The Food of Morocco
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Bloomsbury Publishing
- Data wydania:
- 2012-08-30
- Data 1. wydania:
- 2012-08-30
- Liczba stron:
- 528
- Czas czytania
- 8 godz. 48 min.
- Język:
- angielski
- ISBN:
- 9781408827468
- Tagi:
- Maroko kuchnia arabska kulinaria przepisy
Paula Wolfert's name is synonymous with revealing the richres of authentic Mediterranean cooking, especially the cuisine of Morocco. In The Food of Morocco, she brings to bear more than forty years of experience of, love of, and original research on the traditional food of that country. The result is the definitive book on Moroccan cuisine, from tender Berber skillet bread to spiced hariria (the classic soup made with lentils and chickpeas),from chicken with tangy preserved lemon and olives to steamed sweet and savoury breast of lamb stuffed with couscous and dates. The recipes are clear and inviting, and infused with the author's unparalleled knowledge of this delicious food. Essays illuminate the essential elements of Moroccan flavour and emphasise the accessibility of once hard-to-find ingredients such as saffron, argan oil and Moroccan cumin seed.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Sztandarowa pozycja jeśli chodzi o kuchnię marokańską. Znajdziemy tutaj nie tylko przepisy na sztandarowe dania tej kuchni ale i opisy najpopularniejszych składników oraz technik przygotowywania dań, mieszanek przypraw oraz wyszczególnienie potraw z różnych regionów Maroka. Pomiędzy tym wszystkim autorka wplotła krótkie anegdoty i historie. Książka jest pięknie wydana, ponad 500 kremowych stron zdobią znakomite fotografie, którymi wbrew panującej modzie w tej dziedzinie literatury nie jest to dzieło przeładowane. Jedynym minusem są nieliczne potrawy które autorka nieco 'uzachodniła'. Aż wstyd że do tej pory "The Food of Morocco" nie została wydana po polsku.
Sztandarowa pozycja jeśli chodzi o kuchnię marokańską. Znajdziemy tutaj nie tylko przepisy na sztandarowe dania tej kuchni ale i opisy najpopularniejszych składników oraz technik przygotowywania dań, mieszanek przypraw oraz wyszczególnienie potraw z różnych regionów Maroka. Pomiędzy tym wszystkim autorka wplotła krótkie anegdoty i historie. Książka jest pięknie wydana,...
więcej Pokaż mimo to