Charlotte i nieoczekiwane odwiedziny

Okładka książki Charlotte i nieoczekiwane odwiedziny Nele Neuhaus
Okładka książki Charlotte i nieoczekiwane odwiedziny
Nele Neuhaus Wydawnictwo: Media Rodzina Cykl: Charlotte (tom 3) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Tagi:
Anna Urban Miłosz Urban literatura niemiecka konie jazda konna

Patronaty LC

Książki autora

Marzenie Charlotte się spełniło: ona i jej ukochany rumak Won Da Pie, są niepokonani i nierozłączni. W trzecim tomie opowieści o młodej miłośniczce koni dziewczynka dostaje z Francji wiadomość, która przyprawia ją o zawrót głowy: na szkolną wymianę do Niemiec przyjeżdża nastoletni Thierry, który tak jej się podobał.
Charlotte zostaje też wybrana do młodzieżowego zarządu stadniny. Wkrótce okazuje się, że miasto zamierza zrównać stadninę z ziemią. Młodzi ludzie będą musieli wykazać się odwagą cywilną i pomysłowością w walce o nowe miejsce dla koni. Charlotte będzie także musiała odpowiedzieć szczerze przed sobą, czy darzy uczuciem Thierry’ego, czy może kogoś całkiem innego?..

Charlotte zostaje też wybrana do młodzieżowego zarządu...

więcej Pokaż mimo to

Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)

Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)

Polecam, moja córka nie wyobraża sobie życia bez tej serii i czeka na kontynuację :-)

Na półkach: , , , , , ,

Kolejny tom o przygodach Charlotte i Won da Piego.:D Obowiązkowa lektura dla miłośników koni i tej,wspaniałej relaksującej serii!!!! <3 Pochłonęłam błyskawicznie!!!! <3 GORĄCO POLECAM!!!!!!:* ;)

Czy lubicie książki, które opowiadają o czternastoletniej dziewczynce i jej wiernym koniu?

Jesteśmy w Niemczech, stadnina dość uboga, lecz ludzie w niej pracujący zwracają się do siebie, jak rodzina znająca się przez wieki. Oczywiście wśród nich jest wspomniana wyżej dziewczynka ze swoim wspaniałym koniem, który nazywa się Won Da Pie.
Pewnego razu do stadniny przyjeżdża dwójka rodzeństwa. Wszyscy naokoło myślą, że jeżeli mają ładne zdjęcia na Facebooku i, że wszyscy ich lubią, to całkiem miła z nich rodzinka. Niestety okazuje się inaczej. Już w pierwszym dniu rodzeństwo rządzi się na wszystkie strony, a pracowników traktują jak śmieci.
W obronie wszystkich staje nieustraszona Charlotte.
Jednak to nie jest pierwszy i ostatni problem, który zdarzy się w tej stadninie.
Później okazuje się, że rada miasta chce wyburzyć stadninę i zbudować w tym miejscu osiedle. Niestety zarządcy tego miejsca nie mają zbyt dużo funduszy na to, aby uratować konie i ich miejsce wypoczynku i rekreacji.
Tymczasem na samą Charlotte spada oskarżenie i do jej domu zawita policja.

Czy dzieci dadzą radę uratować stadninę i konie?
Co takiego się stało, że czternastolatka trafia na policję?

Książka chociaż bardzo krótka, to przyjemnie się ją czyta. Ne wspominam już o autorce, którą polubiłam po przeczytaniu ostatniej jej nowości. Swoją drogą, to pomysł o tym, że fabuła książki dotyczy nie tylko koni, ale i pierwszego zauroczenia znalazł uznanie pośród czytelników tej młodszej kategorii.

Co do okładki, to urzekła moje oko, a ponieważ uwielbiam konie to musiałam skusić się na tę lekturę.
Według mnie historia młodej dziewczynki i konia odnoszącego wielkie sukcesy jest warta polecenia.

Ocena: 9/10
Polecamy, zespół dobrerecenzje.pl

Pewnego razu do stadniny przyjeżdża...

więcej Pokaż mimo to

Książka jak inne z tej serii wciągnęła mnie na tyle że przeczytałam ją w 4 godziny. Bardzo bogate opisy i tajemnicza fabuła sprawiają że jest ona wprost idealna dla takich osób jak ja, czyli zapalonych koniarzy pragnących wiedzę brać garściami.

• Przeczytane
  • POSIADAM 😘💞💚💗
  • ULUBIONE☺😂💚😘😍
  • Ulubione
  • Mój

Dodaj cytat z książki Charlotte i nieoczekiwane odwiedziny