Syrenia siostra

- 2016-04-13
- 2016-04-13
- Paulina Kielan
- Wenecja magia Mia Ara syrena przygoda przyjaźń
Odkryj magię Wenecji w nowej serii "Holly Webb".
Wenecji zagraża niebezpieczeństwo. Czy przyjaźń między młodziutką dziewczyną a syreną pozwoli uratować miasto?
Lady Mia nie wierzy w magię. Nie chce w nią wierzyć, choć jej własna kuzynka jest czarodziejką – w dodatku obdarzoną najpotężniejszą mocą spośród wszystkich dotychczasowych weneckich władców. Ale nadchodzi dzień, gdy Mia nie może już dłużej zaprzeczać prawdzie. Spotkanie syreny o imieniu Ara odwraca jej życie do góry nogami. Dziewczyna musi stawić czoło swojemu przeznaczeniu. Mia i Ara połączą siły i magię, aby ocalić ukochane miasto. Jednak czy to wystarczy? Czy uda się im pokonać taliskich najeźdźców?
Bardzo lubię te "magiczne" książki Holly Webb. Tym razem mamy świat syren, podwodnych zwierząt i zagadkę tajemniczego zniknięcia matki głównej bohaterki. Dużo tu niejasności i mini zwrotów akcji. Czyta się szybko i z dużą przyjemnością.
Pokaż mimo toUwielbiam tą serię i ta książka była najlepsza:))
Uwielbiam tą serię i ta książka była najlepsza:))
Pokaż mimo toKsiążka idealna na wieczory, letnie zwłaszcza. Podczas czytania było nie tylko widzieć oczyma wyobraźni, ale i czuć tą Wenecję oraz jej magię :) Luźna, szybko się ją czyta, lecz na pewno nie zawiedzie czytelnika. Bardzo dobra robota, pani Webb😉!
Pokaż mimo toOdkąd dowiedziała się, co się stało z jej mamą, Lady Mia zaczęła unikać magii i wody oraz wszystkiego co ma związek z jej kuzynką - księżną Oliwią. I pomimo faktu, że jej kuzynka jest czarodziejką, z czasem przestaje wierzyć w istnienie magii. Przychodzi jednak moment, w którym nie może zaprzeczać prawdzie. Choć wiele pływała z syrenami w snach, nigdy nie spotkała żadnej w rzeczywistości. Aż do tego feralnego dnia, w którym spotyka syrenę o imieniu Ara. Gdy Wenecji zagraża wojna ze strony Talisów ( o takich działaniach mających na celu przyłączenie Wenecji do Talis, było wspomniane w ,, Rose i maska czarnoksiężnika '' ),dziewczyna musi połączyć siły oraz magię z Arą, by ocalić ukochane miasto. Czy uda im się powstrzymać najeźdźców ? W tej książce główną bohaterką jest Mia, która była postacią epizodyczną poprzedniego tomu. Ta część bardzo mi się podobała, zwłaszcza dlatego, że lubię syreny no i Wenecję ( chociaż nie tak jak Paryż ; ) ) Myślę, że wszystkim fanom książek Holly Webb przypadnie do gustu. Polecam i zapraszam do śledzenia mojego bloga https://zaczytanamary.blogspot.com/ oraz
Odkąd dowiedziała się, co się stało z jej mamą, Lady Mia zaczęła unikać magii i wody oraz wszystkiego co ma związek z jej kuzynką - księżną Oliwią. I pomimo faktu, że jej kuzynka jest czarodziejką, z czasem przestaje wierzyć w istnienie magii. Przychodzi jednak moment, w którym nie może zaprzeczać prawdzie. Choć wiele pływała z syrenami w snach, nigdy nie spotkała żadnej w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie czytałam poprzedniej części, ale chyba dużo nie straciłam. Ten tom czytało się przyjemnie. Książka ma duże litery i mało stron więc jest to lektura na jeden wieczór.