Because of Him

- Jessica Roe
- 2014-12-14
- 2014-12-14
- angielski
Blair Ackerman is a girl with crazy hair and a bad attitude. She's a girl who doesn't care what anyone thinks of her. She's a girl with only a duffel bag and a car named Nancy to her name, and that's okay by her. She's tough because she has to be. Nobody gets inside her head, nobody gets inside her heart.
Silver is everything she's never wanted. He's a good guy, a smart guy, a guy who's never met a girl like her before. He's the kind of guy who loves history, who laughs at his own jokes, who kisses like a sinful dream. He's the kind of guy who might just break down her walls and get inside her heart and make her feel.
Too bad he's forbidden.
Because when Blair's mom dies and she's sent to live with the father she's never met and a family that doesn't want her, Blair and Silver cross paths in ways they never could have imagined, and they discover that even though they know they should, they can't quite bring themselves to stay apart.
Opposites really do attract.
..Bo gdyby tak usiąść i tylko rozmyślać o tych wszystkich złych bzdetach, pewne jak cholera, że świat przeszedłby nam koło nosa..
Nikt nie jest taki jaki wydaję się na pierwszy rzut, a przez pryzmat rodziców nie powinno się spoglądać na dzieci. Polubiłam Blair od samego początku, silny charakter, pełna emocji i życia. Książka powinna znaleźć się na półce nie jednego nastolatka i rodzica. Gorąco polecam
Pokaż mimo toBardzo przyjemnie się czytało. Blaire dziewczyna z charakterem po przejściach musi zamieszkać z ojcem i jego nową rodziną. Od początku traktowana jest jak trędowata i cokolwiek nie zrobi jest coraz gorzej. Zac wydaje się być po jej stronie ale i on ją zawodzi. Cóż jest Silver i wydawać by się mogło że powinno być kolorowo jednak relace nauczyciel- uczennica nie są łatwe gdy się kogoś pokocha. Najwspanialsza jest jak to bywa babcia- Ona wszędzie widzi dobro, szkoda że nie mogła cieszyć się szczęściem wnuka. Mimo krętej drogi wszystko się prostuje w życiu Blaire -oby więcej takich książek przy których miło można spędzić czas
Bardzo przyjemnie się czytało. Blaire dziewczyna z charakterem po przejściach musi zamieszkać z ojcem i jego nową rodziną. Od początku traktowana jest jak trędowata i cokolwiek nie zrobi jest coraz gorzej. Zac wydaje się być po jej stronie ale i on ją zawodzi. Cóż jest Silver i wydawać by się mogło że powinno być kolorowo jednak relace nauczyciel- uczennica nie są łatwe gdy...
więcej Pokaż mimo toKsiążka bardzo ciekawa, szybko się czyta, baz nudy i zbędnych informacji.
Blair jest barwną i bardzo ciekawa osobą. Ma swój styl i charakterek, a jej wygląd może robić mylne wrażanie. Życie Blair to ciągłe przeprowadzki i zmiana szkół. Matka narkomanka i alkoholiczka, tylko myśli o sobie. Jednak Blair sobie radzi i brnie do przodu. Niestety matka umiera, a Blair ląduje u ojca, którego nawet nie zna. Wspomniany ojciec ma już swoją rodzinę i dzieci a matka Blair była przygodą.
Przeprowadza się do zupełnie innego miasta, po drodze poznając chłopaka. Chwila rozmowy, jeszcze więcej sprzeczek, chwile obściskiwania i każdy idzie w swoją stronę.
Rodzina ojca nienawidzi Blair, traktuję ją jak narkomankę i złodziejkę. Dziewczyna wiedzie ciężkie życie, stara się schodzić z drogi rodzinie ojca, poznaje sąsiadkę z naprzeciwka - babcie Yo. Świetna kobiecina i ma kochanego wnuka, którym okazuje się poznany po drodze chłopak...
Książka jest świetna, sama Blair jest niesamowicie silną osobą. Wiele przeszła a jej nowa rodzina nie ułatwia jej życia. Jest moment w tej książce, że miałam ochotę na wszystkich wrzeszczeć a łezka kręci się w oku. Polecam, warta przeczytania.
Książka bardzo ciekawa, szybko się czyta, baz nudy i zbędnych informacji.
więcej Pokaż mimo toBlair jest barwną i bardzo ciekawa osobą. Ma swój styl i charakterek, a jej wygląd może robić mylne wrażanie. Życie Blair to ciągłe przeprowadzki i zmiana szkół. Matka narkomanka i alkoholiczka, tylko myśli o sobie. Jednak Blair sobie radzi i brnie do przodu. Niestety matka umiera, a Blair ląduje u...
Blair przeprowadza się do domu ojca, który nigdy się nią nie interesował, jednak jest ona do tego zmuszona przez sytuację.
W drodze do jego domu zatrzymuje się na ciasto i tam spotyka faceta, któremu wbija się na miejsce parkingowe, a potem spędza z nim sporo czasu w kawiarni - jedząc ciasto... no i w efekcie dochodzi do szybkiej akcji obściskiwania przy samochodach. Jednak ich drogi się rozchodzą.
Okazuje się, że Nieznajomy jest jej sąsiadem, który opiekuje się babcią. Blaire i Silvester (przechrzczony przez Blair na Silvera) zacieśniają więzi, ale czeka ich niemiła niespodzianka. Silvester jest nauczycielem w miejscowym liceum, a Blair jest jego uczennicą.
Wszystko się między nimi rozpoczęło musi się zakończyć... nie jest to takie łatwe, kiedy oboje odnajdywali w sobie bratnie dusze.
Jak to się potoczy?
Powiem, że może i to nie jest jakaś oryginalna i wybitna książka, ale czytało mi się ją tak mega przyjemnie i miło, że bez zastanowienia bym polecała!
Lekki romans typu nauczyciel-uczennica. Ale z racji wieku bohaterki (17) jest to wszystko dość subtelne. Nie ma poganiania na siłę w stronę jakiś erotycznych uniesień.
Są problemy rodzinne, które też są nie najgorzej ujęte. Idealny przykład, że ocenienie człowieka po okładce i przez pryzmat rodzica jest wielkim błędem.
Fajni bohaterowie - Blaire, Silver, Babunia Yo i reszta także.
Coś w tej książce było, że mnie urzekła.
Warto przeczytać, jeśli masz nastrój na lekką historię :)
więcej Pokaż mimo toW drodze do jego domu zatrzymuje się na ciasto i tam spotyka faceta, któremu wbija się na miejsce parkingowe, a potem spędza z nim sporo czasu w kawiarni - jedząc ciasto... no i w efekcie dochodzi do szybkiej akcji obściskiwania przy samochodach. Jednak...
Blair to młoda 18-letnia dziewczyna, która dopiero wkracza w dorosłość. Nie miała w życiu lekko - matka narkomanka, która dała dziewczynie ogromną lekcję życia, umiera w wyniku przedawkowania. Dziewczyna jest zmuszona zamieszkać z ojcem, którego nie zna, a który ma własną rodzinę i 5 dzieci. Ona sama jest efektem błędu - romansu, podczas gdy jej ojciec miał trzecie dziecko w drodze. kok w bok, stało się. Ojciec się z nią nie kontaktował, ledwo poskładał rodzinę.
Ale teraz musi wyciągnąć dłoń do nieślubnego dziecka.
Blair pomimo tego, nie jest traktowana na równych prawach. Macocha i ojciec niemal z nią nie rozmawiają, rodzeństwo też ledwie ją akceptuje.
Dziewczyna znajduje wsparcie u ich starszej sąsiadki i jej wnuka w którym się zakochuje z wzajemnością... Ale i tu nie ma lekko bo okazuje się, że Silver nie może się z nią związać w sposób uczuciowy.
Piękna książka, i choć nikt w niej nie umarł, to płakałam nad losem tej dziewczyny, bo lekko nie miała podczas trwania tej powieści.
Ale polecam!
Coś dla fanów "Kochając pana Danielsa".
więcej Pokaż mimo toBlair to świetna dziewczyna. Przeszła w życiu wiele, ale nie stanęła po złej stronie "barykady". Niestety większość ludzi oceniała ją po wyglądzie, a także na podstawie stereotypów "Jeśli ktoś wychowywany był w złym środowisku musi być zły". Jednak Blair mimo wszystko miała swoje własne poglądy na świat i nie próbowała ich zmienić dla osób trzecich.
Książka ogólnie interesująca. Jednak bardzo mnie nie urzekła. Czytało się miło, lekko i przyjemnie.
więcej Pokaż mimo toKsiążka ogólnie...
Przeczytałam dziesięć stron i już się zakochałam! Uwielbiam wszystkich bohaterów a w szczególności Silvera. Piękna historia do której będę wracać non stop! Pełna emocji, uniesień, smakowitych i śmiesznych kąsków!
Pokaż mimo toPrawdę mówiąc spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Książkę się czyta miło i szybko jednak brakuje mi w niej czegoś. Nie jestem nawet pewna czego jednak wciąż mam wrażenie że autorka za mało czasu poświęciła na rozwinięcie niektórych wątków.