Harry Potter i Komnata Tajemnic

- Andrzej Polkowski
- Media Rodzina
- fantastyka, fantasy, science fiction
- fantastyka Harry Potter czarodzieje magia
Po znakomitym przyjęciu ilustrowanej wersji „Harry’ego Pottera i Kamienia Filozoficznego” przyszedł czas na kolejną odsłonę przygód młodego czarodzieja z ilustracjami Jima Kaya.
W Hogwarcie niczego nie można brać za pewnik. To, co było uważane za mroczną, ale nieszkodliwą legendę, staje się źródłem zagrożenia. Ten, który wydawał się przyjacielem, staje się wrogiem. Taki los spotkał czterech założycieli Szkoły Magii i Czarodziejstwa. Od tamtego czasu minęło wiele lat, jednak pamięć o Komnacie Tajemnic stworzonej przez Salazara Slytherina nie zginęła.
To zupełnie tak jak w naszym wydawnictwie. Nie zapominając o poprzednim wydaniu drugiej części przygód Harry’ego Pottera, postanowiliśmy pokazać fanom historię tego nadzwyczajnego chłopca w zupełnie nowej szacie graficznej – z ilustracjami doskonale znanego potteromaniakom Jima Kaya. Wydanie zostało przejrzane i poprawione przez tłumacza, Andrzeja Polkowskiego
Kup książkę
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
- 1 731
Opinie [62]
Czytałam wielokrotnie. I na pewno przeczytam ponownie. Wszystkie części przekazują wiele wartości, których tak brakuje w dzisiejszych czasach.
Pokaż mimo toBardzo ładnie zilustrowana książka. Format mało wygodny do czytania, ale jest to jedyny minus.
Pokaż mimo toUwielbiam serię o Harrym, tom drugi trzyma poziom i zabiera w cudowny świat magii. Ale nie takiej oczywistej i przewidywalnej, w której zawsze są tylko słodkopierdzące zakończenia. Jest prawdziwa przyjaźń i zachwyt, jest oczarowanie i nowe doświadczenia, jest też śmierć, ból, niesprawiedliwość i strata. Autorka posiada niezwykły dar urealniania magii, sprawia, że czytelnik...
więcejklasyka w pięknym wydaniu!!!!
Pokaż mimo toW porównaniu do tomu pierwszego, w tej było zdecydowanie mniej obrazków..
Pokaż mimo toA historia Harrego to arcydzieło !! jestem Potterheadem więć nic więcej mówić nie trzeba :)
Kolejna część przeczytana. Był to miły powrót do przeszłości, szczególnie do tych zdarzeń, których zabrakło w filmie. Mam na myśli jeden wątek potraktowany w nim epizodycznie - świat duchów jako pełnoprawnych mieszkańców Hogwartu z nieco makabrycznym balem organizowanym w rocznicę śmierci Prawie Bezgłowego Nicka.
Pokaż mimo toNiezmiennie wciąż kocham.
Pokaż mimo toŚwietna treść w przepięknym ilustrowanym wydaniu sprawia, że chce się czytać kolejne części. Cieszę się, że polscy czytelnicy doczekali się tak wspaniałego wydania "Harry'ego Pottera". Już się nie mogę doczekać, aż przeczytam kolejną część.
Pokaż mimo toKomnata Tajemnic którą fani raczej szybko wertują w trakcie corocznego cyklu niestety ale troszeczkę zawodzi w wersji ilustrowanej.
więcejChociaż fabuła akurat bardzo mi się podoba tak uważam, że poza jednym naprawdę super ujęciem z samej Komnaty Tajemnic tak Jim Kay poszedł po strasznej łatwiźnie właściwie oferując małe obrazki i miliardy pająków chociaż mamy tak epickie momenty...
Ostatnio w moje ręce dostała się druga i trzecia część ilustrowanego Harrego Pottera. Byłam z tego powodu ucieszona niezmiernie, gdyż sam cykl ogromnie kocham, a co dopiero gdy można dostać jej ilustrowaną wersje. Swoją drogą już pierwszy tom zachwycił mnie swoją jakością i wykonaniem na tyle, że nie mogłam się doczekać aż ponownie sięgnę po dalsze części, by na nowo...