolejnego zbioru przerażających opowiadań pt. "Lustra zbrodni".
Oto do pobrania, całkiem świeżutka i nietuzinkowa antologia z tytułowymi lustrami w roli głównej.
I to całkowicie za darmo!
Wydaniu patronują: Magazyn Histeria, Horror Masakra, Kostnica, Misterium Grozy, Horror News i Okiem na Horror
Autorzy: Sandra Gatt Osińska, Flora Woźnica, Krzysztof Haczyński, Piotr Ferens, Maciej Szymczak
Macie ochotę na następną antologie?
Po całkiem ciekawym "szlaku odmieńców" pora na coś nowego, autorzy (niestety w niepełnym składzie) ponownie zaskakują, tym razem skupiając się "drugim dnie" luster.
Przyznam się że lustra to jeden z moich ulubionych rekwizytów w horrorze, szczególnie podoba mi się pomysł na odwrócony swiat, gdzie nasze odbicia to tak naprawdę nasze złe odpowiedniki. To też jeszcze z większą ciekawoscią "rzucilem się" na ten zbiorek.
Jak wyszło? Naprawdę dobrze.
Antologie otwiera opowiadanie Sandry Osińskiej. Co prawda jest krótkie i czyta się jednym tchem, ale pomysłu odmówić nie można- nie będę wam spoilerował fabuły, napiszę tylko że 7 latki mają bujną wyobrażnie-pytanie tylko czy zawsze?
Drugie, Flory Woznicy pt. "Szklana przyszłość". Przyszłość, miłość ojca do synów, nieudany eksperyment medyczny i ostatnia linijka tekstu która burzy postrzeganie reszty+ jak dla mnie to przepis na sukces.
Kolejny autorem jest Krzysztof Haczyński, zaprezentował "zwierciadło obłędu" gdzie dostajemy historię z dawna zapomnianych średnich wieków z intrygujacą tajemnicą.Plus za nawiązanie do pewnej Piastowskiej legendy.
Dalej mamy "gościa niedzielnego" Maćka Szymczaka, opowiadanie trochę z pogranicza gore, krótkie i wesołe a i nawet z morałem- nie budz ludzi w niedziele podczas ich popołudniowej drzemki.
I ostatnie "zwierciadła szaleństwa" Piotra Ferensa. Przyznam, moje numer jeden zbiorku, podczas czytania czulem ciarki na plecach. Historia dwóch braci, realizujacych amerykański sen,pewnego dnia kupili hale z dużą iloscią luster nieświadomi zagrożenia, a potem to już jakoś leci.. zresztą sami zobaczycie.
Podsumowując- zbiorek bardzo polecam, teksty są dobre, krótkie i nie męczą czytelnika zbędnymi opisami. Brać, brać póki jest w internecie za darmo- godzinka rozrywki gwarantowana.
Macie ochotę na następną antologie?
więcej Pokaż mimo toJeśli tak to usiądzcie wygodnie i patrzcie na to! Bo oto przed wami .... "lustra zbrodni".
Przyznam się że lustra to jeden z moich ulubionych rekwizytów w horrorze,...
Dobra antologia na odpoczynek od długich powieści. Autorzy przenoszą nas czasami do innych światów lub częstują nas gore. Najlepsze opowiadania według mnie to Szklana Przyszłość Flory Woźnicy i Gość Niedzielny Macieja Szymczaka.