rozwińzwiń

Tradycje kulinarne Korei

Okładka książki Tradycje kulinarne Korei Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Okładka książki Tradycje kulinarne Korei
Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: Hanami kulinaria, przepisy kulinarne
304 str. 5 godz. 4 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Hanami
Data wydania:
2015-04-23
Data 1. wyd. pol.:
2015-04-23
Liczba stron:
304
Czas czytania
5 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788360740897
Tagi:
Korea kultura Korei kuchnia koreańska przepisy kulinarne kulinaria
Średnia ocen

7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
6 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
3994
2028

Na półkach: ,

Tradycje kulinarne z różnych stron świata od dawna mnie interesowały. Każdy region ma własne potrawy, napoje, a nawet przyprawy które są dodawane do dania, w celu dodania wyjątkowego smaku. Nie tak dawno temu, zaznajomiłem się z książką o niezwykłych słodyczach z Kraju Kwitnącej Wiśni. Mając więc możliwość zapoznania się z publikacją tej samej autorki, tym razem o kulinarnych obyczajach Korei, nie mogłem nie skorzystać z okazji.

Autorka prowadzi nas przez wieki, przedstawiając nam produkty i dodatki, jakie mają największe znaczenie w tworzeniu dań, deserów a nawet napoi w tymże regionie. Jest to niezwykle zróżnicowana kuchnia, bowiem Koreańczycy bazują przede wszystkim na tradycjach żywieniowych krajów sąsiadujących. I tak chiński ryż i herbata, czy japońskie sushi na stałe się wpisały w menu Korei. Nie znaczy to, że kuchnia ta opiera się tylko na zapożyczeniach. Na przestrzeni wieków wytworzyła się niezwykle różnorodna, pachnąca i zdrowa mieszanina potraw, tworząc niepowtarzalny koktajl.

Kraj Porannej Ciszy, w tej książce to niezwykle bogaty smakowo region, w którym zapewne każdy znajdzie coś dla siebie. Doskonale wydana pozycja, która oprócz licznych zdjęć, ciekawostek, zawiera także przepisy na niektóre potrawy. Także sami możemy spróbować tego, co nasze kubki smakowe zapewne przyjmą z entuzjazmem.

Jak to pięknie powiedziano na okładce, ta książka to historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie. Zdecydowanie się zgadzam. Zachęcam do lektury.

Tradycje kulinarne z różnych stron świata od dawna mnie interesowały. Każdy region ma własne potrawy, napoje, a nawet przyprawy które są dodawane do dania, w celu dodania wyjątkowego smaku. Nie tak dawno temu, zaznajomiłem się z książką o niezwykłych słodyczach z Kraju Kwitnącej Wiśni. Mając więc możliwość zapoznania się z publikacją tej samej autorki, tym razem o...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1522
1314

Na półkach:

Hanami jeszcze nigdy nie zawiodło jakością wydania swoich pozycji. Już sam ten fakt zasługuje na dodatkowe gwiazdki w ocenie. Książka jest interesująca, bogata w informacje, które są do tego łatwo przyswajalne. Same plusy. Jedyne do czego ewentualnie mogłabym się przyczepić, to podpisy do zdjęć, które wyglądają na umieszczone zbyt blisko spadów.

Hanami jeszcze nigdy nie zawiodło jakością wydania swoich pozycji. Już sam ten fakt zasługuje na dodatkowe gwiazdki w ocenie. Książka jest interesująca, bogata w informacje, które są do tego łatwo przyswajalne. Same plusy. Jedyne do czego ewentualnie mogłabym się przyczepić, to podpisy do zdjęć, które wyglądają na umieszczone zbyt blisko spadów.

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    39
  • Przeczytane
    9
  • Posiadam
    8
  • Teraz czytam
    4
  • Korea
    3
  • Hanami
    1
  • 2021
    1
  • Chcę przeczytać - ebook
    1
  • Kuchnia, zielarstwo
    1
  • Poczekalnia - książki
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Tradycje kulinarne Korei


Podobne książki

Przeczytaj także